Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biblija

SUTRA JE DAN GOSPODNJI Emisija koja u programu HKR-a ide cijele godine, bez iznimke!

Hrvatski katolički radio od svojega početka 1997. godine emitira emisiju "Sutra je dan Gospodnji" kao pripremu za bolje razumijevanje nedjeljnih liturgijskih čitanja. Emisija se emitira subotom u 20 sati tijekom cijele godine. Na poticaj, pak, svećenika koji subotom nisu u mogućnosti slušati pripremu za nedjelju, emisija je dobila i termin reprize – nedjeljom u 08:10.

Što bi bilo kad bismo s našom Biblijom postupali kao s našim mobitelom?

Biblija nikad nema problema s mrežom. Pomoću nje imamo uvijek dobru vezu, neovisno o tome gdje se nalazimo. Ne mora joj se obnavljati račun, Isus je platio za sve. Naravno, imamo i neograničene razgovore te poruke. Nema iznenadnog prekidanja komunikacije, a baterija je uvijek puna!

Je li Biblija povijesna knjiga?

Mnogi će se pitati je li Biblija povijesna ili nije. Budući da se radi o prilično složenom nizu knjiga koji se lako mogu pogrešno protumačiti i predstaviti pogrešno, pitanje koje se mora postaviti je: koji dio Biblije jest povijesni?

VIDEO Bitnost čitanja Svetog pisma

"Čitajte Evanđelja. Nikada nećete postići duboki duhovni život bez čitanja Pisama, posebno Novog zavjeta. Čitajte ih u tišini, u obitelji. U tišini najbolje otkrivamo Boga", samo je jedna od poruka u videu kojega vam prenosimo u nastavku.

Biblija - knjiga nadahnuta Bogom

Katolici vjeruju da je Biblija nadahnuta Božja riječ koju su napisali ljudski autori. U Bibliji je ključ za otključavanje svih učenja vjere. To je temelj Katoličke crkve i nastavlja nadahnjivati ​​svakodnevni život njezinih članova. 

Je li Biblija priča o tome kako postići spasenje?

"Biblija je priča o tome kako postati svet. Jer Biblija nije obična knjiga koju se može čituckati – Biblija je knjiga koja čita čitatelja. Ona je starija od njega i nadživjet će ga. (...) Isus je rekao da će proći nebo i zemlja – ali da njegove riječi neće proći. Biblija je priča koja je jača od svijeta", zapisao je u svojoj novoj kolumni za časopis "Svjetlo riječi" Boris Beck.

Odlučio si je oduzeti život, no onda je otvorio Bibliju i pročitao ove riječi…

"Osjećao sam se kao da je po mene došla sama smrt. U samom strahu od nje, počeo sam tražiti po svojim ladicama bilo što. Tada sam, u jednoj od njih, pronašao svoju Bibliju. Prašnjavu Bibliju koju sam na svojoj krizmi dobio na poklon od kuma. Nikada za svog života neću zaboraviti taj trenutak", svjedoči u potresnoj objavi na društvenim mrežama Matej Lovrić iz Zajednice "Arka Korablja". Njegovu objavu donosimo u cijelosti.

Biblija - knjiga za normalne

Bez obzira na dob, većina nas ima problema s emocionalnom zrelošću. Kako možemo iskoristiti nesigurnost adolescencije i nezrelost mlađe dobi? Možemo li ukrotiti neuroze srednjih godina i ekscentričnost starosti? Kako možemo postati normalni?

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja