Budi dio naše mreže

Ključna riječ: 40-dana-za-zivot

MARIJA ŠOŠIĆ Svaki put kad znamo da žena ima zakazani pobačaj, molimo cijelu noć

Kada nas majke koje razgovaraju s nama, a žele pobaciti, pitaju: 'Hoće li moje dijete boljeti?' kažemo: 'Da, hoće, boljet će ga. Ti ćeš možda dobiti anesteziju. Njega će jako boljeti'. Dakle, dijete osjeća već sve, od samog začeća“, kaže Marija Šošić, koordinatorica inicijative 40 dana za život za Dalmaciju i voditeljica Centra za život u Splitu.

Inicijativa '40 dana za život' u korizmi 2022. u Hrvatskoj od pobačaja spasila tri nerođena života

Tek nekoliko dana dijeli nas od Cvjetnice kada će u Hrvatskoj završiti još jedna kampanja '40 dana za život' međunarodne i ekumenske inicijative koja u našoj zemlji djeluje osam godina. Kako se svaka molitvena kampanja približava kraju tako organizatori objave koliko su života uspjeli spasiti i zaustaviti pobačaj začetog, a još nerođenog nositelja budućnosti naše zemlje. Tako je i ovog puta.

I buduće splitske mame mole za život: "Svjedočimo Božjoj Providnosti i kad možda malo posustanemo i počnemo sumnjati

Završni je tjedan kampanje '40 dana za život'. Održava se kod nas od korizme 2014. godine kada je sve krenulo 'samo' u Zagrebu, a danas se za život u ovoj inače međunarodnoj i ekumenskoj kampanji u Hrvatskoj moli u 'čak' 37 gradova na 39 mjesta. U Splitu i Zagrebu se moli na dva mjesta tako da je redovito izazov popuniti svu satnicu s dežurnim moliteljima, pa su se Splićani, bolje reći Splićanke, dosjetile kako svoje sugrađane pozvati da im se pridruže u javnoj pro-life molitvi na ulicama grada.

Održani križni putevi za nerođene u Splitu i Zagrebu

Na svetkovinu Blagovijesti, u petak, su se u organizaciji inicijative "40 dana za život" i udruge "Hrvatska za Život" održala dva velika, svečana, pokornička križna puta za nerođene, u Splitu i Zagrebu.

Dugan: "Prolaskom kroz program 'Oprostom oslobođene' zajedno, žene dolaze do oprosta i slobode koja im je potrebna"

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" gostovala je članica Udruge Hrvatska za Život, koordinatorica inicijative "40 dana za život" za Slavoniju i glavna koordinatorica projekta "Ruža Hrvatska" Lidija Dugan, u ponedjeljak 15. studenoga. Povod razgovoru jest projekt "Ruža Hrvatska" - značajan događaj koji će se održati u utorak, 16. studenoga, ispred Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar. Emisiju je uredila i vodila Katarina Varenica.

SVJEDOČANSTVO VARAŽDINKE Živjeti vjeru u svakodnevici je izazovno, ali nije nemoguće

"Shvatila sam da je to ono što tražim. Odlučila sam moliti pred bolnicom, iako mi nije bilo ugodno s obzirom na ljude koji imaju svjetovne stavove po tom pitanju. Kasnije mi je bilo žao napustiti inicijativu, s obzirom na mnoga svjedočanstva koja sam čula i vidjela tijekom korizmene kampanje", poručila je Mateja Sabljak u razgovoru za emisiju "U svjetlu vjere".

U Splitu počela molitvena kampanja „40 dana za život“

Molitvena kampanja „40 dana za život“, 15. u nizu u Splitu počela je u srijedu, 22. rujna i do 31. listopada na dvije lokacije, ispred rodilišta na Firulama te ispred poliklinike Cito molit će se za prestanak pobačaja, za sve one koji su ranjeni pobačajem, za liječnike i medicinsko osoblje, kao i za sve one koji na bilo koji način podržavaju pobačaj.

Početak jesenske kampanje 40 dana za život obilježit će se marijanskim procesijama

Jesenska kampanja inicijative 40 dana za život koja će obuhvatiti 34 grada i 36 mjesta bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja počinje u srijedu, 22. rujna. Početak će biti obilježen i svečanim marijanskim procesijama za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu. Prva od njih održana je u Slavonskom Brodu 15. rujna. Od ukupno desetak procesija, najviše se sudionika očekuje u Zagrebu u ponedjeljak, 20. rujna. Procesija počinje u 18:30 sati i kretat će se od Kamenitih vrata preko glavnog zagrebačkog trga te ulicama centra grada sve do dvorišta bazilike Presvetog Srca Isusova, gdje će u 20 sati biti i misa. Za sada se zna da će se procesije održati i u Virovitici, Đakovu, Bjelovaru, Osijeku, Splitu i Križevicima.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja