Budi dio naše mreže

U povodu obilježavanja 1600 godina od smrti velikog sv. Jeronima koji je rodom iz naših krajeva, franjevci konventualci sa Svetog Duha odlučili su za svecu u čast kreirati još jedan vrhunski franjevački proizvod, tamno pivo „Jeronim".

/ at

Franjevci konventualci utemeljili su 1922. Samostan Svetog Duha u kojem trenutno živi 22 redovnika. Bit franjevačkog života je opsluživanje Evanđelja Isusa Krista u životu evanđeoskih savjeta poslušnosti, čistoće i života bez vlasništva po primjeru sv. Franje Asiškoga čije je geslo Pax et bonum ili Mir i dobro!

Redovnici Svetoduškog samostana vode župu sv. Antuna Padovanskog i sv. Maksimilijana Kolbea, brinu o duhovnim potrebama bolesnika bolnice „Sveti Duh“ i Instituta za tumore, vode Dom za starije osobe „Sv. Maksimilijan Kolbe“, posvećeni su služenju najpotrebnijima grada Zagreba u Pučkoj kuhinji Doma sv. Antuna i daju besplatan smještaj dvanaestorici studenata Zagrebačkog sveučilišta, kao i apostolatu tiska, knjige i medija preko izdavačke kuće i lista „Veritas“ – glasnika sv. Antuna Padovanskog.

Proizvodnjom piva franjevci konventualci žele podržati humanitarne projekte svoga Svetoduškog samostana.

Iz njihove Pivovare Minorit proizašao je već svima dobro poznat i drag proizvod „S.anto” kojeg su u lipnju prošle godine franjevci proizveli u čast sv. Antunu Padovanskom. „Pokrenuli smo projekt proizvodnje samostanskog piva ‘S.anto’ (tal. santo – svet; ili sveti Anto) u čast svetom Antunu s kojim smo posebno povezani. Proizvodnja piva nije zbog proizvodnje, kao što profit koji ostvarujemo nije zbog profita. Sve što radimo u duhovnom i materijalnom smislu namijenjeno je čovjeku. Stoga sav prihod usmjeravamo u pučku kuhinju i dom sv. Antuna Padovanskog”, naveo je tada za HKM fra Tomislav Glavnik.

Ove godine, kada se obilježava 1600 godina od smrti velikog sv. Jeronima franjevci su odlučili njemu u čast kreirati još jedan proizvod koji će biti drag pivoljupcima –  tamno pivo „Jeronim”. Sv. Jeronim svetac je rođen na granici Panonije i Dalmacije. Zaštitnike je provincije franjevaca konventualaca te je poznat po tome što je preveo Sveto Pismo na latinski jezik.

Foto: Facebook Pivo “S.anto”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja