Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-franjo

Papa Franjo: Ispovijed je božanski zagrljaj koji tješi

Papa Franjo je u pokorničkom slavlju u rimskoj crkvi Santa Maria al Trionfale, kojim je u petak 17. ožujka otvorio korizmenu inicijativu molitve i pomirenja „24 sata za Gospodina“, podsjetio da je susret s Bogom preko ispovjednika „slavlje koje liječi srce i unutra ostavlja mir“ te predložio ispit savjesti za grijehe „protiv života, lošeg svjedočanstva i protiv stvorenoga“.

Papina "Molitva na pet prstiju"

"Molitva na pet prstiju" pripisuje se papi Franji. Priča se da je ovu molitvu od pet koraka sastavio dok je služio kao nadbiskup Buenos Airesa.

Nuncij Lingua: Susreti s papom su kao kada posjetiš oca

Susreti s papom Franjom uvijek su lijepi. Imaš dojam da si išao posjetiti oca. Uvijek me dojmi njegovo slušanje do te mjere da mi je neugodno, jer on me i dalje sluša, a ja sam završio govor. Zaista pažljivo sluša, nikad ne prekida.

Papa: Za deset godina moga pontifikata darujte mi mir

„Popecast“, naziv je podcasta u kojemu Papa govori o sebi, a koji su vatikanski mediji izradili povodom desete obljetnice njegova pontifikata: „Nisam mislio da ću biti Papa u vrijeme trećega svjetskog rata“. „Najljepši trenutak? Susret sa starijim osobama na Trgu svetoga Petra. … Ono što ne bih bio želio vidjeti jesu mladi poginuli u sukobima.

Kardinal Parolin: Zahvalni za Božji dar Franjina pontifikata

Kardinal državni tajnik Svete Stolice je na internetskom susretu u organizaciji Akademije katoličkih lidera, povodom desete obljetnice izbora Pape, 11. ožujka, istaknuo da je „zahvalnost“ glavni razlog zašto slavimo izbor Pape.

Papa: Crkva nije dom samo za neke, nego za sve

Donosimo izvatke iz intervjua koji je s papom Franjom vodio Paolo Rodari za Švicarsku radioteleviziju (RSI), a koji će biti emitiran u udarnom terminu u nedjelju 12. ožujka, uoči desete obljetnice izbora za rimskog biskupa.

1 2 3 51
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja