Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-josip-pende

Kako prepoznati svoj poziv? Što je duhovni nemir, a što duhovna lijenost?

Temeljni poziv kojeg Bog upućuje svakom kršćaninu, kojeg nam upućuje svaki dan, je poziv na svetost! No, znači li to da moramo biti poput sv. Ante, sv. Franje ili sv. Klare, pita se povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende i ističe da je naš jedini uzor svetosti Isus Krist.

VLČ. JOSIP PENDE: "Molimo za sveta duhovna zvanja"

"Uprisutniti Krista tamo gdje se nalazite! Ja taj zadatak imam ovdje među mladima u nadbiskupiji, a drugi svećenik na nekom drugom mjestu. Pozvani smo pomagati ljudima da što dublje uđu u odnos s Isusom Kristom", naglasio je povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende.

"Lice Marijino u Rijeci": Izložba ususret proslavi Velike Gospe

Otvaranjem izložbe o Marijinom liku u umjetničkoj baštini Rijeke u ponedjeljak 10. kolovoza započinje proslava svetkovine Velike Gospe. "Lice Marijino u Rijeci" nastala je u suradnji najstarije gradske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo i Katedre za umjetnost ranog novog vijeka Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

FOTOREPORTAŽA Rijeka milosti drugi put zapljusnula Rijeku

Veliki slavljenički duhovni koncert humanitarnog karaktera pod nazivom "Rijeka milosti 2" 7. veljače je u Centru Zamet u Rijeci okupio više tisuća mladih i željnih duhovne glazbe i slavljenja Gospodina. Sav prikupljeni prihod bit će doniran riječkom Domu za osobe s demencijom.

Dođite na veliki slavljenički duhovni koncert humanitarnog karaktera pod nazivom “Rijeka milosti”!

Online prodaja ulaznica za veliki slavljenički duhovni koncert humanitarnog karaktera pod nazivom “Rijeka milosti”, koji će se održati 7. veljače 2020. godine u Centru Zamet u Rijeci, počela je u ponedjeljak. Sav prikupljeni prihod bit će doniran Domu za osobe s demencijom. Na konferenciji za novinare o tom su projektu govorili ravnateljica Doma za osobe s demencijom s. Mirjam Jerković i povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende.

Doživi Isusa preko svetaca!

Fr. Ivan Dominik Iličić i vlč. Josip Pende predstavljaju novi projekt na na Youtube kanalu Pobjeda svetih gdje možete pratiti, uz razne duhovne sadržaje, projekt kratkih videa o životu svetaca.

Vlč. Josip Pende slavio mladu misu

Veliki događaj za župu sv. Mihovila Arkanđela u Jelenju zbio se u nedjelju 23. lipnja 2019. godine. Mladu misu slavio je vlč. Josip Pende, povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije kojega je za svećenika 8. lipnja ove godine zaredio riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Zadnji put u Jelenju mlada misa slavljena je 7. lipnja 2014. kada ju je slavio vlč. Marijan Žderić te su se ovom važnom događaju odazvali mnogobrojni vjernici koji su mladomisnika, nakon roditeljskog blagoslova ispred kuće u Dražicama, u procesiji pratili do župne crkve.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja