Budi dio naše mreže

Kraj mjeseca svibnja označava i početak odluke učenika osmih razreda koju srednju školu upisati. Neki osmaši to već znaju, ali neki se još nećkaju. Učenici Nadbiskupske klasične gimnazije, u okviru projektne nastave „NKG nekad i sad“, predstavljaju svoju školu i iskreno pričaju o školskom životu.

/ HKM

Tekst pripremila Vesna Lalić Pušić, prof.

Koje aktivnosti NKG pruža? Idete li na putovanja i terensku nastavu? Kakvi su profesori u školi? Jesu li klasični jezici teški predmeti? To su samo neka od pitanja koja muče osmaše, a na koje NKG-ovci, sadašnji učenici 1.d razreda, iskreno odgovaraju.

Antonija V.: NKG ima jednu veliku prednost, a to je katolički odgoj. To je jedna od glavnih stvari koja me privukla u tu školu. Jako sam sretna što sam upala u školu, a ponosna sam svaki put kada ju netko pohvali. Svidio mi se interijer škole, zvjezdarnica, kapelica, veliko dvorište, a najviše od svega naša Ljuba (legenda). Svakako bih preporučila školu radi odlične atmosfere te svih putovanja i izleta na kojima ćemo zajedno stvarati sjećanja. Ad honorem dei et bonum hominis.

Barbara B.: Upisala sam ovu školu jer sam čula da su profesori i okruženje dobro. Pošto je škola povezana s Crkvom, pružaju se prilike odlaska na duhovne obnove. Preporučujem ovu školu jer pruža široko znanje, dobre ljude i bolji pogled na svijet oko nas. Nikad nisam imala nikakvih većih problema u životu, ali NKG me promijenio u srdačniju, društveniju i veseliju osobu. I ako od nekoga čujete da su grčki i latinski teški predmetu i to vas odgovara od upisivanja škole, nemojte ih slušati. Profesorice rade polagano i odlično objašnjavaju i uz malo truda uz odlične ocjene dobivate dodatno znanje koje rijetko tko ima.

Barbara F.: Nakon završetka osnovne škole dvoumila sam se između NKG-a i sesvetske gimnazije. Na kraju sam se dogovorila s prijateljicom da ćemo zajedno u NKG. Škola mi se jako sviđa, ne zadaje mi stresove, a imam super ocjene. Društvo koje sam upoznala je odlično, a veselim se i dugim maturalcima u Grčku i Italiju. Sve u svemu, NKG preporučam svima i stvarno ju ne bih mijenjala za bilo koju drugu gimnaziju.

Marija Ć.: Prezadovoljna sam svojim izborom srednje škole. Lokacija NKG-a je savršena, u centru Zagreba par minuta do Trga bana Josipa Jelačića. U školi se osjeća kršćanski duh i svi učenici pomažu jedni drugima, nema zezanja ni maltretiranja. Profesori su uvijek tu i imaju puno strpljenja za sve nas. Prezadovoljna sam i bez stresa prolazim kroz ovu školsku godinu uz najbolje društvo koje bih svima preporučila !

Martina P.: Jako sam zadovoljna s izborom srednje škole. Pri upisu u školu bila mi je bitna lokacija i okruženje. Škola je u centru Zagreba, društvo je odlično, nema izazivanja i maltretiranja i u školi se osjeća poseban duh. Profesori su jako pristupačni, kvalitetni i razumni. Stekla sam još jači katolički duh koji je uvijek uz mene i koji me prati i diže u ponorima koji me zadese. Također, veselim se dugim putovanjima kroz školovanje. Jako sam zadovoljna i NKG bih preporučila svima!

Nadbiskupska klasična gimnazija u Zagrebu

Profesore i djelatnike škole ovakvi odgovori sigurno vesele i ponosni su na njih. Projektna nastava povezuje učenike i profesore, a sad i buduće učenike škole.

Za dodatne informacije o školi svakako posjetite njihovu mrežnu stranicu, a NKG-ovce potražite i na Instagram i Facebook aplikacijama.

Dojdi osmaš, NKG te zove!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja