Budi dio naše mreže

Ključna riječ: shkm-zagreb

Odgođen Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu 2020.

Zagrebačka nadbiskupija, kao organizator jedanaestog Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM) priopćila je odluku Hrvatske biskupske konferencije da je SHKM koji je trebao biti održan 9. i 10. svibnja u Zagrebu za sada odgođen. Novi termin Susreta nije predviđen u 2020. godini.

VIDEO Glazbenik Stjepan Lach pozvao mlade na SHKM u Zagrebu

"Nemojte puno razmišljati, prijavite se i dođite! Vjerujte, bit će to odličan vikend pun veselja, zajedništva, novih i zanimljivih ljudi", poručio je mladima glazbenik Stjepan Lach te ih pozvao da se prijave na Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu koji će se održati 9. i 10. svibnja.

Volonteri Zagrebačke nadbiskupije pripremaju se za Susret hrvatske katoličke mladeži

Susret mladih Remetsko-sesvetskog arhiđakonata održan je u subotu, 22. veljače, u Župi svetog Leopolda Bogdana Mandića u zagebačkoj Dubravi. Ovo je bio četvrti pripremni susret za volontere SHKM-a. Pripremni susreti održavaju se u svakom arhiđakonatu Zagrebačke nadbiskupije za volontere Susreta hrvatske katoličke mladeži i za mlade iz arhiđakonata. Na susretu u Dubravi okupilo se tristotinjak mladih iz Remetsko-sesvetskog arhiđakonata.

Priprema, pozor, SHKM! Kako se Zagreb priprema za Hrvatsku, a kako Hrvatska za Zagreb?

Zagreb i Zagrebačka nadbiskupija domaćini su 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 9. i 10. svibnja ove godine. Kako se radi o susretu mladih, onda uistinu ne čudi da su upravo mladi glavni nositelji ovoga Susreta i to osobito u ovome razdoblju pripreme. U emisiji "Aktualno" HKR-a svoje iskustvo sudjelovanja u pripremi Susreta podijelili su voditelji nove emisije Laudato TV-a "Priprema, pozor, Susret hrvatske katoličke mladeži!".

Pokrenuta mrežna stranica Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu

U prostorijama Nadbiskupskoga duhovnog stola u ponedjeljak 17. veljače pod predsjedanjem zagrebačkoga pomoćnoga biskupa Mije Gorskog održan je treći sastanak Organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se pod geslom “Što god vam rekne, učinite!” (Iv 2, 5) održati 9. i 10. svibnja godine u Zagrebu. Na tom je sastanku rečeno da je pokrenuta mrežna stranica Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu. Također, prijave za obitelji domaćina i volontere nastavljaju se do 31. ožujka ove godine.

Pogledajte kako se mladi iz Varaždinske biskupije pripremaju za SHKM!

Polako se bliži 11. Susret hrvatske katoličke mladeži te su pripreme po župama i dekanatima u punom jeku. Varaždinska biskupija tim je povodom objavila niz videa u kojima možete upoznati mlade iz biskupije i pogledati kako se oni pripremaju za odlazak u Zagreb 9. i 10. svibnja.

VIDEO Rukometni reprezentativac Marino Marić pozvao mlade na SHKM u Zagrebu

Budući da su hrvatski sportaši nadahnuće i uzor mnogim mladima jer predanošću, upornošću i vjerom postižu vrhunske rezultate, poziv za sudjelovanje na jedanaestom Susretu hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu uputio je hrvatski rukometni reprezentativac i osvajač srebra na ovogodišnjem Europskome prvenstvu Marino Marić koji trenutno igra za njemački klub MT Melsungen.

VIDEO "Prihvatite mlade!" - poručuje i poziva obitelj Zelić

U Zagrebačkoj nadbiskupiji i gradu Zagrebu 9. i 10. svibnja ove godine održat će se jedanaesti Susret hrvatske katoličke mladeži. Kako na SHKM dolaze mladi iz cijele Hrvatske, susjednih zemalja te katoličkih misija diljem svijeta, Susreti se, između ostaloga, odvijaju zahvaljujući velikodušnosti domaćina koji, ugošćujući i prihvaćajući mlade, otvaraju vrata svojih domova i srca.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja