Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-franjo

Intervju generala Družbe Isusove

Već gotovo pet godina o. Arturo Sosa je generalni poglavar Družbe Isusove. U intervjuu koji je dao njemačkoj agenciji Katholisch.de, kako prenosi portal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, objašnjava što ga fascinira u liku sv. Ignacija, utemeljitelja reda, kakvo je aktualno stanje Družbe Isusove i kakav odnos ima s Papom. Razgovor s isusovačkim generalnom donosimo u cijelosti.

ARGENTINA Molitve za Papu od siromašnih četvrti do društvenih mreža

#FranciscoRezamosPorVos inicijativa je zajednica Curas Villeros i Francis Generation iz Argentine koje pozivaju na svakodnevnu molitvu Zdravomarije za dobar oporavak pape Franje. Mladi iz siromašnih četvrti Buenos Airesa također sudjeluju u inicijativi video zapisima objavljenim na društvenim mrežama.

Saznajte kako razlučuje papa Franjo

"Razlučivanje se uvijek ostvaruje u Gospodinovoj prisutnosti; gledajući znakove, osluškujući što se događa, osluškujući ljude, posebno siromašne. Moji izbori, pa i oni koji su povezani s normalnim životom, na primjer, voziti se u skromnome automobilu, povezani su s duhovnim razlučivanjem koje odgovara na potrebu koja se rađa iz stvari, od ljudi, iz čitanja znakova vremena", rekao je papa Franjo u razgovoru za časopis La Civiltà Cattolica.

Što Papa misli o homoseksualcima?

Vjernici ponekad ne razumiju Papine izjave pa ih smatraju dvosmislenima. Sumnjaju li u katolički nauk ili je riječ o nečem drugom? Je li stajalište pape Franje o homoseksualizmu jasno i nedvosmisleno? - pitanje je čitatelja Glasa Koncila. Pročitajte odgovor koji je hrvatski katolički tjednik objavio na svojoj mrežnoj stranici.

Ovih deset savjeta pape Franje pomoći će vašoj obitelji da autentičnije nasljeduje Krista

"Obitelj je kolijevka života te škola ljubavi i prihvaćanja. Ona je poput prozora koji se otvara prema otajstvu samog Boga", poručio je papa Franjo u jednoj svojoj tweet-poruci, ističući tako važnost obitelji za Crkvu i cijeli svijet. Da biste autentičnije živjeli svoj poziv na obiteljski život, donosimo deset savjeta pape Franje koji vam mogu pomoći na tome putu.

Predsjednik HBK mons. Želimir Puljić uputio poruku podrške papi Franji

U ime biskupa Hrvatske biskupske konferencije (HBK), vjernika i svih ljudi dobre volje, predsjednik HBK i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić uputio je poruku podrške i molitvene blizine papi Franji, izvijestio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije u ponedjeljak 5. srpnja.

Papa u povodu Svjetskog susreta obitelji: Svaka obitelj na svijetu moći će biti protagonist

"Riječ je o dragocjenoj prigodi u kojoj se možemo zanosno posvetiti obiteljskom pastoralu: svi zajedno, bračni parovi, obitelji i pastiri. Dakle, samo hrabro, dragi pastiri i drage obitelji, pomozite jedni drugima u organizaciji susreta u biskupijama i župama na svim kontinentima. Sretan put prema sljedećem Svjetskom susretu obitelji", rekao je papa Franjo ususret Svjetskom susretu obitelji, koji će se održati u lipnju 2022. u Rimu.

Donacija pape Franje za potporu migrantima u kampu Lipa pokraj Bihaća

U četvrtak, 1. srpnja 2021. s početkom u 11 sati, uz nazočnost apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini mons. Luigija Pezzuta, održat će se svečano polaganje kamena temeljca za dvije dvorane u novom trajnom kampu Lipa pokraj Bihaća, javili su iz Apostolske nuncijature u Sarajevu.

1 2 3 26
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja