Budi dio naše mreže

Sportašica Jade Kingdom prva je žena s Downovim sindromom koja je službeno završila sprint triatlon.

/ md

Sportašica Jade Kingdom ima 35 godina i za sada je prva žena s Downovim sindromom koja je službeno završila sprint triatlon koji uključuje 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikla i 5 kilometara trčanja, piše portal Aleteia.

Njezin uspjeh zaslužio je i mjesto u svjetski poznatoj Guinnessovoj knjizi rekorda za 2022. godinu. Jade je triatlon završila 7. kolovoza 2021. u Londonu i to za 2 sata, 39 minuta i 55 sekundi te je nedavno od urednika Craiga Glendaya primila i službeni certifikat Guinnessove knjige rekorda.

Chrisov moto je postati 1% bolji svaki dan, i to je ono što sam koristila u svom svakodnevnom životu i treningu.

Na ovu avanturu potaknuo ju je primjer Chrisa Nikica, američkog triatlonca koji također ima Downov sindrom i koji je završio IRONMAN® triatlon. Sportašica je za web stranicu Guinnessovih svjetskih rekorda istaknula: “Slučajno sam naišla na Chrisa Nikica kako trenira za svoj IRONMAN® i to je bila velika prekretnica. Chrisov moto je postati 1% bolji svaki dan, i to je ono što sam koristila u svom svakodnevnom životu i treningu.”

Jade Kingdom / Foto: Instagram

Bio je to dvostruko zahtjevan izazov za Kingdom, s obzirom da se nikada nije bavila intenzivnim sportom te zbog svog zdravstvenog stanja. Naime, Kingdom pati od respiratornih problema, kao i od hipotireoze, koja često uzrokuje debljanje. Pod budnim okom svog trenera i ohrabrenjem svoje obitelji, Kingdom je počela marljivo trenirati  plivanje, vožnju bicikla i trčanje.

Što je više rastao ukupni iznos prikupljenih sredstava, bila sam odlučnija u namjeri da uspijem.

Uz sportski izazov, prikupila je 20.000 funti za North Devon Hospice, ustanovu koja pomaže osobama pogođenima bolestima opasnima po život. “Što je više rastao ukupni iznos prikupljenih sredstava, bila sam odlučnija u namjeri da uspijem”, rekla je.

Oborila sam rekord kako bih inspirirala druge, bez obzira imaju li invaliditet ili ne. Svatko može postići sve.

I uspjela je. Njezin cilj nadišao je njezina osobna postignuća i prikupljanje sredstava: “Oborila sam rekord kako bih inspirirala druge, bez obzira imaju li invaliditet ili ne. Svatko može postići sve!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja