Budi dio naše mreže

Ključna riječ: osobe-s-invaliditetom

SNOVI SE OSTVARUJU Antonija je unatoč invaliditetu našla svoje radno mjesto u gradskom vrtiću

Broj osoba s invaliditetom stalno je u porastu, a osim različitih oblika zdravstvene zaštite, roditeljima osoba s posebnim potrebama velika želja je da njihova djeca jednog dana uđu u radni odnos. Naravno, ako to dopušta njihov invaliditet. U tom slučaju, roditelji svoje nade polažu na senzibilitet društvene zajednice. A njega ima. Lijep primjer dolazi iz Dječjeg vrtića „Bajka“ Posušje. Naime, od nedavno Antonija Jukić, osoba s poteškoćama u razvoju našla je svoje mjesto, ono radno, upravo u ovom vrtiću.

ZAGREB Gradi se prvi ugostiteljsko-edukativni centar inkluzije za osobe s invaliditetom!

"Trebamo educirati djelatnike u turizmu koji će primati turiste s invaliditetom, ali i osobe s invaliditetom educirati za rad u uslužnim djelatnostima. Razmišljamo u uvozu radne snage, a mnogo je mladih koji bi bili fantastični radnici u ugostiteljskom sektoru kao kuhari ili slastičari. Možda netko ima određeni invaliditet, ali zasigurno ima i talent koji treba iskoristiti uz određenu prilagodbu tog radnog mjesta", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu osnivač i predsjednik Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja Vedran Habel.

Kako Crkva gleda na osobe s invaliditetom?

"Osobe s invaliditetom u crkvenim dokumentima" bila je tema izlaganja povjerenika Varaždinske biskupije za pastoral osoba s invaliditetom vlč. Leonarda Šardija na Katehetskoj školi za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja. "Učenici s višestrukim teškoćama u obitelji, školi i Crkvi" bili su glavna tema Škole otvorene 18. listopada u Zagrebu.

Hrkač: Osobe s invaliditetom mogu puno doprinijeti društvu

U "Argumentima" Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu 19. prosinca gostovali su pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, savjetnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Zvjezdana Bogdanović i osnivač Zaklade "Čujem, vjerujem, vidim" Mirko Hrkač. Emisiju je vodio i uredio Vlatko Ojvan.

"Ozanina" adventska priča

U moru božićnih ukrasa koji nam se već nude sa svih strana svojom posebnošću ističu se jedinstveni adventski vijenci udruge „Ozana”. Vijenci su rad korisnika ove udruge koji ih tradicionalno izrađuju 16. godinu za redom.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja