Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-franjo

ODGOVOR NA PAPIN POZIV Pošaljite zagrljaj svojim starijima!

Na poziv pape Franje, vatikanski Dikasterij za laike, obitelj i život pokrenuo je kampanju "Svi stariji su vaši djedovi i bake", u kojem pozivaju mlade da svojim starijima pošalju zagrljaj putem telefona, videopoziva, fotografija ili uživo gdje je to moguće.

BRAZIL Bolnički brod "papa Franjo" u borbi protiv pandemije koronavirusa

Tvorac inicijative, zajedno s redovnicima Bratstva svetoga Franje Asiškoga koji upravljaju bolnicom u Riju de Janeiru, bio je monsinjor Bernardo Bahlmann, biskup dijeceze Óbidos u državi Pará, na sjeveru Brazila. Bolnički je brod u srpnju 2019. krenuo upravo iz Óbidosa. Od tada je već ostvario više od 46 tisuća usluga koje su raspoređene u gradovima duž rijeke Amazonije.

Osam koraka za razlučivanje duhova po savjetu pape Franje

Moći ispravno razlikovati duhove nije samo jasan element moralne savjesti, već i duhovnog rasta. U stvari, to je jedan od stupova klasične igancijevske duhovnosti. Papa Franjo, isusovac, jednom je održao mini lekciju o razlikovanju duhova na četvrtu vazmenu nedjelju 2020. godine, posvećenu Isusu - Dobrom pastiru u osam relativno lakih koraka.

Papinih 8 koraka za razlučivanje

Postoji Božji glas koji ljubazno progovara našoj savjesti ali i glas koji nas vodi u propast. Kako možemo razlikovati glas Dobroga pastira od glasa razbojnika?

Papina molitva od sedam riječi

Papa Franjo je tokom lipnja posebno potaknuo vjernike da se utječu Srcu Isusovu, a podijelio je i ovu jednostavnu molitvicu koju je naučio od bake!

Covid-19: Mnoge geste blizine pape Franje

Ured papinskih dobrotvornih organizacija priopćio je kako je papa Franjo u posljednjim tjednima donirao 35 respiratora zemljama teško pogođenim krizom Covidom-19.

Donacija pape Franje stigla i u Ekvador

Apostolski nuncij u Ekvadoru dostavio je ministru javnog zdravstva te zemlje respiratore namijenjene bolnici "Eugenio Espejo" u glavnom gradu Quitu.

1 2 3 16
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja