Budi dio naše mreže

Papa Franjo ujedinio je svoj glas s biskupima Nigera na poziv za mir u zemlji, te uputio molitve za napore međunarodne zajednice da se što prije pronađe mirno rješenje za dobrobit svih ljudi u Nigeru i regiji Sahel

/ dp

Nakon nedjeljne molitve Anđeoskoga pozdravljenja na Trgu svetog Petra, papa Franjo je rekao da sa zabrinutošću prati situaciju u zapadnoafričkoj državi Niger. Kazao je da sjedinjuje svoj glas s apelom biskupa za mir u zemlji i stabilnost regije Sahel, piše Vatican News.

Papa je rekao da svojim molitvama prati i nastojanja međunarodne zajednice da se što prije pronađe mirno rješenje za dobro svih ljudi.

Pomolimo se za dragi narod u Nigeru.

Papa je pozvao i na molitvu za mir u cijelom svijetu.

Crkveni čelnici Zapadne Afrike također su apelirali na mirno rješenje situacije u Nigeru, izražavajući protivljenje bilo kakvoj vojnoj intervenciji.

Zazovimo mir i za sva stanovništva ranjena ratom i nasiljem, posebno za Ukrajinu koja tako dugo pati.

U izjavi koju su prošli tjedan podijelili s medijima, članovi Regionalne konferencije viših poglavara Zapadne Afrike ponovili su apel Regionalne biskupske konferencije Zapadne Afrike prema Ekonomskoj zajednici zapadnoafričkih država za istraživanje drugih oblika intervencija u rješavanju krize, počevši od traženja pregovora.

“Pridružujemo se pozivima na suzdržanost, razboritost i odgovornost od strane Ekonomske zajednice zapadnoafričkih država te drugih regionalnih i međunarodnih tijela u toj delikatnoj materiji”, stoji također u izjavi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja