Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveti-duh

FOTO Tečaj Filip na Svetom Duhu

Centar za promicanje duhovnih zvanja i Evangelizacijska zajednica Sveti Duh održali su duhovnu obnovu za mlade Tečaj Filip od 3. do 5. studenog u samostanskoj dvorani Sv. Franjo u Zagrebu.

Duhovno-duhovite večeri – mjesto milosti Duha Svetoga

Pod geslom "Nije dovoljno moliti, treba se i boriti" 12. listopada na Svetom Duhu u Zagrebu bit će proslavljen 5. rođendan Duhovno-duhovitih večeri (DDV). Kako su nastali ovi jedinstveni susreti za mlade od 18 do 30 godina i koji su njihovi plodovi? O tome govori njihov pokretač fra Stjepan Brčina, promicatelj za duhovna zvanja i odgojitelj.

Na Svetom Duhu slavljena sveta misa za Livnjake u Zagrebu

Na blagdan Male Gospe u Bazilici sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu slavljena je sveta misa za sve pokojne Livnjake i Livanjke. Euharistijsko slavlje predvodio je i propovijedao fra Marko Ešegović, gvardijan samostana sv. Petra i Pavla u Livnu, uz koncelebraciju fra Ivana Lotara i fra Vladimira Vidovića te fra Zvonimira Pervana i p. Tvrtka Baruna koji su rodom iz Livna.

Održan peti Antunovski hod mladih u Zagrebu

Euharistijsko slavlje predvodio je generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec u zajedništvu s drugim svećenicima, među kojima je bio i provincijal Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca.

Tvrtka Bina-Istra darovala novi kombi Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

Tvrtka Bina-Istra koja financira, gradi i upravlja Istarskim Ipsilonom donirala je u utorak, 23. svibnja, 35 tisuća eura vrijedno kombi vozilo Peugeot Boxer Pučkoj kuhinji Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu. Donaciju je voditelju Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimiru Vidoviću uručio generalni direktor Bina-Istre Dario Silić.

Zagrebački nadbiskup posjetio Pučku kuhinju na Svetom Duhu

U subotu, 6. svibnja zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Dražen Kutleša predslavio je slavlje Svete Potvrde na zagrebačkom Svetom Duhu za dvije župe koje vode franjevci konventualci: Sv. Antuna Padovanskoga i Sv. Maksimilijana Kolbea. Tom prigodom, Nadbiskup je po prvi puta posjetio i Caritas Župe sv. Antuna i Pučku kuhinju.

Bazilika sv. Antuna u Zagrebu otvorila virtualnu šetnju

Virtualna šetnja zagrebačkom bazilikom sv. Antuna Padovanskog omogućena je nakon višemjesečnog rada Odbora za medije Župnoga pastoralnog vijeća župe sv. Antuna Padovanskog i župne Komisije za Baziliku.

Nakon Ouija ploče, djeci prijeti nova društvena igra

„Đavao uvijek traži različite načine na koje može uhvatiti u zamku žrtve koje može uzeti za sebe, a jedan od tih način je i ova igra“, rekao je u segmentu Večernjih vijesti EWTN-a 28. ožujka, katolički egzorcist u biskupiji Monterey Meksiko o. Ernesto Caro.

Molitva čisti dušu – geslo petog Antunovskog hoda mladih

Jubilarni peti Antunovski hod, ove će godine trasu od 16 km započeti u subotu 10. lipnja u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima čiji će zadnji kilometar završiti u Župi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu. Tim povodom, u emisiji Aktualno Hrvatskog katoličkoga radija gostovao je u srijedu 29. ožujka idejni začetnik hoda, franjevac konventualac fra Stjepan Brčina.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja