Budi dio naše mreže

Nalazimo se unutar jesenske kampanje „40 dana za život“, molitvene inicijative za spas nerođene djece, no listopad je i mjesec podizanja svijesti o Downovom sindromu. U nastavku donosimo svjedočanstvo i isječke s misnog slavlja kada je 9-godišnji Miguel Lopes postao poslužitelj oltara u Župi svete Ruže Limske u Piracicabi, Brazilu.

/ mab

Miguelova mama Tassia poručila je za Aleteiju da njihova obitelj odlazi u istu crkvu otkad je Miguel bio beba. Pohađao je župni vjeronauk, a kada je došlo vrijeme da se upiše u popis ministranata, Miguel nije oklijevao.

U divnom videu u nastavku, koji je izvorno podijelila Tassia na portugalskom, možete vidjeti vrlo ponosnog Miguela kako se pridružuje drugoj djeci kako bi postao poslužitelj oltara. Njegova radost je toliko opipljiva da izgleda „zarazno“.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marcelo Aro (@marceloaro)

Čini se da su svi koji su sudjelovali u misi bili jednako ispunjeni radošću dok su dječak i njegovi kolege ministranti preuzimali svoje nove uloge i obavljali svoje zadatke s očiglednom lakoćom.

Kratka objava ispunjena je zagrljajima, poljupcima i, naravno, poštovanjem. I što je najvažnije, pokazuje kako zaista postoji mjesto za djecu s neurodivergentnim stanjima u aktivnom služenju Gospodinu.

Roditelji moraju vjerovati!

Tassia i njezin suprug otkrili su da Miguel ima Downov sindrom kada je bila u sedmom mjesecu trudnoće: „Liječnik je htio da pobacim, a mi smo rekli ne!”

Miguel ima srčanu bolest i već je morao biti podvrgnut operaciji srca. I kako kaže Tassia: “Njegov život je čudo!” Njezin sin pohađa redovnu školu i sudjeluje u raznim terapijama koje mu pomažu u stimulaciji. Također, ima mnogo prijatelja.“

Sve što sam željela za njega bilo je da živi sve ovo što živi! [Mi smo] Sretni, presretni.”

Istaknula je: „Kažem da roditelji moraju vjerovati. A kad netko kaže da nešto može, možemo ga poslušati.”

Izvor: Aleteia.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Slušajte HKR

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja