Budi dio naše mreže

Kao dio lijepe tradicije, u nedjelju, 6. kolovoza održana je 308. po redu Sinjska alka, a na koncertu "Ususret Majci" do izražaja je došla mladost.

/ hjb

Svetište i Župa Gospe Sinjske organizirali su u petak, 11. kolovoza koncert duhovne glazbe na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju. Nastupili su Alan Hržica, sestre Husar, Vanessa Mioč i fra Marin Karačić, a koncert je otvorio domaći VIS “Totus Tuus Gospa Sinjska” i zajednica “Dobri Pastir” Sinj.

Koncert je održan u sklopu manifestacije “Dani Alke i Velike Gospe”, organizatori su bili Svetište i Župa Gospe Sinjske, a veliku potporu u organizaciji je pružio i Grad Sinj. O tome kako se sinjski kraj pripremao za ovaj događaj, ali i za Veliku Gospu, u “Aktualnom” HKR-a govorio je upravitelj sinjskog svetišta fra Marinko Vukman.

“Za sve je ulaz besplatan. Za ovaj koncert stvarno se živi u Sinju, Cetinskoj krajini i šire. Radosni smo zbog svih posjetitelja, jer je koncert posebna radost za naše mlade, ali i odrasle”, kazao je fra Marinko.

Posjetitelji koncerta “Ususret Majci” / Foto: gospa-sinjska.hr

Sinj u ovom razdoblju živi intenzivno. Kao dio lijepe tradicije, u nedjelju, 6. kolovoza održana je 308. po redu Sinjska alka, a na koncertu “Ususret Majci” do izražaja je došla mladost. “Osim ovog koncerta, već se tjednima ovdje izraženo živi vjerski život. Na svakodnevnim misama vjernici se imaju priliku ispovjediti, a tu su i brojne hodočasničke grupe. Deveto u nizu hodočašće otvorili su vojska, policija i branitelji. U Svetište Gospe Sinjske ovih dana dolazi nepregledno mnoštvo hodočasnika iz svih krajeva Lijepe Naše, ali i iz inozemstva”, rekao je fra Marinko.

Bez ikakva straha, kaže fra Marinko, ove se godine na Veliku Gospu u Sinju može očekivati desetke tisuća hodočasnika, što je brojka bliska razdoblju prije pandemije.

“Već nas je prošle godine broj hodočasnika ugodno iznenadio, a što će tek biti ove godine, s obzirom da nema straha od onoga što nas je posljednjih godina mučilo. Zna se da su Hrvati u teškim vremenima oduvijek štovali Djevicu Mariju, molili je za pomoć i pouzdavali se u njezin nebeski zagovor”, zaključio je fra Marinko.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja