Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pobacaj

Roberta Metsola, predsjednica Europskog parlamenta: "Ne stidim se biti pro-life političarka jer govorim za nerođenu, ali i onu djecu koja bježe od beznađa rata"

"Ja sam ponosna malteška demokršćanka. Ja sam također bez stida pro-life političarka. Govorim za nerođene, a govorim i za djecu, koja bježe od beznađa, rata i gladi. Ona ne zaslužuju ništa manje samo zato što su rođeni negdje drugdje", rekla je Roberta Metsola, nova predsjednica Europskog parlamenta u jednom intervjuu. Donosimo neke zanimljivosti o ovoj Maltežanki u nastavku teksta.

Kako se Maria von Trapp suočila s pobačajem i Hitlerom?

Jednog od najpoznatijih i najomiljenijih holivudskih glazbenih filmskih klasika The sound of music, kod nas poznatog kao “Moje pjesme, moji snovi” ne bi bilo da Maria von Trapp nije napisala knjigu o životu svoje obitelji. Zapisala je kako se nosila u najtežim životnim situacijama. Pročitajte kolika je bila ljubav i vjera Marie von Trapp.

Biskup krstio 14 djece spašene od pobačaja

Kad je Marta zatrudnjela, usred pandemije, mnogi su joj savjetovali da pobaci. Međutim, zabunila se s brojevima telefona i na kraju je nazvala Udrugu spasilaca sv. Ivana Pavla II. Nakon višesatnog razgovora odlučila je upoznati člana udruge. Kad su počeli osobno razgovarati, počela je plakati, prepoznajući koliko joj je pomisao na pobačaj oduzimala mir. Uoči krštenja svoje djevojčice stalno je ponavljala koliko je sretna što je odabrala život.

Uz podršku Caritasa od beznađa do smisla života

Dva tjedna nakon što je svom dečku rekla da je trudna, on je otišao svojim putem. Ostala je sama, bez podrške obitelji, bez stana, bez posla... Puno djevojaka doživjelo je sličnu životnu situaciju, ali priča jedne Dore ima sretan nastavak kojemu je doprinio i Caritas Zagrebačke nadbiskupije te brojni darovatelji Kuće ljubavi.

Papa: Pobačaj je ubojstvo, Crkva mora biti blizu i suosjećati, a ne politizirati

U razgovoru s novinarima na povratnom letu iz Slovačke, u srijedu 15. rujna, papa Franjo je rekao da je Katolička Crkva čvrsta u svome stavu prema pobačaju jer je "pobačaj ubojstvo" i pozvao svećenike da djeluju pastirski, a ne politički kada se suoče s pitanjem tko može pristupiti pričesti, prenosi CNA.

S milosnom medaljom zajedno s Marijom u borbi za spašavanje nerođenih

Kleknuvši pred velikim Raspelom, fra Luka se predao žarkoj molitvi te mu je u jednom trenutku Raspeti Isus sa križa progovorio, pokazujući mu Blaženu Djevicu Mariju u jednom osobitom prikazu: Bezgrešna je raširenih ruku, oko vrata nosila medalju, na plavoj vrpci, pozivajući vjernike kao svoju ljubljenu dječicu, da dođu k Njoj, da zajedno s Njom spašavaju nerođene. Prve su medalje napravljene u Fatimi, gdje se Majka Marija ukazala pastirčićima.

"Baby Olivia" najrealniji je animirani prikaz djeteta koje se razvija u majčinoj utrobi ikada napravljen

"Oduševljeni smo što najavljujemo dolazak bebe Olivije! I već mijenja srce i mišljenje o pobačaju. Budući da sam kroz rad s Live Actionom naišla na stotine tisuća žena, uvijek sam bila frustrirana nedostatkom stvarnog obrazovanja o prenatalnom razvoju. I sama kao trudnica poznajem osjećaj gledanja djeteta na ultrazvuk i htjela sam oživjeti ovu malu osobu koja se brzo razvija svaki tjedan! Beba Olivia daje svijetu pogled u unutrašnjost maternice koju nikada prije nije vidio".

Pismo oca nerođenom sinu: Svaki dan je za mene dan nerođenog djeteta

Fra Ivan M. Lotar na svom je Facebook profilu objavio "Pismo oca nerođenom sinu". Naime, Paolo Antonio Briguet je brazilski novinar koji je prije gotovo trideset godina nagovorio svoju suprugu da pobaci nerođeno dijete. Njegov sin bi 16. ožujka proslavio 27. rođendan. Tim povodom objavio je potresno pismo svome nerođenom sinu.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja