Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-franjo

Poruka pape Franje za Svjetski dan molitve za skrb o stvorenom svijetu

Emisiju na valovima HKR-a „Blago socijalnog nauka Crkve“ srijedom u 16:30 emitiramo u suradnji s Centrom za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije. Emisiju je pripremila docentica Dubravka Petrović Štefanac, tajnica Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve.

Priča o Asetu, kazaškom muslimanu koji je prihvatio Isusa

Aset je iz Almatija, ima 41 godinu, mesar je i dolazi iz muslimanske obitelji. U dobi od 15 godina doživio je "lijepo prijateljstvo" s ocima misionarima. S njima je počeo učiti talijanski i polako otkrivati Isusa, Onoga kojeg je tražio cijeli život.

Papa povjerio Gospi putovanje u Kazahstan

Papa Franjo nakratko je posjetio rimsku baziliku Svete Marije Velike kako bi Gospi povjerio svoje 38. apostolsko putovanje u inozemstvo, na koje je krenuo u utorak u jutarnjim satima.

Papa studentskoj udruzi: Budite učenici Riječi Božje

Udruga švicarskih studenata ove godine slavi 75. obljetnicu kanonizacije zaštitnika njihove zemlje – i udruge – svetog Nikole iz Flüea. Povod je to za njihovo hodočašće u Rim, u sklopu kojega su susreli Svetoga Oca, koji ih je potaknuo da se zauzmu za ostvarivanja prava na studiranje.

Preminula kraljica Elizabeta II.

Kraljica Elizabeta II. preminula je 8. rujna u poslijepodnevnim satima u svojoj 97. godini života. Bila je najstariji monarh na svijetu, a britansko prijestolje sada će preuzeti njezin sin Charles.

Papa Franjo pozvao na ukidanje smrtne kazne

U svojoj molitvenoj nakani za rujan papa Franjo poziva sve ljude dobre volje da se mobiliziraju kako bi se postiglo to da se ukine smrtna kazna u cijelome svijetu.

1 2 3 44
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja