Budi dio naše mreže

Volonteri Zagrebačke nadbiskupije pripremaju se za Susret hrvatske katoličke mladeži

Susret mladih Remetsko-sesvetskog arhiđakonata održan je u subotu, 22. veljače, u Župi svetog Leopolda Bogdana Mandića u zagebačkoj Dubravi. Ovo je bio četvrti pripremni susret za volontere SHKM-a. Pripremni susreti održavaju se u svakom arhiđakonatu Zagrebačke nadbiskupije za volontere Susreta hrvatske katoličke mladeži i za mlade iz arhiđakonata. Na susretu u Dubravi okupilo se tristotinjak mladih iz Remetsko-sesvetskog arhiđakonata.

/ mp

Molitva pred Križem SHKM-a

Susret je započeo u župnoj crkvi molitvom pred križem SHKM-a koju je predvodio vlč. Leopold Ćurčić, župni vikar Župe Svih Svetih u Sesveta. Sudjelovali su i fra Miljenko Vrabec, župnik župe domaćina, vlč. Dominik Glasnović, upravitelj župe u Soblincu, vlč. Mario Dukić, župni vikar iz Retkovca, vlč. Nikola Špiljak, župni vikar iz Sesvetskih Sela, vlč. Branimir Šarić, župni vikar u Jelkovcu i Ivanjoj Reki te vlč. Tomislav Kralj. Mlade su pozdravili fra Miljenko Vrabec u ime domaćina te fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije. Mladi su pred križ SHKM-a donijeli svoje molitve kao što su to učinili desetci tisuća mladih prije njih koji su molili uoči i na Susretima hrvatske katoličke mladeži. Molitva je zaključena zajedničkom molitvom za pripremu SHKM-a koji se ove godine održava držati u Zagrebu 9. i 10. svibnja, donosi mrežna stranica SHKM Zagreb.

Pripremni susret volontera: Darovati sebe na SHKM-u

Nakon molitve vlč. Kralj mladima je predstavio program SHKM-a i dao upute za volontere na Susretu i u župama. Mladi su također imali priliku postaviti pitanja u vezi organizacije i zadaća koje imaju u razdoblju do Susreta. Nakon informativnog dijela uslijedila je podjela u grupe, međusobno upoznavanje te kateheza na temu služenja. Tijekom kateheze mladi su promišljali na koji način kao volonteri mogu darivati sebe u pripremi Susreta hrvatske katoličke mladeži. Uslijedio je zajednički ručak.

Radost na punktovima

Treći pripremni susret za volontere SHKM-a u svom popodnevnom dijelu sadržavao je dvanaest punktova koje su za mlade pripremili animatori. Mladi su u svojim grupama išli po punktovima gdje su se održavale razne igre, plesovi i kvizovi. Neke od igara kroz koje su mladi tog popodneva prolazili bile su: Kapetani i mornari, Boja po boja i druge. Cilj ovih punktova bio je upoznavanje i jačanje zajedništva među mladima iz Remetsko-sesvetskog arhiđakonata. Susret je zajedničkom molitvom i pjesmom.

Prvi susret održan je u Karlovcudrugi u Lučkomtreći u Svetom Križu Začretju, a peti i posljednji susret održat će se 14. ožujka u Župi Bezgrešnog začeća BDM na Malešnici za mlade i volontere SHKM-a iz Katedralnog arhiđakonata.

Na susretu su sudjelovali i studenti Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji su pod vodstvom mentora prof. Krunoslava Novaka radili na projektu snimanja reportaže za emisiju “Priprema, pozor, SHKM!”, koja se prikazuje na Laudato TV-u.

Ključne riječi:
SHKM Zagreb

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja