Budi dio naše mreže

Ključna riječ: franjevci-konventualci

Volontiranje na EXPO 2020 u Dubaiju bila mi je prilika za svjedočenje vjere nepoznatima i pripadnicima drugih religija

Završni je dan najveće svjetske izložbe EXPO 2020. Kroz šest mjeseci održavao se u futurističkom Dubaiju, arapskoj top-destinaciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izlagalo je 190 država, među njima i Država Vatikan. Vatikanski paviljon vodili su franjevci konventualci. Tu zadaću su dobili od Papinskoga vijeća za kulturu, jer je dosta njih u službi na Bliskome Istoku. Fratri su, pak, trebali kao ispomoć mlade volontere i angažirali su njih 72-oje iz raznih zemalja svijeta. Tu sreću imali su i naši: Lea Banovac i Luka Božanović.

Hrvatski konventualci imaju novoga ministra!

Hrvatska provincija svetog Jeronima franjevaca konventualaca 2. veljače u Zagrebu izabrala je fra Miljenka Hontića za novog provincijala, izvijestio je Glasnik sv. Antuna Padovanskog – Veritas. Novi će provincijal službu preuzeti sredinom veljače na redovitom provincijskom kapitulu.

Upoznajte fra Placida Cortesea – creskog Maksimilijana Kolbea

Fra Placido Cortese rođen je početkom 20. stoljeća u Cresu, na istoimenom otoku, gdje se nalazi stari samostan sv. Frane, u kojemu je zajednica franjevaca konventualaca. U samostanu sv. Frane možda je živio njegov ujak. Vjerojatno je baš to privuklo mladoga Miku da ministrira i potom poželi postati fratar iste obitelji, koja će u to vrijeme pripadati padovanskoj Provinciji sv. Antuna. Tako bismo mogli dobiti jedan od odgovora kome dječak duguje i dio zahvalnosti za svoje zvanje.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja