Budi dio naše mreže

Profesori, učenici i djelatnici Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu u srijedu, 23. ožujka, obilježili su Dan škole misnim slavljem koje je u dvorištu školskog kompleksa predvodio vlč. Marko Čolak, upravitelj župe bl. Ivana Merza u zagrebačkom naselju Špansko. Slavlju su se priključili i odgojitelji te pitomci Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu iz čijeg je okrilja i nastala već spomenuta gimnazija.

/ mp

Misno slavlje s početkom u 12 sati nije se ni ove godine po tradiciji moglo održati u velebnoj sjemenišnoj crkvi Srca Isusova koja je stradala u potresu iz ožujka i prosinca 2020. godine, već je nova crkva postala dvorište novo pozicionirane škole unutar šalatskoga kompleksa, a svod je postalo otvoreno nebo koje je proljetnim zrakama sunca slavilo svetog Josipa, zaštitnika ove drevne obrazovne ustanove Zagrebačke nadbiskupije.

U koncelebraciji vlč. Čolaku sudjelovali su školski duhovnici i odgojitelji u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu vlč. Matija Pavlaković i vlč. Petar Mlakar, dok je tijekom misnog slavlja na raspolaganju za sakrament pomirenja bio vlč. Luka Premelč, odgojitelj u Sjemeništu.

Na kraju misnog slavlja vlč. Čolak je ravnateljici Duvnjak poklonio sliku bl. Ivana Merza, rad mlade slikarice Eve Vukine, koja će krasiti interijer školske kapele budući da je blaženi Merz, istaknuti laik u svjedočenju evanđelja, bio profesor francuskog te njemačkog jezika i književnosti u gimnaziji od 1922. do 1928. godine.

Ljepoti i dostojanstvu misnog slavlja pridonijeli su sjemeništarci svojim posluživanjem kod oltara te Mješoviti zbor Nadbiskupske klasične gimnazije svojom pjesmom pod vodstvom prof. Ankice Juričić.

Misnom slavlju prisustvovala je i majka pokojne Anamarije, Nataša Carević. Anamarija Carević bila je učenica NKG-a koja je smrtno stradala uslijed potresa koji je zadesio Zagreb u ožujku 2020. godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Međubiskupijsko sjemenište (@msz1927)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja