Budi dio naše mreže

Ključna riječ: gospa-sinjska

VIDEO Hodočastili biciklom od Splita do Sinja

Don Josip Ulić, odnosno don Mrvica, kako se naziva na svome YouTube kanalu, hodočastio je biciklom od Splita do Sinja u pratnji braće Miloša i Mije. Pogledajte njihov put do Svetišta Majci Božjoj.

Lik Majke od Milosti koji spaja Ramu i Sinj

Ramski hodočasnici krenuli su na tradicionalno hodočašće iz Rame prema Sinju, izvještava Rama-Prozor.Info. Posebno čvrsta veza između ova dva kraja jest lik Majke od Milosti – Gospe Sinjske.

HODOČAŠĆA STAZOM GOSPI SINJSKOJ Odgovori na često postavljena pitanja

Nedavno je predstavljen projekt obnove i nadogradnje "Staze Gospi Sinjskoj" dugoj 148 kilometara, koja prolazi kroz više gradova – od Sinja do Rame. Obnova Staze izazvala je veliko zanimanje kod mnogih pa su sinjski franjevci pripremili odgovore na najčešće postavljena pitanja. Prije nego što se odvažite krenuti na put i hodočastiti Gospi Sinjskoj, upoznajte se s najvažnijim informacijama.

Najavljena obnova i nadogradnja Staze Gospi Sinjskoj

U klaustru Svetišta Gospe Sinjske u ponedjeljak 8. lipnja najavljen je projekt Revitalizacije Staze Gospi Sinjskoj, hodočasničkog puta koji prolazi kroz više gradova, od Sinja do Rame i kojim se stoljećima pješači k najvećem marijanskom svetištu na južnohrvatskim prostorima, izvijestila je HINA.

VIDEO Sinj - Deseci tisuća vjernika hodočastili Gospi, ispovjedalo se već od 3 sata ujutro

"Ne možemo zanijekati da se danas senzacije i skandali bolje prodaju kao ni činjenicu da se o dobru premalo govori te da se često prešućuje vijest o dobru koja kola u venama čovjeka koji je slika Božja, stvoren kao dobar i za dobro", rekao je nadbiskup Barišić i naglasio: "Dobro možda ne dolazi uvijek do izražaja, ali po svojoj naravi dobru ni ne treba ocjena i aplauz svijeta. Dobro govori samo od sebe. Ima izvor u Bogu i nikada ne može nestati!"

Sinjska alka - simbol odanosti domovini i Gospi Sinjskoj

Sinjska alka, viteški turnir u Sinju, održava se od 1715. godine jednom godišnje u Sinju, u Cetinskoj krajini. Tijekom natjecanja vitezovi jašu na konjima u punom galopu niz glavnu ulicu, ciljajući kopljem željezni prsten koji visi na užetu. Na UNESCO-ovu Listu nematerijalnih kulturnih dobara čovječanstva upisana je 2010. godine.

Započela hodočašća Gospi Sinjskoj

Hodočašća Gospi Sinjskoj započela su 26. srpnja hodočašćem hrvatskih branitelja, vojske i policije. Nevenka Jukić, koja hodočasti Gospi Sinjskoj već 24 godine, "otvorila" je 25. srpnja ovogodišnja hodočašća.

Što pripremiti za blagoslov obitelji?

Blagoslov obitelji je jedan od izraza naše vjere i ne bi ga trebalo zanemariti. To je kršćanski čin u kojemu se moli i zaziva Božji blagoslov na sve članove obitelji kako bi kršćanski živjeli i svjedočili vjeru. Iz župe Gospe Sinjske podsjećaju što je potrebno pripremiti za dolazak svećenika na blagoslov obitelji.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja