Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-franjo

Papa Franjo: "Ne zaboravite da sv. Josip štiti Crkvu"

Papa je primijetio kako Matej i Luka pružaju rodoslovlje Isusa, koje uključuje Josipa. Tako vidimo da je Josip, “naizgled marginalan, diskretan i u pozadini, zapravo središnji element u povijesti spasenja.” On je čuvar Isusa i Marije, a time i čuvar Crkve, čuvar svakoga od nas.

Da bismo mogli dijeliti sa siromasima, a ne tek davati milostinju, potrebno nam je obraćenje koje uključuje promjenu pogleda na siromašne

U ispravnom pogledu na siromahe, koji su trajno među nama, a onda i u konkretnim djelima kojima nećemo tek umiriti vlastitu savjest nekim milodarom, nego se i suprotstaviti „kulturi ravnodušnosti i nepravde kojom se ljudi često postavljaju prema siromasima“, može nam i treba pomoći i ovaj 5. svjetski dan siromaha koji nas poziva, kako to lijepo papa Franjo izražava na samom kraju svoje poruke, da dođemo u svom pristupu do toga da i mi „evanđeoski … s punom istinom (možemo) reći: i mi smo siromašni, jer ćemo (siromahe) samo tako moći zbiljski prepoznati i učiniti dijelom našega života i oruđem spasenja“, rekao je riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić u prigodnoj misli promišljajući nad nedjeljnim evanđeljem na društvenim mrežama.

Papina sjećanja na svećenika koji ga je krstio

Objavljujemo tekst predgovora pape Franje knjizi “Ho fatto cristiano il Papa” ("Učinio sam Papu kršćaninom"). Knjiga je životopis p. Enrica Pozzolija, salezijanskog misionara koji je krstio Jorgea Maria Bergoglia u Buenos Airesu 1936. godine i pratio njegovo zvanje sve do novicijata. Tekst Ferruccia Pallavere bit će predstavljen sljedećih dana u više talijanskih gradova.

Papa Franjo katolicima u Škotskoj "Ne smijemo potratiti ovu priliku"

Papa Franjo uputio je pismo katoličkim vjernicima u Škotskoj, u kojem moli za mudrost i snagu čelnika prisutnih na Konferenciji o klimatskih promjenama COP26, koja se održava do 12. studenog u Glasgowu, upozoravajući kako se ta prilika ne smije potratiti.

PAPA FRANJO Kada dođe Duh Sveti, dolazi prava radost

Sveti je Otac na općoj audijenciji u katehezi o Poslanici Galaćanima, na općoj audijenciji, 10. studenoga pozvao sve da češće zazivaju Duha Svetoga u svakodnevnom životu. Molitva Duhu Svetomu, spontana je i treba doći iz srca. Ključna je riječ - dođi.

Papa Franjo uputio apel za mirotvoran dijalog u Etiopiji

Papa Franjo pozvao je na molitvu za narode Afričkoga roga koji su u teškom iskušenju te je ponovio apel da prevlada sloga i mirotvoran dijalog, u nedjelju 7. studenog nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja.

1 2 3 32
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja