Budi dio naše mreže

Dođite na veliki slavljenički duhovni koncert humanitarnog karaktera pod nazivom “Rijeka milosti”!

Online prodaja ulaznica za veliki slavljenički duhovni koncert humanitarnog karaktera pod nazivom “Rijeka milosti”, koji će se održati 7. veljače 2020. godine u Centru Zamet u Rijeci, počela je u ponedjeljak. Sav prikupljeni prihod bit će doniran Domu za osobe s demencijom. Na konferenciji za novinare o tom su projektu govorili ravnateljica Doma za osobe s demencijom s. Mirjam Jerković i povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende.

/ mp/IKA

Početkom prosinca Dom za osobe s demencijom primio je prvih 5 korisnika. Kapacitet Doma puno je veći i iznosi 18 mjesta u stacionarnom dijelu te 15 mjesta dnevnog boravka. Organizacijska opreznosti prilikom formiranja nove ustanove, kao i financijski izazovi razlozi su malog broja korisnika koji su mogli biti primljeni u stacionar, poručila je ravnateljica Doma s. Mirjam Jerković.

“Nedostaje nam opreme kojom bi opremili ostatak ustanove potrebnih za 18 mjesta u stacionaru. Kolika je potreba govori činjenica da na području Primorsko-goranske županije ima oko 4.000 oboljelih od demencije. Naravno, ne trebaju svi dom, ali mnogi od njih trebaju ili su smješteni u ustanovama koje im ne mogu pružiti odgovarajuću skrb. U samo nekoliko dana od otvorenja Doma za osobe s demencijom zaprimili smo preko stotinu poziva”, poručila je s. Mirjam Jerković.

“Rijeka milosti” prvi puta se razlila gradom na Rječini u veljači ove godine i tada se prikupilo oko 50.000 kuna za Kuću utočišta.

Povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende naglasio je kako je nakana ovog koncerta dvostruka: duhovna, odnosno slavljenje Gospodina i humanitarna.

“Obje spadaju u narav samo Crkve – ljubav prema Bogu i i bližnjemu i to nastojimo i mi nasljedovati”, rekao je vlč. Pende.

Na koncertu koji će se održati 7. veljače 2020. godine nastupit će: Alen Hržica, Amorose, Ivan Seletković, Petar Buljan (Božja pobjeda), Sestre Palić, Vanessa Mioč i Zbor mladih Riječke nadbiskupije.

Ulaznice po cijeni 50 i 60 kuna mogu se kupiti OVDJE.

U siječnju će se ulaznice moći kupiti i u župnim uredima Riječke nadbiskupije. Djeca do 10 godina kao i osobe s invaliditetom imaju besplatan ulaz. Vlč. Pende zahvalio je Gradu Rijeci koji je za ovu potrebu organizatoru, Uredu za mlade Riječke nadbiskupije, ustupio dvoranu na korištenje.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja