Budi dio naše mreže

Ključna riječ: franjevci-sveti-duh

NAJAVLJUJEMO Dolazak relikvija bl. Stepinca na Sveti Duh

Dolazak relikvija bl. Alojzija Stepinca na trajno čašćenje u Bazilici sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u Zagrebu i program obilježavanja te svečanosti bile su teme Aktualnog HKR-a u kojoj su 21. studenoga govorili provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić i rektor manje bazilike fra Ivan Marija Lotar.

Blagoslov životinja na zagrebačkom Svetom Duhu

Na svetkovinu svetoga Franje, 4. listopada, u 18 sati na zagrebačkom Svetom Duhu bit će upriličen blagoslov životinja, tj. kućnih ljubimaca. „Potaknuti velikom željom sv. Franje koji je uvijek blagoslivljao Gospodina u svim njegovim stvorenjima, odlučili smo na ovaj način dodatno obilježiti svetkovinu. Upravo ovom svetkovinom započinje daljnja priprava za svečano proglašenje naše župne crkve bazilikom sv. Antuna ”, rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu župnik župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu fra Ivan Marija Lotar.

RADOST JE U DARIVANJU Donirana sredstva za rad Pučke kuhinje na Svetom Duhu

Predsjednik Uprave i glavni direktor OIV-a Mate Botica, član Uprave i glavni direktor za tehniku i IT Denis Nikola Kulušić i predsjednica Radne skupine za društveno odgovorno poslovanje (DOP) Vlatka Dokoza uručili su u nedjelju, 12. lipnja donacijski ček u vrijednosti 92.400,00 kuna voditelju Pučke kuhinje fratru Vladimiru Vidoviću.

Zagrebačka župa sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu dobila nove orgulje

Misno slavlje s blagoslovom i kolaudacijom novih orgulja u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u petak, 3. lipnja na zagrebačkom Svetom Duhu predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, nadbiskup Giorgio Lingua u zajedništvu franjevaca konventualaca fra Miljenkom Hontićem i franjevcima svetoduškog samostana. Priču o izradi novih orgulja u župi Sv. Antuna Padovanskog koje je izradio orguljar Anton Škrabl donosimo u nastavku.

Klapa "Sveti Juraj"- HRM dala podršku humanitarnoj akciji Obrok za obrok

I ove godine pokrenuta je akcija pod nazivom "Obrok za obrok" koja se održava na prostoru ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu od 25. studenoga ove pa do 8. siječnja iduće godine. Na svojim društvenim mrežama objavili su da su ih ove godine podržali i članovi klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Svjedočenje životom najbolja je evangelizacija

O odnosu evangelizacije i kateheze, salezijanskom pristupu mladima, razlozima ulične evangelizacije te ulozi glazbi u navještaju Evanđelja bilo je riječi u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija 2. prosinca.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja