Budi dio naše mreže

Ljetni oratorij, održan od 8. do 12. srpnja na Bunariću, završen je svetom misom koju je predvodio subotički biskup mons. Franjo Fazekas. Ovogodišnji ljetni oratorij okupio je djecu osnovnoškolske dobi i to njih oko dvjesto uz još pedeset animatora.

/ mk

Kako je rekla voditeljica subotičkog oratorija Vedrana Cvijin, možda broj djece nije rekordan, ali temperature zraka jesu bile, no to im, kako kažu, nije smetalo. Uživali su u zajedništvu, igrama, radionicama, plesu, svetim misama, katehezama, a nakon mise posljednjeg dana u prigodnom programu proglašeni su i oni najbolji i najspretniji.

Foto: Željka Vukov

Foto: Željka Vukov

Osim subotičkih župa, u oratoriju su sudjelovala i djeca iz okolice Subotice: Žednika, Đurdina, Male Bosne, Tavankuta, Mirgeša i Bajmoka, te nekoliko njih iz Hrvatske. Za sve njih, svakoga dana, bio je osiguran prijevoz i hrana koju su organizatori uspjeli financirati zahvaljujući brojnim sponzorima i projektima.

Foto: Željka Vukov

Foto: Željka Vukov

Iako je ljetni oratorij došao svome kraju, animatori su već za vikend u Iloku, a planira se i oratorij u Monoštoru, kao i u drugim mjestima. Na jesen kreću subotnji oratoriji, a za hladnije doba godine sprema se zimski oratorij.

Iza ovih mladih ljudi i ovogodišnjeg oratorija stoji prije svega velika ljubav i velika organizacija, kako samog programa i rada s djecom tako i kompletnog prijevoza za sve sudionike, hrane i ostalih brojnih sitnica koje su i ovaj oratorij učinile posebnim.

Foto: Željka Vukov

Foto: Željka Vukov

Foto: Željka Vukov

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja