Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pobacaj

Spontani pobačaj promijenio je mene, ali i moje razumijevanje Božje ljubavi

"I sada kad se sjetim kako mi je tijelo iščekivalo mogući gubitak, čekajući da tehničar ultrazvuka nešto kaže, osjećam tugu. 'Gdje su otkucaji srca?', pitala sam. Ali nije ih bilo." Dio je to priče dugog i bolnog puta Aundi Kolber na kojem je iskusila traumu i životni gubitak pomoću kojeg je, osim patnje, spoznala i dubinu Božje ljubavi.

Odgovor Hollywoodu: Djeca i snovi pripadaju zajedno!

Majka petero djece, Leah Darrow, suprotstavila se Hollywoodu i govoru glumice Michelle Williams o pobačaju te pozvala žene diljem svijeta da svjedoče o ljepoti života. ''Žene zaslužuju bolje od onoga što današnja kultura nudi!“, poručuje.

Prof. dr. Matulić poručio iz Zadra: "Smatramo da demokratsko potvrđivanje znači i potvrđivati se u zaštiti malenih"

Prof. dr. Tonči Matulić komentirao je u srijedu navečer na tribini povodom predstavljanja svoje knjige "Pobačaj - drama savjesti" na zadarskom sveučilištu novi zakon o pobačaju kojega je Hrvatski sabor na prijedlog Vlade RH dužan donijeti, temeljem odluke Ustavnog suda RH. Naime, Ustavni sud je 2017. godine obvezao Sabor da u roku dvije godine donese novi Zakon o pobačaju, uz zaključak kako u novom zakonskom rješenju nije moguće zabraniti pravo na prekid trudnoće.

Utjeha majkama koje su izgubile dijete spontanim pobačajem

"Ime, majko, ima li ime? Blagoslovi ga rukama svojim, da počiva u blagoslovu i znaku spasenja. I mirno srce tvoje neka bude. Jer u vječnosti su posebna mjesta za njega i njegovu braću, za njegove sestre. U vječnosti se u radosti smiju, i lice Boga svoga gledaju. I igraju se, onako kako si ti sanjala vidjeti", riječi su utješne poruke koju je napisao vjeroučitelj Josip Matezović svim ženama koje su pobačajem izgubile dijete.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja