Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biblija

Žig zvijeri - Koga predstavlja sotonski broj?

„U ovome je mudrost: u koga je uma, nek odgoneta broj Zvijeri. Broj je to jednog čovjeka, a broj mu je šest stotina šezdeset i šest.“ Tako glasi jedan od najpoznatijih redaka Biblije, točnije knjige Otkrivenja. Upravo u tom retku nalazi se najpoznatiji troznamenkasti broj na svijetu: 666 žig zvijeri. No, što znači taj broj? Možemo li ga odgonetnuti?

Susret s Putom, Istinom i Životom u Svetom pismu

Čitajući Sveto pismo imamo priliku slušati Živoga Boga. Papa emeritus Benedikt XVI. jednom je mladima poručio: "Prije svega mora se reći da se Sveto pismo ne smije čitati kao što se čita bilo koja vrsta povijesnih knjiga, kao što je, na primjer, Homer, Ovidije, ili Horacije; potrebno ju je istinski čitati kao Riječ Božju, to jest stupajući u razgovor s Bogom ... s molitvom, govoreći Gospodinu: 'Pomozi mi da shvatim tvoju Riječ, što mi želiš reći u ovome odlomku." Bog želi naše prijateljstvo, ne zbog sebe, već zato što zna da je to ono što će u konačnici donijeti smisao, svrhu i sreću u naš život.

Molitveni dnevnik - 365 dana s Biblijom

Nakladna kuća Verbum upravo je objavila najopsežniji i najpotpuniji molitveni dnevnik na hrvatskom jeziku: Molitveni dnevnik - 365 dana s Biblijom. Ovo jedinstveno izdanje s više od 380 stranica u tvrdom uvezu, osim samog molitvenog dnevnika tj. prostora za duhovne bilješke, donosi i plan čitanja cijele Biblije raspoređen na 365 dana, kao i poticajni biblijski citat za svaki dan u godini.

SUTRA JE DAN GOSPODNJI Emisija koja u programu HKR-a ide cijele godine, bez iznimke!

Hrvatski katolički radio od svojega početka 1997. godine emitira emisiju "Sutra je dan Gospodnji" kao pripremu za bolje razumijevanje nedjeljnih liturgijskih čitanja. Emisija se emitira subotom u 20 sati tijekom cijele godine. Na poticaj, pak, svećenika koji subotom nisu u mogućnosti slušati pripremu za nedjelju, emisija je dobila i termin reprize – nedjeljom u 08:10.

Što bi bilo kad bismo s našom Biblijom postupali kao s našim mobitelom?

Biblija nikad nema problema s mrežom. Pomoću nje imamo uvijek dobru vezu, neovisno o tome gdje se nalazimo. Ne mora joj se obnavljati račun, Isus je platio za sve. Naravno, imamo i neograničene razgovore te poruke. Nema iznenadnog prekidanja komunikacije, a baterija je uvijek puna!

Je li Biblija povijesna knjiga?

Mnogi će se pitati je li Biblija povijesna ili nije. Budući da se radi o prilično složenom nizu knjiga koji se lako mogu pogrešno protumačiti i predstaviti pogrešno, pitanje koje se mora postaviti je: koji dio Biblije jest povijesni?

VIDEO Bitnost čitanja Svetog pisma

"Čitajte Evanđelja. Nikada nećete postići duboki duhovni život bez čitanja Pisama, posebno Novog zavjeta. Čitajte ih u tišini, u obitelji. U tišini najbolje otkrivamo Boga", samo je jedna od poruka u videu kojega vam prenosimo u nastavku.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja