Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-franjo

„Iziđimo iz sebe kako bismo se otvorili drugima” - poručio papa Franjo u povodu Godine sv. Jakova

U povodu Godine svetoga Jakova, koja je 31. prosinca otvorena u svetištu Santiago de Compostela, papa Franjo je poručio: „Iziđimo iz sebe kako bismo se otvorili drugima”. Godina sv. Jakova, slavi se u godini u kojoj je 25. srpnja, spomendan svetoga Jakova mučenika, nedjelja. Upravo će tako biti ove, 2021. godine, a tema slavlja je „Iziđi iz svoje zemlje! Apostol te čeka“.

VIDEO Papa Franjo: smrt drhti kada kršćanin moli

Na Facebook stranici Splitsko-makarske nadbiskupije objavljen je video s Opće audijencije 9. prosinca koji govori o silnoj snazi molitve, pred kojom čak i smrt drhti znajući da kršćanin ima moćnog saveznika u Uskrslom Gospodinu.

Papa Franjo proglasio Godinu svetog Josipa

Sveta Stolica objavila je u utorak 8. prosinca apostolsko pismo pape Franje „Patris corde“ (Očinskim srcem) u povodu 150. obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom opće Crkve. Tim povodom od danas do 8. prosinca 2021. održat će se posebna Godina svetog Josipa uz koju su vezani posebni oprosti.

Preko Papine molitve na prste do blagoslovljenog adventskog hoda

U vremenu intenzivnije molitve podsjećamo na vrlo originalan poticaj na molitvu koju je papa Franjo sastavio dok je bio argentinski biskup Jorge Mario Bergoglio. Ovom molitvom i djeca mogu na jednostavan način izreći svoje nakane, a da pritom nikoga ne zaborave.

„Fratelli tutti“ o globalnoj pandemiji

Emisiju na valovima HKR-a "Blago socijalnog nauka Crkve" srijedom u 16:30 emitiramo u suradnji s Centrom za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije. Emisiju je pripremila doc. dr. sc. Marijana Kompes s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Papa Franjo: Gospodine, probudi nas iz sna mlakosti i nezainteresiranosti

"Vjera nije voda koja gasi. To je vatra koja peče. To nije sedativ za one pod stresom. To je ljubavna priča za one koji su zaljubljeni. Zato Isus najviše od svega mrzi mlakost. Trebamo klanjatelje. Pomalo smo izgubili osjećaj za adoraciju – biti u tišini pred Gospodinom, klanjajući mu se", istaknuo je papa Franjo na početku ovoga došašća.

1 2 3 20
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja