Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-franjo

Trebamo brinuti o našem zajedničkom domu!

Papa Franjo u enciklici "Laudato si'“ poziva na brigu o našem zajedničkom domu, a članovi Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži odlučili su te smjernice provesti u djelo. Trenutno je u tijeku "Mjesec poštivanja nedjelje“, koji traje do 31. siječnja.

Papina poruka za 53. svjetski dan mira

"Svaki se rat pokazuje bratoubojstvom koje uništava i sam naum bratstva, upisan u pozivu ljudske obitelji (...) Kako izgraditi put mira i uzajamnog povjerenja? Kako prekinuti bolesnu logiku prijetnje i straha? Trebamo težiti istinskom bratstvu, utemeljenom na zajedničkom izvoru u Bogu te ostvarenom u dijalogu i uzajamnom povjerenju. Želja za mirom duboko je upisana u ljudskom srcu i ne smijemo se pomiriti s nečim što je manje od toga", ističe među ostalim papa Franjo za 1. siječanj 2020., odnosno 53. svjetski dan mira.

U Kući kruha rodio se Onaj koji će biti kruh naš svagdanji

Betlehem znači "kuća kruha". Jaslice koje postavljamo u svome domu podsjećaju nas da je Isus kruh života: Onaj koji hrani našu ljubav, Onaj koji našim obiteljima daje snagu za život i oprost, navodi papa Franjo u tweetu.

Papa Franjo slavi zlatni svećenički jubilej

Na blagdan sv. Lucije 13. prosinca obilježava se 50. obljetnica svećeničkog ređenja pape Franje, a Vatican news tom se prigodom prisjetio nekih Papinih razmišljanja o svećenicima i svećenstvu.

Prije sedam godina na računu @Pontifex objavljen prvi tweet

Prvi je tweet pape Benedikta XVI. mala, ali povijesna gesta koja je otvorila put evangelizaciji putem društvenih medija. Na simboličkoj razini podsjeća na gestu Pija XI., koji je 12. veljače 1931. godine, putem mikrofona Vatikanskoga radija, uputio svoju prvu radijsku poruku.

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja