Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biblija

Je li Biblija povijesna knjiga?

Mnogi će se pitati je li Biblija povijesna ili nije. Budući da se radi o prilično složenom nizu knjiga koji se lako mogu pogrešno protumačiti i predstaviti pogrešno, pitanje koje se mora postaviti je: koji dio Biblije jest povijesni?

VIDEO Bitnost čitanja Svetog pisma

"Čitajte Evanđelja. Nikada nećete postići duboki duhovni život bez čitanja Pisama, posebno Novog zavjeta. Čitajte ih u tišini, u obitelji. U tišini najbolje otkrivamo Boga", samo je jedna od poruka u videu kojega vam prenosimo u nastavku.

Biblija - knjiga nadahnuta Bogom

Katolici vjeruju da je Biblija nadahnuta Božja riječ koju su napisali ljudski autori. U Bibliji je ključ za otključavanje svih učenja vjere. To je temelj Katoličke crkve i nastavlja nadahnjivati ​​svakodnevni život njezinih članova. 

Je li Biblija priča o tome kako postići spasenje?

"Biblija je priča o tome kako postati svet. Jer Biblija nije obična knjiga koju se može čituckati – Biblija je knjiga koja čita čitatelja. Ona je starija od njega i nadživjet će ga. (...) Isus je rekao da će proći nebo i zemlja – ali da njegove riječi neće proći. Biblija je priča koja je jača od svijeta", zapisao je u svojoj novoj kolumni za časopis "Svjetlo riječi" Boris Beck.

Odlučio si je oduzeti život, no onda je otvorio Bibliju i pročitao ove riječi…

"Osjećao sam se kao da je po mene došla sama smrt. U samom strahu od nje, počeo sam tražiti po svojim ladicama bilo što. Tada sam, u jednoj od njih, pronašao svoju Bibliju. Prašnjavu Bibliju koju sam na svojoj krizmi dobio na poklon od kuma. Nikada za svog života neću zaboraviti taj trenutak", svjedoči u potresnoj objavi na društvenim mrežama Matej Lovrić iz Zajednice "Arka Korablja". Njegovu objavu donosimo u cijelosti.

Biblija - knjiga za normalne

Bez obzira na dob, većina nas ima problema s emocionalnom zrelošću. Kako možemo iskoristiti nesigurnost adolescencije i nezrelost mlađe dobi? Možemo li ukrotiti neuroze srednjih godina i ekscentričnost starosti? Kako možemo postati normalni?

VIDEO Zdravlje i bolesti u Bibliji

"Budući da sam cijeli radni vijek provela u zdravstvu, bilo mi je logično da danas Bibliju otvorimo baš ključem zdravlja i bolesti i da vidimo što to Biblija govori o zdravlju i bolesti. Nemalo sam se iznenadila kada sam otkrila da Biblija definira zdravlje kao tjelesno, duševno i socijalno blagostanje, snagu i izdržljivost, dugi život i skladan odnos s bližnjima i Bogom", rekla je dr. Slavica Dodig. Što o zdravlju i bolesti još možete pronaći u bogatoj riznici biblijskih knjiga, ali i koje bolesti su drevni Hebreji poznavali pogledajte u videu koji vam donosimo.

Nadahnjujući biblijski citati za svaki dan

U svakodnevnom životu ponekad nam je teško živjeti po Božjem zakonu, ali neki biblijski citati uvijek bi nam trebali biti pri ruci kako bi nam bili poticaj. Donosimo dobro poznate citate koji su nam nadahnuće za sva vremena.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja