Budi dio naše mreže

Ključna riječ: 40-dana-za-zivot

Završena korizmena kampanja 40 dana za život s 5 spašenih života

"Znamo za 5 spašenih dječjih života! Otvoreni su novi centri za život, u kampanji je sudjelovalo 33 grada s 35 mjesta bdjenja, a broj aktivnih molitelja još zbrajamo. Vjerujemo da će i on biti velik, bez obzira na sve poteškoće, krize, mjere..." poručuju iz inicijative 40 dana za život”.

40 DANA ZA ŽIVOT Otvaraju se novi Centar za život u Vinkovcima i Vukovaru

„Nakon dugo godina ustrajne molitve te predanog rada i truda, u Slavoniji otvaramo čak dva Centra za život - jedan u Vinkovcima, a drugi u Vukovaru. Tako ćemo u Hrvatskoj, uz Zagreb, Split i Zadar, imati sada ukupno pet 'Centara za život', objavila je Udruga 'Hrvatska za Život', nositelji hrvatskog dijela velike međunarodne ekumenske molitvene inicijative '40 dana za život'.

"U početku mi je bilo neugodno moliti ispred bolnice, razmišljaš o pogledima drugih, ali Duh Sveti djeluje i čini da samo razmišljaš o majkama koje su u potrebi"

„Život je od začeća. Poznajem gospođu koja je davno učinila pobačaj i ima traumu cijeli život. Osobe koje zagovaraju pobačaj ne gledaju koje su posljedice toga, da je to velika trauma za cijeli život. Molim pogotovo za osobe koje su učinile pobačaj. Bog je uz njih, Isus ih ljubi, ne trebaju se bojati života. Teško je u brizi oko djece, ali i uz toliku djecu vidim da su djeca blagoslov. Teško je, ali je blagoslov“. Molitelji inicijative '40 dana za život' okupljaju se u sklopu korizmene proljetne kampanje molitve za nerođene ispred Opće bolnice Zadar svakog dana od 7 do 19 sati. Obogaćenje i osobitost ovogodišnje molitve ispred zadarske bolnice je i dolazak požrtvovnih paških molitelja iz Novalje, članova novaljske podružnice udruge 'Hrvatska za život' koji sa zadarskim moliteljima mole ispred bolnice svakog utorka.

Spojila nas je molitva za nerođene

Apostolat za život nije samo apostolat u kojem se moli za spas nerođene djece, nego je to i prilika za povezivanje i zbližavanje istomišljenika, osoba kojima su nerođeni osobito na srcu. Iz časopisa ''Pohod'', prvog hrvatskog pro-life časopisa, prenosimo dva svjedočanstva u kojima su osobe, moleći za život nerođene djece ispred bolnica, prepoznale u drugome molitelju ne samo da nose isti žar prema nerođenima, nego su i prepoznale jedno drugo kao potencijalnoga bračnog partnera.

KRIŽNI PUT ZA NEROĐENE: Vjerujemo da će kultura života pobijediti kulturu smrti u hrvatskome narodu

Udruga "Hrvatska za Život" i Inicijativa "40 dana za život" organiziraju križni put za nerođene koji će se održati u petak, 5. ožujka s početkom u 17:30 ispred crkve Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu. Tim je povodom u emisiji Aktualno HKR-a gostovao predsjednik Udruge „Hrvatska za život” i inicijative „40 dana za život” Ante Čaljkušić koji je istaknuo da će se u petak posebno moliti da se svaki začeti ljudski život rodi, da se u potpunosti zaštiti dostojanstvo roditeljstva, da se svim roditeljima u potrebi osigura materijalna, emocionalna i duhovna potpora te da u Hrvatskoj jača kultura života.

POVODOM ’40 DANA ZA ŽIVOT’ Isusovo rođenje bez naših ‘ukrašavanja’

Pepelnica ili Čista srijeda. To je i u 2021. godini prvi dan i korizme i nove međunarodne ekumenske kampanje ’40 dana za život’. U Hrvatskoj je nositelj ove inicijative Udruga ‘Hrvatska za Život’. Molitelji stoje, bdiju i mole kako bi se svaki začeti život rodio. Bdije se u 33 hrvatska grada ispred bolnica i domova zdravlja. Uopće nije ugodna spoznaja da se za jedan život treba ‘boriti’ kako bi se on rodio. To je daleko od svake idealne, slatke i nevine slike o rođenju jednog djeteta. Upravo zato možda je dobra prilika za zaviriti u tekst don Ivice Huljeva, biskupskog vikara za otok Brač. Objavio ga je na svome blogu podsjećajući na najvažnije rođenje za nas kršćane, ali iz perspektive u kojoj je isključena slatkorječivost o Djetetu Isusa i danu njegova rođenja.

Korizmena kampanja inicijative „40 dana za život“

„Uzmi svoj križ i idi za mnom.“ (Mk 8, 34) citat je koji će pratiti ovogodišnju korizmenu kampanju inicijative „40 dana za život“. Korizmena kampanja počinje Pepelnicom, 17. veljače, a završava na Cvjetnicu 28. ožujka. Tijekom korizme vjernici u 33 hrvatska grada, na 35 mjesta bdjenja, molit će i bdjeti za zaustavljanje pobačaja. Također, svi su vjernici pozvani postiti i moliti i u svojim domovima, kako bi u našoj domovini pobjedila kultura života.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja