Budi dio naše mreže

Treći pripremni susret za volontere SHKM-a koji dolaze iz Zagorskog arhiđakonata održan je u subotu, 15. veljače, u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Svetom Križu Začretju.

/ mp

Ovaj susret treći je u sklopu pripremnih susreta koji se održavaju u svakom arhiđakonatu Nadbiskupije za volontere Susreta hrvatske katoličke mladeži, ali i za ostale mlade iz arhiđakonata koji su žele sudjelovati na SHKM-a 9. i 10. svibnja. Na susretu u Začretju okupilo se oko dvjestotinjak mladih iz Zagorskog arhiđakonata, javlja Zagrebačka nadbiskupija.

Susret je započeo u župnoj crkvi molitvom pred križem SHKM-a koju je predvodio velečasni Tomislav Kralj. Molitvu je animirao zbor domaćina iz Svetog Križa Začretja. Mladi su pred križ SHKM-a donijeli svoje molitve kao što su to učinili desetci tisuća mladih prije njih koji su molili uoči i na Susretima hrvatske katoličke mladeži. Molitva je zaključena zajedničkom molitvom za SHKM.

Nakon molitve vlč. Kralj mladima je predstavio program SHKM-a i dao upute za volontere na Susretu i u župama. Mladi su također imali priliku postaviti pitanja u vezi organizacije i zadaća koje imaju u razdoblju do Susreta. Nakon informativnog dijela uslijedila je podjela u grupe i međusobno upoznavanje. Na upoznavanju mladi su kroz igru razgovarali o svojim aktivnostima i župama iz kojih dolaze te o pripremama za Susret koje su započele u njihovim župama. Nakon upoznavanja mladi su imali priliku nastaviti druženje uz zajednički ručak.

U popodnevnom djelu programa animatori su predvodili radionice i igre s upoznavanja i jačanja zajedništva među mladima iz Zagorskog arhiđakonata. Na kraju susreta vlč. Tomislav Kralj zahvalio je svim mladima na dolasku te najavio iduća okupljanja, a domaći župnik vlč. Vladimir Drnetić zaključio je susret molitvom i blagoslovom.

Idući pripremni susret održat će se 22. veljače u Župi sv. Leopolda Mandića, u Dubravi za mlade i volontere SHKM-a iz Remetsko-sesvetskog arhiđakonata.

Na susretu su po treći puta sudjelovali i studenti Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji su pod vodstvom mentora prof. Krunoslava Novaka radili na projektu snimanja reportaže.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja