Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-franjo

Devetorica mladića odlučila je reći svoj "da" Bogu

U nedjelju će papa Franjo u bazilici svetoga Petra predvoditi svetu misu tijekom koje će zarediti skupinu đakona raznih nacionalnosti, koji su se obrazovali u sjemeništima i zavodima u Rimu. Donosimo njihova kratka svjedočanstva.

Papa Franjo: "Kako moliš?"

Ova pitanja nisu složena, ali pomoći će vam da pogledate svoj odnos s Bogom. Na općoj audijenciji 14. travnja papa Franjo rekao je za Crkvu da je ona učitelje molitve. Osnovni je zadatak Crkve, rekao je, moliti i podučavati kako se moli. Potaknuo je kršćane da sagledaju naš život u molitvi postavljanjem nekoliko jednostavnih pitanja.

Papa: Molimo za one koji riskiraju život kako bi zaštitili ljudska prava

Štititi dostojanstvo osobe na nekim mjestima može značiti odlazak u zatvor, čak i bez sudskoga postupka ili klevete – istaknuo je papa Franjo u videosnimci s molitvenom nakanom za travanj, u čijem je središtu temeljno pravo svakog ljudskog bića na cjeloviti razvoj koji ne može zanijekati nijedna zemlja. Papin je video, kao uvijek, objavila Svjetska molitvena mreža.

"Patris corde", novo apostolsko pismo pape Franje

Kršćanska sadašnjost objavila je novo apostolsko pismo pape Franje, Patris corde, u prigodi 150. obljetnice proglašenja svetoga Josipa zaštitnikom sveopće Crkve. Riječ je o službenom prijevodu dokumenta s dodatkom u kojem se nalaze i posebne molitve sv. Josipu, a tekst je odobrila Hrvatska biskupska konferencija (HBK).

Nova knjiga pape Franje "Želim ti osmijeh"

Nakladnička kuća Verbum je u utorak 30. ožujka na konferenciji za medije predstavila knjigu Želim ti osmijeh. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

1 2 3 23
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja