Budi dio naše mreže

"Puno toga lijepoga ne može biti u sjeni ove odluke kojom smo odgodili Susret", rekao je povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić u emisiji "Izdvojeno" Laudato TV-a te istaknuo da će biskupi odrediti novi datum održavanja Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu.

/ hk

Susret hrvatske katoličke mladeži trebao se održati ovaj vikend, 9. i 10. svibnja, u Zagrebu, no odlukom hrvatskih biskupa odgođen je zbog aktualne situacije širenja zaraze koronavirusa. Ipak, pripreme za SHKM u Zagrebu nisu bile uzaludne, istaknuo je u emisiji “Izdvojeno” Laudato TV-a u petak, 8. svibnja, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić.

Ovo vrijeme, koliko god neobično, zapravo je vrijeme kada smo trebali stati!

“Da je bilo po našem planu danas bi tisuće mladih bile u našoj Zagrebačkoj nadbiskupiji. Smještali bismo ih po obiteljima kako bi sutra ušli u program koji smo mi pripremali mjesecima. Naravno da sve te stvari koje smo radili nisu uzaludne. Ovo vrijeme, koliko god neobično, zapravo je vrijeme kada smo trebali stati. Gospodin nam je rekao da želi nešto drugo, ali nemojte zaboraviti na sve ono što ste napravili do sada”, rekao je vlč. Valentić.

SHKM Zagreb 2020.

Istaknuo je i kako su brojni plodovi nastali u vremenu priprema za SHKM u Zagrebu.

“Stvari koje su bile lijepe na ovom putovanju poput susreta animatora s mladima po arhiđakonatima te druženja na kojima su se povezali i upoznali. Počele su se raditi i neke stvari na župnim razinama što je jako važno”, rekao je povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

“Puno toga lijepoga ne može biti u sjeni ove odluke kojom smo odgodili Susret”, rekao je te istaknuo kako će biskupi odrediti novi datum održavanja susreta.

Pogledajte cijeli razgovor s vlč. Ivanom Valentićem!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja