Budi dio naše mreže

Ključna riječ: tugomir-majdak

Spomenik tamburici bit će otkriven u Prelošćici kod Siska

U sklopu obilježavanja stoljetne tradicije izrade tambura u Prelošćici, sisački biskup Vlado Košić slavit će svetu misu u 11 sati u crkvi sv. Mihaela. Nakon misnoga slavlja ispred župnog dvora bit će otkriven spomenik na prvu tvornicu tambura. Svečanosti će nazočiti i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i inicijator obilježavanja stoljetne tradicije Tugomir Majdak, porijeklom iz Prelošćice.

ARGUMENTI "Ne prijeti nam nestašica hrane, žitarica i uljarica proizvodimo u dovoljnim količinama, a i robne zalihe su obnovljene"

Kakvo je stanje u hrvatskoj poljoprivredi, koliko smo u proizvodnji hrane samodostatni, prijeti li nam zbog rata u Ukrajini i poremećaja u međunarodnom lancu opskrbe i nestašica hrane; samo su neka od pitanja na koja su Argumentima odgovarali državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, dr. sc. Tajana Radić iz Hrvatske poljoprivredne komore i vlasnik poljoprivrednog gospodarstva Agro Puškarić iz Garešnice, Marijo Puškarić.

Tugomir Majdak: Korona kriza prilika je za oživljavanje domaće prehrambene industrije

Poljoprivredna i stočarska proizvodnja u vrijeme korona virusa, bila je tema HKR-ovih "Argumenata" u srijedu 13. svibnja. O oživljavanju domaće prehrambene industrije, pomoći domaćim proizvođačima i smanjenju veliku ovisnost o uvozu, govorili su vlasnica OPG-a i obiteljske sirane Romina Zadravec i državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Tugomir Majdak: „Vlada RH zalaže se za što veći EU proračun za poljoprivredu“

O aktualnim temama iz resora poljoprivrede – najavljenim izmjena i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, višegodišnjem financijskom okviru i koliko će on utjecati na sredstva za poljoprivredu – govorio je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak na Hrvatskom katoličkom radiju u četvrtak te istaknuo hrvatske napore da u sljedećem EU proračunu za ruralni razvoj bude izdvojeno na razini naših potreba i dosadašnjih iznosa.

Tugomir Majdak: Trebamo povećati izvoz u Njemačku jer imamo im što ponuditi, poglavito u prehrambenoj industriji

"U Hrvatskoj ima oko 170.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Prema novom Zakonu o OPG-ovima njih oko 70.000 će biti tržišno orijentirani, dok će ostali biti samoopskrbni OPG-ovi. I na tragu nove zajedničke poljoprivredne politike Hrvatska će se založiti za definiranje kvalitetnijih kriterija kako bi ta gospodarstva u novom programskom razdoblju imala bolji pristup europskim sredstvima", naglasio je to državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, gostujući u četvrtak 23. siječnja, u HKR-ovoj emisiji 'Argumenti', urednika Ivana Taševa na temu: Kako se Hrvatska predstavila na 'Zelenom tjednu' u Berlinu te poboljšava li ili otežava EU produktivnost hrvatske poljoprivredne proizvodnje. U emisiji je gostovala i Marijana Petir, bivša europarlamentarka te Ivica Šarec, predsjednik Prve proizvođačke organizacije žitarica Posavine i Moslavine.

Državni tajnik Majdak na Godišnjem radnom sastanku ministara poljoprivrede zemalja JI Europe

U Prištini se održava 13. Godišnji radni sastanak ministara poljoprivrede zemalja Jugoistočne Europe u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo i Stalne radne skupine za regionalni ruralni razvoj (SWG) s ciljem donošenja odluka o reformama na području poljoprivrede i ruralnog razvoja i međusobnoj suradnji u zemljama jugoistočne Europe.

PONOSNI NA HRVATSKO Lička janjetina i istarsko ulje zaštićeni proizvodi na razini Europske unije

Dva nova hrvatska brenda: lička janjetina i istarsko ulje promovirana su u ponedjeljak navečer u Bruxellesu na domjenku u organizaciji Ministarstva poljoprivrede na kojem su se služila tradicionalna i suvremena jela od ličke janjetine. Oba ta proizvoda upisana su u registar zaštićenih oznaka izvrsnosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja