Budi dio naše mreže

Ključna riječ: suboticka-biskupija

Subotički oratorij okupio oko 250 djece i mladih

Ljetni oratorij, održan od 8. do 12. srpnja na Bunariću, završen je svetom misom koju je predvodio subotički biskup mons. Franjo Fazekas. Ovogodišnji ljetni oratorij okupio je djecu osnovnoškolske dobi i to njih oko dvjesto uz još pedeset animatora.

Biskup Janjić krstio osmo dijete obitelji Dulić u Đurđinu

Župna zajednica sv. Josipa Radnika u Đurđinu (Subotička biskupija) slavila je u nedjelju, 2. lipnja, krštenje osmog djeteta Paje i Angele Dulić. Tim povodom misu je predvodio umirovljeni kotorski biskup Ilija Janjić koji je udijelio i sakrament krštenja malom Anti.

FOTO Hodočasnički križni put mladih okupio više od 120 mladih

"Križ je slava nad slavama" geslo je koje je 9. ožujka okupilo više od 120 mladih, koji su poput Šimuna Cirenca, Veronike, Jeruzalemskih žena i Majke Marije, hodili s Isusom na putu Njegove muke. Hodočasnički križni put mladih trajao je ukupno 23 km, a započeo je okupljanjem i svetom misom u crkvi Isusa radnika u Subotici.

Mons. Ferenc Fazekas: Volim hrvatski i mađarski narod

Mons. Ferenc Fazeks zaređen je za za biskupa u katedrali svete Terezije Avilske u Subotici. O stanju u Subotičkoj biskupiji, izazovima biskupskog poslanja i još mnogim drugim stvarima mons. Fazekas razgovarao je s Vladimirom Trkmićem.

Čudo 'Subotičkog oratorija'

Nevjerojatno već zvuči da u župi nema svećenika salezijanca, ni sestara iz Družbe Kćeri Marije pomoćnice, a kada još znate da im je najbliža župa, gdje su na službi salezijanci, udaljena oko 107 kilometara vožnje, ova HKM-a priča s pravom se može nazvati 'malim subotičkim čudom'.

Subotička biskupija ima novu web stranicu

Novu web stranicu Subotičke biskupije 25. siječnja su javnosti predstavili biskup Subotičke biskupije Franjo Fazekas, te svećenici vlč. Vinko Cvijin i preč. Gáspár Józsa. Na konferenciji za medije rečeno je kako se na stranici radilo više od godinu dana, te da će od sada biti dostupna svima.

FOTO Mons. Ferenc Fazekas zaređen za subotičkog biskupa

Svečana misa, tijekom koje je mons. Ferenc Fazekas po rukama zagrebačkog nadbiskupa mons. dr. Dražena Kutleše zaređen za subotičkog biskupa, proslavljena je u katedrali – bazilici sv. Terezije Avilske u Subotici, u subotu 11. studenog.

Mons. Ferenc Fazekas novi je subotički biskup

Sveti Otac Franjo imenovao je dijecezanskog upravitelja Subotičke biskupije mons. Ferenca Fazekaša za subotičkog biskupa, izvijestio je u subotu 7. listopada 12 sati Tiskovni ured Svete Stolice. Mons. Ferenc na novoj će službi naslijediti blagopokojnog biskupa Slavka Večerina.

Održan susret mladih Subotičke biskupije u Baču

Tradicionalni godišnji susret mladih Subotičke biskupije održan je 13. svibnja u župi sv. Pavla u Baču. Na susretu, kojem je domaćin bio župnik i dekan preč. Marinko Stantić i župljani Bača, sudjelovalo je oko 120 mladih iz različitih župa Subotičke biskupije.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja