Budi dio naše mreže

U Novom Selu Glinskom svečano je otvorena prva iz donacija izgrađena zgrada u Sisačko-moslavačkoj županiji nakon potresa. Riječ je o reprocentru u svinjogojstvu na imanju obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva u vlasništvu Ive Bradarića.

/ mp

„Proces je trajao osam mjeseci, ali radovi su trajali od travnja i to je napravljeno relativno brzo. Da bi se to moglo napraviti i dovesti u ovakvo stanje, pomogli su donatori. Bez donatora to nije moguće napraviti. Glavni organizator koji je to pokrenuo je državni tajnik Tugomir Majdak, gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević i pročelnica Jelena koji su, po meni, najviše odrađivali. Sponzori su bili ti koji su uspjeli novcem i donacijama materijala postigli da ova zgrada izgleda kako sada izgleda”, kazao je Bradarić, javlja Nacionalno.hr.

U Glini otvoren prvi reprocentar u svinjogojstvu

U Glini otvoren prvi reprocentar u svinjogojstvu

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak koji je potpunosti osmislio i realizirao ovaj projekt kao i buduće koji za cilj imaju revitalizaciju svinjogoljstva na potresom stradalom području naglasio je da je u manje od pet mjeseci od planiranja objekta on stavljen u funciju, čime se htjelo pokazati da se može.

“Dva dana nakon razornog potresa bili smo na ovom mjestu svjedoci potpuno oštećenih stambenih i gospodarskih objekata OPG Bradarić, danas smo dva dana prije punih 9 mjeseci nakon potresa svjedoci na istom mjestu potpuno novog izgrađenog gospodarskog objekta, sredstvima iz donacije. Novi reprocentar u svinjogojstvu ima kapacitet 16 rasplodnih krmača i 80 odojaka, već je u njega smješteno 10 umatičenih rasplodnih nazimica donacije 5 slavonskih županija, od kojih se jedna oprasila (14 odojaka).

OPG Bradarić član je novoosnovane Svinjogojske zadruge Gline i rasplodni podmladak iz novog objekta biti će distribuiran članovima zadruge u funkciji revitalizacije svinjogojske proizvodnje.

Zadruga ima perspektivu prerasti u proizvođačku organizaciju, razvijati proizvodnju, preradu i trženje tradicijskih suhomesnatih proizvoda te zaštitu istih oznakama kvalitete.

Ogledni primjer novog centra također platforma je za obnovu gospodarskih objekata u poljoprivredi nakon razornog potresa na ovom području. U ime Stožera hvala svim donatorima na vrijednim donacijama”, kazao je Majdak.

U Glini otvoren prvi reprocentar u svinjogojstvu

U Glini otvoren prvi reprocentar u svinjogojstvu

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja