Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveta-misa

Milost svakodnevne mise

Trudim se svakodnevno ići na misu jer volim Isusa, želim provoditi vrijeme s njim, želim mu zahvaliti za sve njegove blagoslove i jer znam da trebam njegove milosti.

Svečani zavjeti fra Stipe Buljana i fra Josipa Jurića Šolte

Dvojica bogoslova Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Stipe Buljan i fra Josip Jurić Šolto - obojica rodom iz Sinja - položili su svečane zavjete u Redu Manje braće u nedjelju 18. rujna u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju.

Nadbiskup Uzinić: Marija je Božja influencerica

Raspjevano i dostojanstveno bilo je 8. rujna na sv. Misi sa zazivom Duha Svetoga u Katoličkoj osnovnoj školi “Josip Pavlišić” u Rijeci u povodu početka nove školske godine i proslave svetkovine Rođenja BDM.

Stiglo je ljeto, pripazimo na prikladno odijevanje kada dolazimo u crkvu

Fakulteti, sudovi, radna mjesta, sve su to mjesta na kojima postoji dress code i svaka osoba će to poštivati, ali kada je u pitanju crkva i Sveta Misa tada se mnogi krenu buniti, napeti su i samo čekaju kada će moći nešto prigovoriti. Biste li prigovorili svome šefu ili zaštitaru na sudu? Ne! Zašto onda prigovarate kod pravila odijevanja u crkvenim prostorijama?

Mons. Želimir Puljić o glavnim odlikama biskupa

Zadarska nadbiskupija dobiva novog nadbiskupa koadjutora mons. Milana Zgrablića. Sadašnji zadarski nadbiskup mons. Puljić bio je dvanaest godina na čelu Zadarske nadbiskupije. Ove je godine, 7. siječnja, navršio 75 godina, što je kanonska dob za umirovljenje biskupa ili nadbiskupa.

Svećeničko ređenje Josipa Bulata, Darija Stankovića, Marina Mlađenovića i Kristijana Pezića

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 18. lipnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku svečano misno slavlje tijekom kojeg su za svećenike zaređeni kandidati Josip Bulat iz Župe sv. Josipa Radnika u Sisku, Darijo Stanković iz Župe sv. Mihaela ark. u Gradacu na moru, Marin Mlađenović iz Župe sv. Ivana Krstitelja u Lekeniku i Kristijan Pezić iz Župe bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini.

Prva mlada misa nakon sedam godina - Virovitičanin fra Antonio Kirin služio svoju mladu misu

Svečano i dirljivo bilo je u nedjelju, 12. lipnja u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici, gdje je u prijepodnevnim satima svoju mladu misu pod geslom “Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam, radujte se! “služio Virovitičanin fra Antonio Kirin. Bila je to prva mlada misa nakon punih sedam godina, otkako je mladu misu služio još jedan Virovitičanin, fra Filip Đurđević.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja