Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-franjo

Mama, što mi se događa? Hoću li umrijeti?

"Kao mladiću liječnici su mi dijagnosticirali ciste na plućima i tada sam prvi put doživio strah od smrti. Gledao sam mamu, shrvan sam je zagrlio i rekao: 'Mama, što mi se dogada? Hoću li umrijeti?' Bilo je to vrlo teško razdoblje."

Što je p. Galauner rekao papi Franji u Sarajevu?

Pater Petar Galauner član je Družbe Isusove. Svoj je život posvetio radu s mladima kao profesor, duhovnik, rektor Dječačkog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati, ravnatelj Nadbiskupijske klasične gimnazije u Zagrebu i isusovačke gimnazije u Osijeku. Obavljao je i službe provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, te regionalnog asistenta Slavenske asistencije u generalnoj kuriji Družbe Isusove u Rimu. Aktivan je i u svojoj 90. godini života u samostanu pri isusovačkoj rezidenciji u Zagrebu, a posebno poglavlje u njegovom životu je papa Franjo.

Predsjednik HBK nadbiskup Puljić: Ne treba se bojati transparentnosti istine kad je Stepinac u pitanju!

"Ne treba se uznemiravati radi izjave pape Franje, već se Stepincu moliti, preporučivati mu se i vjerovati. Bogu hvala da nam je Providnost dala takvoga viteza (Stepinca, op.a.) kojega je upravo dodijelila u vremenu kada je bio najpotrebniji, a i danas nam je potreban. Danas s neba, a onda na zemlji vitez, svetac, blaženik, heroj", rekao je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić za Hrvatsku katoličku mrežu osvrćući se na izjavu pape Franje o kanonizaciji Stepinca.

VIDEO Pogledajte posjet pape Franje Sjevernoj Makedoniji sažet u jednoj minuti

Papa Franjo završio je u utorak 7. svibnja trodnevno apostolsko putovanje na kojem je posjetio Bugarsku i Sjevernu Makedoniju. Posljednjega dana prije nego će napustiti biskupsku rezidenciju u Skoplju, Papa se pozdravio s nekoliko osoba, prijatelja i dobročinitelja mjesne Crkve. Zatim se odvezao automobilom u Pastoralni centar gdje je održan ekumenski i međureligijski susret s mladima. Papin posjet Sjevernoj Makedoniji Vatican news sažeo je u jednoj minuti.

Papina molitva pred spomenikom sv. Majke Tereze

Papa Franjo je, nakon susreta s predstavnicima državnog vrha, posjetio Spomen kuću Majke Tereze. Na susretu s Papom je, osim Misionarki ljubavi, bilo i stotinjak siromašnih za koje one skrbe, rodbina sv. Majke Terezije i najviši predstavnici Makedonske pravoslavne Crkve, Islamske vjerske zajednice te vođe drugih vjerskih zajednica. Papa je u Memorijalnom centru blagoslovio i temeljni kamen za crkvu u spomen na albansko-makedonske svece. Papinu molitvu donosimo u cijelosti:

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja