Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nkg

Bogata duhovna ponuda za učenike NKG-a

Jedna od posebnosti Nadbiskupske klasične gimnazije jest to što škola učenicima nudi raznolike duhovne sadržaje od kojih svatko može pronaći ponešto za sebe. Učenici imaju priliku u sudjelovati u događanjima koja mogu znatno doprinijeti njihovom razvoju u cjelovitu i zrelu osobu.

Ravnateljica Duvnjak: NKG inzistira na savezu roditelja i djece u cilju što boljeg odgoja i obrazovanja

Povodom stote obljetnice Nadbiskupske klasične gimnazije ravnateljica te škole Ljuba Duvnjak gostovala je u HKR-ovoj emisiji "Aktualno" u utorak, 7. srpnja. Kako je istaknula Duvnjak u razgovoru za HKR, obilježavanje ove visoke obljetnice započeli su hodočašćem u Karlovac sv. Josipu i u Krašić bl. kardinalu Alojziju Stepincu kako bi im se utjecali godinu dana prije uoči sto godina postojanja NKG-a. Na hodočašću je sudjelovalo 800 hodočasnika, roditelja, učenici i djelatnici. Proslava sto godina postojanja škole bit će najesen 2020. godine.

Zbor NKG-a u virtualno izvodi koralni napjev Regina caeli (Kraljice neba)

Proljeće 2020. godine po mnogočemu ostat će zabilježeno u stogodišnjoj povijesti Nadbiskupske klasične gimnazije. Jedna od okolnosti je i virtualna nastava. U nedostatku proba skupina hrabrih i marljivih zboraša NKG-a prihvatila je ne baš lagan izazov: izvesti koralni napjev Regina caeli (Kraljice neba) u virtualnom izdanju.

Zašto upisati Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju?

Kraj mjeseca svibnja označava i početak odluke učenika osmih razreda koju srednju školu upisati. Neki osmaši to već znaju, ali neki se još nećkaju. Učenici Nadbiskupske klasične gimnazije, u okviru projektne nastave „NKG nekad i sad“, predstavljaju svoju školu i iskreno pričaju o školskom životu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja