Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-franjo

Papa na misi kanonizacije: Gospodin ima plan ljubavi za svakoga

Papa Franjo predvodio je misu na Trgu svetog Petra na kojoj je kanonizirano 10-ero blaženika. Novi kanonizirani sveci živjeli su svoju svetost služeći evanđelju i braći i sestrama, dajući svoje ne očekujući ništa zauzvrat. Svetost nije nedostižan cilj, trebamo ga tražiti u svakodnevici, podsjetio je u homiliji Sveti Otac, dodajući kako Gospodin ima san za svačiji život.

Papa mladima: Riskirajte, ako želite izgraditi bolji svijet

U videosnimci s molitvenom nakanom za svibanj, posvećenom mladićima i djevojkama u cijelom svijetu, papa Franjo traži hrabrost i slušanje, te potiče na puni život koji je plod darivanja sebe u služenju drugima. Osim toga, potaknuo ih je da razgovaraju s djedovima i bakama jer njihova mudrost vodi dalje od trenutačnih problema, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo: Isus nam ne dolazi pobjedonosno i s ogromnim dokazima, već nudi tople znakove milosrđa

"Danas se uskrsli Gospodin ukazuje učenicima i njima, koji su ga bili napustili, nudi svoje milosrđe, pokazujući svoje rane. Riječi koje im upućuje ritmirane su pozdravom, koji se tri puta pojavljuje u današnjem evanđelju: 'Mir vama!' (Iv 20,19.21.26). Mir vama! To je pozdrav Uskrsloga koji dolazi ususret svakoj ljudskoj slabosti i pogrešci. Slijedimo, dakle, ta tri Isusova mir vama!: otkrit ćemo tri djela Božjega milosrđa u nama. Ono iznad svega daje radost; potom potiče na oprost; konačno tješi u teškoći", poručio je papa Franjo u propovijedi na Nedjelju Božjeg milosrđa.

1 2 3 40
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja