Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pobacaj

Zagrepčani mole za nerođene ispred rodilišta u Petrovoj

Jesenska kampanja Inicijative '40 dana za život' počela je u srijedu 27. rujna, a trajat će do nedjelje 5. studenog 2023. pod geslom "Moj narod gine: nema znanja" (Hoš 4, 6). Početak je u mnogim mjestima obilježila svečana marijanska procesija ulicama grada. U svijetu će u kampanju miroljubivog bdijenja uključen je 681 grad.

VIDEO Na molitvu pred bolnicama poziva i p. Marko Glogović

I pavlin p. Marko Glogović, utemeljitelj i promicatelj apostolata nerođenih u Hrvatskoj, pridružio se Udruzi 'Hrvatska za Život' u promociji nove jesenske molitvene kampanje '40 dana za život', a možda najvažnija vijest za ovu ukupno 20. kampanju u našoj zemlji bila bi da vjernici u Zagrebu odsada imaju novu 'drugu' lokaciju za molitvu; ispred rodilišta u Petrovoj, a prvotna na kojoj je sve i počelo u Hrvatskoj 2014. godine ostaje ista; ispred Vinogradske. Također, održat će se marijanske procesije u za sada pet gradova.

Pobačaj nema pozitivan učinak na psihu žene

Politika bi trebala preispitati tezu da o zaštiti psihičkog zdavlja žene kao opravdanju za pobačaje, jer ona nema upoiršte u znanstvenim spoznajama, pokazuju rezultati istraživanja bečkog sveučilišta, objavio je u ponedjeljak 3. srpnja Kathpress.

Pronaći Boga u današnjem svijetu

Tehnologija nas tjera da pogledamo dolje na djelo vlastitih ruku dok u isto vrijeme odvraćamo pogled od onoga što je Bog napravio. Bog postoji i On nije skriven. Suvremeni čovjek je taj koji se sakrio od Boga gledajući prema dolje i tehnološkim manipulacijama pokušava "poboljšati" Božje stvaranje.

RODITELJI HEROJI Ljubav je uvijek jača od smrti!

Brazilci Rebecca Athayde i njezin suprug odbili su prijedloge liječnika da pobace svoga sina Mateusa, rođenog s teškom srčanom manom koja je, nažalost, bila kobna. Dječak je umro u dobi od šest mjeseci. No, točno devet mjeseci kasnije mladi roditelji dočekali su još jednog sina, Francisca.

ARGUMENTI Pravo na život neovisno je o vjeri, nacionalnosti ili bilo kakvoj pripadnosti

Hrvatska već osmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima. Za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji ove godine kroz mjesece svibanj i lipanj hoda se u 12 hrvatskih gradova. U Argumentima HKR-a u utorak, 23. svibnja, o dosadašnjim plodovima inicijative govorila je Kristina Bekić, nacionalna koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku. O planovima za Hod u Varaždinu, koji će se održati 3. lipnja, govorio je Mišo Džeko, koordinator tamošnjega Hoda, a o medicinskim i znanstvenim činjenicama govorio je Lovro Mlakar, dr. med., koji je sa svojom suprugom na prošlogodišnjem Hodu u Varaždinu svjedočio o teškim trudnoćama supruge, za koje su liječnici imali teške prognoze, a danas imaju troje zdrave djece.

1 2 3 10
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja