Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biblija

Upoznajte evanđelje za samo pet minuta!

"O kako je prozirna đavolska laž, baš kao u početku (usp. Post 3,1). Nije Krist Gospodin došao upropaštavati, on ne opsjeda, nego oslobađa, izvodi na polje prostrano (usp. 2 Sam 22,20; Ps 18,20); šalje: "Izvezi na pučinu (Lk 5,4)!" Nije Isus došao druge uništiti, nego je došao sebe dati da bude zdrobljen i smrvljen, popljuvan i zgažen, raspet i proboden – iz ljubavi," napisao je p. Niko Bilić.

Najčitaniji biblijski redak 2020. godine: "Ne boj se jer ja sam s tobom."

U nesigurnoj i teškoj godini kao što je bila ova prošla, rekordan broj ljudi tražio je utjehu, smisao i nadu. Dok su crkve privremeno bile zatvorene mnogi su se koristili digitalnim alatima za povezivanje s Bogom, uključujući Sveto pismo. 2020. godine mobilne aplikacije za pretragu i čitanje Biblije bilježe enormni porast korisnika.

Znate li tko je autor prvog cjelovito tiskanog prijevoda Svetoga pisma na hrvatskom jeziku?

Prije 270. godina rodio se Matija Petar Katančić (12. kolovoza 1750. u Valpovu). Školovao se u Pečuhu, Budimu, Baji, Segedinu i Osijeku. U Baču u Bačkoj završio je franjevački novicijat i primio ime Petar, a za svećenika je zaređen 1775. godine. Uz proučavanje povijesti, zamljopisa, filologije i estetike, najpoznatiji je kao autor prvog cijelovito tiskanog prijevoda Svetoga pisma na hrvatskom jeziku.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja