Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pobacaj

Pročitajte kako se 1940. nadbiskup Stepinac neustrašivo borio protiv "bijele kuge"

"U svijesti dakle velike odgovornosti pred Bogom, u ljubavi prema narodu mome i domovini, koja je u meni jača od svakog ljudskog obzira i u dubokoj nadi, da će moje riječi biti primljene onom ljubavi kojom sam ih i napisao, obraćam se evo na Vas, vrlo poštovani gospodine, kao liječniku, te Vas molim, da u okviru svoga znanja, gdje je (uz religioznu pouku) dana najveća mogućnost borbe protiv pobačaja, poradite što intenzivnije oko toga, da ove naše narodne sramote i rane što prije nestane", napisao je 1940. zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac, uputivši svoje pismo liječnicima kao onima koji su dužni štiti svaki ljudski život. Pismo prenosimo u cijelosti.

FRA AUGUSTIN ČORDAŠ Kako biti prorok u "Divljem Zapadu" gdje je sve dopušteno?

Uoči svetkovine rođenja Ivana Krstitelja, fra Augustin Čordaš, propovjednik i duhovnik zajednice mladih "Susreti mladih na Brigu”, po primjeru sv. Elizabete i Zaharije koji dugo godina nisu mogli začeti dotaknuo se bitnih tema današnjega društva kao što su umjetna oplodnja i pobačaj i zašto smo kao kršćani potrebni kao vjerodostojni svjedoci. "Tko će unijeti svijetlo ako nećemo mi?" upitao je.

NEROĐENI Spomenik u Rigi kao bolan podsjetnik na najveće zlo našeg vremena

U rujnu 2012. u glavnom gradu Latvije pokrenuta je kampanja pod nazivom „Za život“ koja ima za cilj informirati žene i njihove obitelji o pobačaju i njegovim posljedicama. Na početku kampanje predstavljena je instalacija od 27 skulptura nerođene djece s malim pijedestalom na kojem je na tri jezika upisano 27 priča tj. razloga zbog kojih su se majke ovih beba odlučile na pobačaj.

Spontani pobačaj promijenio je mene, ali i moje razumijevanje Božje ljubavi

"I sada kad se sjetim kako mi je tijelo iščekivalo mogući gubitak, čekajući da tehničar ultrazvuka nešto kaže, osjećam tugu. 'Gdje su otkucaji srca?', pitala sam. Ali nije ih bilo." Dio je to priče dugog i bolnog puta Aundi Kolber na kojem je iskusila traumu i životni gubitak pomoću kojeg je, osim patnje, spoznala i dubinu Božje ljubavi.

Odgovor Hollywoodu: Djeca i snovi pripadaju zajedno!

Majka petero djece, Leah Darrow, suprotstavila se Hollywoodu i govoru glumice Michelle Williams o pobačaju te pozvala žene diljem svijeta da svjedoče o ljepoti života. ''Žene zaslužuju bolje od onoga što današnja kultura nudi!“, poručuje.

Prof. dr. Matulić poručio iz Zadra: "Smatramo da demokratsko potvrđivanje znači i potvrđivati se u zaštiti malenih"

Prof. dr. Tonči Matulić komentirao je u srijedu navečer na tribini povodom predstavljanja svoje knjige "Pobačaj - drama savjesti" na zadarskom sveučilištu novi zakon o pobačaju kojega je Hrvatski sabor na prijedlog Vlade RH dužan donijeti, temeljem odluke Ustavnog suda RH. Naime, Ustavni sud je 2017. godine obvezao Sabor da u roku dvije godine donese novi Zakon o pobačaju, uz zaključak kako u novom zakonskom rješenju nije moguće zabraniti pravo na prekid trudnoće.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja