Budi dio naše mreže

Ključna riječ: 40-dana-za-zivot

Dugan: "Prolaskom kroz program 'Oprostom oslobođene' zajedno, žene dolaze do oprosta i slobode koja im je potrebna"

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" gostovala je članica Udruge Hrvatska za Život, koordinatorica inicijative "40 dana za život" za Slavoniju i glavna koordinatorica projekta "Ruža Hrvatska" Lidija Dugan, u ponedjeljak 15. studenoga. Povod razgovoru jest projekt "Ruža Hrvatska" - značajan događaj koji će se održati u utorak, 16. studenoga, ispred Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar. Emisiju je uredila i vodila Katarina Varenica.

SVJEDOČANSTVO VARAŽDINKE Živjeti vjeru u svakodnevici je izazovno, ali nije nemoguće

"Shvatila sam da je to ono što tražim. Odlučila sam moliti pred bolnicom, iako mi nije bilo ugodno s obzirom na ljude koji imaju svjetovne stavove po tom pitanju. Kasnije mi je bilo žao napustiti inicijativu, s obzirom na mnoga svjedočanstva koja sam čula i vidjela tijekom korizmene kampanje", poručila je Mateja Sabljak u razgovoru za emisiju "U svjetlu vjere".

U Splitu počela molitvena kampanja „40 dana za život“

Molitvena kampanja „40 dana za život“, 15. u nizu u Splitu počela je u srijedu, 22. rujna i do 31. listopada na dvije lokacije, ispred rodilišta na Firulama te ispred poliklinike Cito molit će se za prestanak pobačaja, za sve one koji su ranjeni pobačajem, za liječnike i medicinsko osoblje, kao i za sve one koji na bilo koji način podržavaju pobačaj.

Početak jesenske kampanje 40 dana za život obilježit će se marijanskim procesijama

Jesenska kampanja inicijative 40 dana za život koja će obuhvatiti 34 grada i 36 mjesta bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja počinje u srijedu, 22. rujna. Početak će biti obilježen i svečanim marijanskim procesijama za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu. Prva od njih održana je u Slavonskom Brodu 15. rujna. Od ukupno desetak procesija, najviše se sudionika očekuje u Zagrebu u ponedjeljak, 20. rujna. Procesija počinje u 18:30 sati i kretat će se od Kamenitih vrata preko glavnog zagrebačkog trga te ulicama centra grada sve do dvorišta bazilike Presvetog Srca Isusova, gdje će u 20 sati biti i misa. Za sada se zna da će se procesije održati i u Virovitici, Đakovu, Bjelovaru, Osijeku, Splitu i Križevicima.

Lidija Dugan: Pozvana sam u Gospodinovo ime djelovati

„Zašto vjerujem? Zato jer bez vjere, smatram, ne bih mogla živjeti, zato što me je traganje za Bogom dovelo do toga da me sve vodilo k Njemu i postala sam svjesna kako bez Boga ja ne mogu učiniti ništa.” Ovo je samo jedan mali dio razmišljanja Vukovarke Lidije Dugan, članice nacionalnog vodstva Inicijative '40 dana za život', iz emisije 'Zašto vjerujem' čija nova sezona, kao i nova kampanja ove pro-life inicijative, počinju istoga tjedna - koji je pred nama.

ROBERT COLQUHOUN Vi ste heroji, ovo što radite u Hrvatskoj, nadahnjuje druge europske zemlje

10. nacionalni susret članova inicijative 40 dana za život je u Zagrebu od 27. do 29. kolovoza okupio članove nacionalnog tima i 80 predstavnika lokalnih timova iz cijele Hrvatske. Konferenciji je prisustvovao međunarodni koordinator Robert Colquhoun kojemu je ovo bio šesti dolazak u Hrvatsku. Nakon brojnih svjedočanstava o plodovima u Hrvatskoj i svijetu kazao je: „Vi ste heroji u svojim lokalnim zajednicama. Vidim da se vi Hrvati ponosite svojom domovinom i svojom vjerom. Upravo po tome svijetlite svima. Ovo što vi radite u Hrvatskoj, nadahnjuje druge europske zemlje."

Završena korizmena kampanja 40 dana za život s 5 spašenih života

"Znamo za 5 spašenih dječjih života! Otvoreni su novi centri za život, u kampanji je sudjelovalo 33 grada s 35 mjesta bdjenja, a broj aktivnih molitelja još zbrajamo. Vjerujemo da će i on biti velik, bez obzira na sve poteškoće, krize, mjere..." poručuju iz inicijative 40 dana za život”.

40 DANA ZA ŽIVOT Otvaraju se novi Centar za život u Vinkovcima i Vukovaru

„Nakon dugo godina ustrajne molitve te predanog rada i truda, u Slavoniji otvaramo čak dva Centra za život - jedan u Vinkovcima, a drugi u Vukovaru. Tako ćemo u Hrvatskoj, uz Zagreb, Split i Zadar, imati sada ukupno pet 'Centara za život', objavila je Udruga 'Hrvatska za Život', nositelji hrvatskog dijela velike međunarodne ekumenske molitvene inicijative '40 dana za život'.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja