Budi dio naše mreže

Zagrebački franjevci konventualci proizvode pivo S.anto koje će od četvrtka biti dostupno za kušanje i kupovinu na Svetom Duhu u Zagrebu. O projektu je u emisiji "Aktualno" Hrvatskog katoličkog radija govorio fra Tomislav Glavnik.

/ fe

Pivarstvo je još jedna u moru aktivnosti kojima franjevci konventualci sa Svetog Duha u Zagrebu nastoje pomoći zajednici. Fra Tomislav Glavnik potaknut primjerom stoljetne tradicije franjevačke proizvodnje piva, koju baštine belgijski, njemački i talijanskim samostani, tijekom studija u Njemačkoj poželio je jednoga dana u Hrvatskoj pokrenuti tu tradiciju. Za Hrvatski katolički radio progovorio je o daljnjim planovima za projekt “S.anto”

“Pokrenuli smo projekt proizvodnje samostanskog piva ‘S.anto’ (tal. santo – svet; ili sveti Anto) u čast svetom Antunu s kojim smo posebno povezani. Proizvodnja piva nije zbog proizvodnje, kao što profit koji ostvarujemo nije zbog profita. Sve što radimo u duhovnom i materijalnom smislu namijenjeno je čovjeku. Stoga sav prihod usmjeravamo u pučku kuhinju i dom sv. Antuna Padovanskog”, istaknuo je fra Tomislav Glavnik.

Pivo S.anto

Gost emisije “Aktualno” naglasio je kako su franjevci samo kanal kroz koji ljudi mogu uputiti pomoć najpotrebitijima. Želja je fratara biti na primjer hrvatskom narodu u snalažljivosti koja za cilj ima opće dobro.

“Ne smijemo zaboraviti da fratri kroz stoljeća proizvode vino, sireve, med kao i mnoge druge proizvode. Uzmimo za primjer sir Trapist koji je nastao od redovnika trapista koji imaju višestoljetnu tradiciju. Želja nam je otvoriti pivovaru u krugu samostana na Svetom Duhu”, zaključio je fra Tomislav.

Dodajmo da pivo “S.anto” možete nabaviti kod franjevaca konventualaca na Svetom Duhu od četvrtka – blagdana Svetog Antuna Padovanskog.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja