Budi dio naše mreže

Ključna riječ: franjevci-konventualci

Početak postulature na Svetom Duhu

Za vrijeme euharistijskog slavlja, u ponedjeljak, 25. rujna 2023. godine, trojica kandidata ušla su u postulaturu, dok je jedan kandidat ušao u malo sjemenište. Time su započeli svoj redovnički odgoj i obrazovanje. 

Uprizorenje života sv. Antuna Padovanskog u Sisku

Franjevci konventualci, koji djeluju na području župe sv. Josipa Radnika u Sisku, u nedjelju 11. lipnja, ususret blagdanu sv. Antuna Padovanskog uprizorit će život sv. Antuna Padovanskog. O samom događaju govorio je za Hrvatsku katoličku mrežu fra Ivan Bradarić, župnik i gvardijan samostana sv. Josipa Radnika u Sisku.

Tvrtka Bina-Istra darovala novi kombi Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

Tvrtka Bina-Istra koja financira, gradi i upravlja Istarskim Ipsilonom donirala je u utorak, 23. svibnja, 35 tisuća eura vrijedno kombi vozilo Peugeot Boxer Pučkoj kuhinji Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu. Donaciju je voditelju Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimiru Vidoviću uručio generalni direktor Bina-Istre Dario Silić.

Duhovna obnova za ministrante: "S Franjom k Isusu"

Sudionici duhovne obnove razmijenili su mišljenja i iskustva o važnosti kreiranja pravila za svoj život i djelovanje, koje uvijek treba, poput onog Franjinog, biti utemeljno na Evanđelju i prožeto njime.

Otvoren novi samostan u Danskoj

Nakon nekoliko godina probnog razdoblja prisutnosti u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu 18. siječnja 2023., svečano i službeno je otvoren samostan sv. Franje u Danskoj, koji kanonski pripada Hrvatskoj Provinciji Svetog Jeronima franjevaca konventualaca.

Humanitarna akcija na Svetom Duhu: Obrok za obrok

Petu godinu zaredom franjevci koncentualci pokreću akciju pod nazivom ''Obrok za obrok'' koja će se održati na prostoru ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu od 24.studenoga 2022. do 23.prosinca 2022. Radno vrijeme bit će od 16 do 22 sata.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja