Budi dio naše mreže

Znamo li razvrstavati otpad? Znamo li koliko mobitel u svakodnevnom životu ima i loših strana? Trebamo li baš uvijek koristiti plastične vrećice? Tim i sličnim pitanjima i izazovima današnjice bave se učenici i profesori Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu u okviru projekta pod nazivom "Od malih stvari se kreće, a male stvari kreću od tebe".

/ dt

Tekst pripremila Vesna Lalić Pušić, prof.

Projekt “Od malih stvari se kreće, a male stvari kreću od tebe” je pokrenut 2017. godine kad su učenici gimnazije, potaknuti djelovanjem profesorica Vesne Batistić Fačini i Karmele Brčić Đapić, započeli borbu protiv jednokratne plastike. Te godine sudjelovali su u Caritasovoj akciji ‘Za 1000 radosti’ predstavivši po prvi put vlastite eko platnene vrećice za kupovinu i čitav niz kozmetičkih proizvoda (sapuna i krema) koje su vrijedne ruke učenika izradile u školi.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić podržao projekt učenika i profesora NKG-a Zagreb

Projekt je predstavljen i na zagrebačkoj tržnici Dolac na međunarodni dan borbe protiv plastičnih vrećica 18. prosinca 2019. godine. Na štandu učenici i profesori nudili su prirodne proizvode i platnene vrećice s logom škole i porukom “Od malih stvari se kreće, a male stvari kreću od tebe”. Ova akcija naišla je na veliku podršku javnosti, a tražila se platnena torba više.

Cilj je ovog projekta, koji i dalje traje, širiti spoznaje o zdravom načinu života na učenike, profesore i djelatnike škole, a zatim na njihove obitelji i dalje, jer svatko od nas jednako je odgovoran za stvaranje ljepše budućnosti. Koliko je važno osvijestiti sebi i drugima da je upotreba jednokratne plastike izuzetno štetna za nas i naš okoliš, prepoznali su i učenici drugih zagrebačkih gimnazija.

Putem portala za učenje i suradnju, eTwinning pridružili su se NKG-u i projektu te tako obogatili inicijativu drugim vrijednim sadržajima.


Više informacija o projektu možete naći na Youtube kanalu Nadbiskupske klasične gimnazije.

Ili na mrežnoj stranici Nadbiskupske klasične gimnazije OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja