Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ukrajina

Hrvatski Caritas poslao 20. i 21. tegljač humanitarne pomoći u Ukrajinu

Zahvaljujući dobrohotnosti i darežljivosti hrvatskih tvrtki i građana, koji su svojim novčanim darovima, telefonskim pozivima i konkretnim materijalnim doprinosima nesebično sudjelovali u prikupljanju pomoći za stradalnike rata u Ukrajini te suradnji s mrežom župnih i nad/biskupijskih caritasa Hrvatski je Caritas u Ukrajinu dosad uputio 21 tegljač s humanitarnom pomoći ukupne vrijednosti više od 7 milijuna kuna.

Hrvatski Caritas uputio pomoć Ukrajini

Vođen potrebama korisnika dviju sestrinskih nacionalnih ukrajinskih organizacija, Caritasa Spes i Caritasa Ukrajina, Hrvatski Caritas u petak, 27. svibnja 2022., uputio je u Ukrajinu novi tegljač s 18,5 tona raznovrsne humanitarne pomoći vrijedne gotovo 350.000 kuna.

Dvanaestogodišnjak prikupio više od 300.000 dolara za ukrajinsku djecu

Kao i mnoga djeca, i on je poželio mountain bike. Toliko ga je želio da je odlučio iskoristiti svoje nevjerojatne vještine obrade drva kako bi izradio zdjele, prodao ih i skupio novac za sebe. Međutim, predomislio se i ostavio san i mountain bike po strani, odlučivši svojim talentom pomoći drugima.

Prije 36 godine dogodila se katastrofa u Černobilu

Prije 36 godina, 26. travnja 1986. u 1:23 sati nuklearni reaktor br. 4 centrale u Černobilu, stotinjak kilometara sjeverno od Kijeva, eksplodirao je tijekom ispitivanja sigurnosti. Svijet se uplašio. No, ove godine ponovno je zavladao strah kada su to područje zaposjele ruske snage…

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja