Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pobacaj

Papa: Pobačaj je ubojstvo, Crkva mora biti blizu i suosjećati, a ne politizirati

U razgovoru s novinarima na povratnom letu iz Slovačke, u srijedu 15. rujna, papa Franjo je rekao da je Katolička Crkva čvrsta u svome stavu prema pobačaju jer je "pobačaj ubojstvo" i pozvao svećenike da djeluju pastirski, a ne politički kada se suoče s pitanjem tko može pristupiti pričesti, prenosi CNA.

S milosnom medaljom zajedno s Marijom u borbi za spašavanje nerođenih

Kleknuvši pred velikim Raspelom, fra Luka se predao žarkoj molitvi te mu je u jednom trenutku Raspeti Isus sa križa progovorio, pokazujući mu Blaženu Djevicu Mariju u jednom osobitom prikazu: Bezgrešna je raširenih ruku, oko vrata nosila medalju, na plavoj vrpci, pozivajući vjernike kao svoju ljubljenu dječicu, da dođu k Njoj, da zajedno s Njom spašavaju nerođene. Prve su medalje napravljene u Fatimi, gdje se Majka Marija ukazala pastirčićima.

"Baby Olivia" najrealniji je animirani prikaz djeteta koje se razvija u majčinoj utrobi ikada napravljen

"Oduševljeni smo što najavljujemo dolazak bebe Olivije! I već mijenja srce i mišljenje o pobačaju. Budući da sam kroz rad s Live Actionom naišla na stotine tisuća žena, uvijek sam bila frustrirana nedostatkom stvarnog obrazovanja o prenatalnom razvoju. I sama kao trudnica poznajem osjećaj gledanja djeteta na ultrazvuk i htjela sam oživjeti ovu malu osobu koja se brzo razvija svaki tjedan! Beba Olivia daje svijetu pogled u unutrašnjost maternice koju nikada prije nije vidio".

Pismo oca nerođenom sinu: Svaki dan je za mene dan nerođenog djeteta

Fra Ivan M. Lotar na svom je Facebook profilu objavio "Pismo oca nerođenom sinu". Naime, Paolo Antonio Briguet je brazilski novinar koji je prije gotovo trideset godina nagovorio svoju suprugu da pobaci nerođeno dijete. Njegov sin bi 16. ožujka proslavio 27. rođendan. Tim povodom objavio je potresno pismo svome nerođenom sinu.

Primjer herojske vjere

Facebook stranica "Betlehem - Život biraj" prenosi događanja iz Amerike.

Trudna i napuštena, odbila je pobaciti i povjerovala Bogu

Bog je pokazao Karin da nikada neće biti sama na svom putu majčinstva. Karin, porijeklom iz Perua saznala je da očekuje djevojčicu. Suočeni s najavom trudnoće, neki od njezinih najbližih ne samo da joj nisu pomogli, već su je, naprotiv, nagnali na pobačaj. Ipak, u njoj nema ni traga gorčini, bijesu ili ogorčenosti. Poručuje majkama koje se dvoume: "Ne prekidajte taj život koji će unijeti tolike dobre stvari u vaše živote."

SVJEDOČANSTVO Molim za svoju pobačenu braću i sestre, i ja sam mogla biti na njihovom mjestu

Vjerujem da Bog oprašta grijehe, iscjeljuje rane svima koji su ranjeni i koji shvate što su učinili pobačajem. Svi naši apostolati služe da tim ljudima daju i nadu. Nitko u njih ne upire prstom. Mi nikoga ne osuđujemo, jer smo svjesni u kakvim sve situacijama ljudi mogu biti. Zaista razumijemo ljude, pomažemo im i želimo ih ohrabriti, dati im mir, da im je Bog oprostio. Jer Isus je došao za grešnike, za ranjene i Isus je uskrsnuo! Znači, daje novi život svima nama koji smo bili u grijehu i neznanju. Mi nismo nositelji osude, nego utjehe.

Otvoren Centar za život u Vinkovcima

Ovo je službeno otvorenje četvrtog centra nakon onih u Zagrebu, Splitu i Zadru. Centar će biti savjetovalište za trudnice u kojemu će svima koji dođu po savjet i konkretnu pomoć na raspolaganju biti razni stručnjaci: psiholozi, psihoterapeuti, psihijatri, svećenici, ginekolozi, odvjetnici i socijalni radnici te volonteri inicijative "40 dana za život".

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja