Budi dio naše mreže

U prostorijama Nadbiskupskoga duhovnog stola u ponedjeljak 17. veljače pod predsjedanjem zagrebačkoga pomoćnoga biskupa Mije Gorskog održan je treći sastanak Organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se pod geslom “Što god vam rekne, učinite!” (Iv 2, 5) održati 9. i 10. svibnja godine u Zagrebu. Na tom je sastanku rečeno da je pokrenuta mrežna stranica Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu. Također, prijave za obitelji domaćina i volontere nastavljaju se do 31. ožujka ove godine.

/ mp

Predsjednik Pododbora za medije preč. Borna Puškarić obavijestio je da je u ponedjeljak pokrenuta mrežna stranica Susreta hrvatske katoličke mladeži (zagreb.shkm.hr) na kojoj je moguće pronaći sve informacije vezane uz susret te novosti oko pripreme koje su odvijaju. Također, istaknuo je da će u nedjelju 23. veljače godine na Laudato TV biti emitirana druga po redu emisija posvećena susretu mladih “Priprema, pozor, SHKM”.

Tajnica Odbora Ivana Bosiljevac obavijestila je o dosadašnjem tijeku prijava obitelji domaćina i volontera za susret te ostalim upitima koji pristižu u tajništvo Odbora. Zaključeno je da se prijave za obitelji domaćina i volontere nastavljaju do 31. ožujka ove godine. Zbog složenosti organizacijskih potreba i zadaća vezanih uz održavanje Susreta mladih te suradnje s Ministarstvom unutarnjih poslova RH i predstavnicima gradskih vlasti u sklopu Organizacijskog odbora djelovat će i Pododbor za odnose s Ministarstvom unutarnjih poslova te Gradom Zagrebom.

Na sastanku su sudjelovali članovi Organizacijskog odbora: zagrebački pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski, generalni vikar mons. Tomislav Subotičanec, nadbiskupijski ekonom preč. Tomica Šestak, ravnatelj UZUK-a preč. Ivica Budinšćak, pročelnik Tiskovnog ureda preč. Borna Puškarić, župnik Župe sv. Blaža u Zagrebu mons. Zlatko Koren, profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dr. sc. Krunoslav Novak, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva vlč. Jakov Rađa, vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije vlč. Tomislav Hačko, upravitelj Župe sv. Nikole Biskupa u Bistri vlč. Tomislav Kralj, predsjednik SKAC-a Palma o. Tomislav Špiranec, povjerenik za mlade Franjevačke mladeži fra Filip Đurđević, voditeljica Zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije Josipa Šunjo, voditeljica Temeljne formacije animatora Brigita Gojak te Ivana Bosiljevac, tajnica Odbora.

Sastanak Središnjeg organizacijskog odbora SHKM-a

Zaključujući sastanak mons. Subotičanec naglasio je da će se idući tjedan, u utorak 25. veljače, održati sastanak Središnjeg organizacijskog odbora SHKM-a pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja