Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ljetni-oratorij

Održan prvi ljetni oratorij u Lukoranu

Župa sv. Lovre u Lukoranu na otoku Ugljanu u suradnji sa Salezijanskom provincijom u Hrvatskoj organizirala je prvi ljetni oratorij za osnovnoškolsku djecu koji se održao od 11. do 14. srpnja 2023. Program se odvijao u jutarnjem i večernjem terminu na mjesnom igralištu koje je smješteno u neposrednoj blizini župne crkve sv. Lovre. Djeca su kroz igru učila osnove prijateljskog i bratskog ophođenja s drugima. Uz to su bili upoznati s temeljima kršćanske i salezijanske duhovnosti.

Oratorij za djecu održan u župi sv. Ante na Smiljevcu u Zadru

Ljetni oratorij za djecu održan je od 3. do 7. srpnja u župi sv. Ante Padovanskog na Smiljevcu u Zadru. Oratorij je održan pod vodstvom župnika don Tomislava Dubinka, mladomisnika don Mladena Protića, bogoslova salezijanca Karla Ćuka i brata salezijanca Pere Drmača uz pomoć animatora, vjeroučitelja i volontera. Sudjelovala su djeca uzrasta od završenog drugog do završenog sedmog razreda osnovne škole. Broj djece sudionika kretao se između 80 i 100, a interes je svakim danom rastao. No, baš kako je Isus pozivao da budemo kao djeca, igre su privukle i starije uzraste koji su sudjelovali kao animatori.

FOTOREPORTAŽA Održan 1. Stepinčev ljetni oratorij

Župama koje organiziraju oratorije za djecu ove se godine priključila i župa bl. Alojzija Stepinca iz Svete Nedelje (Bestovje-Novaki-Rakitje), nadomak Zagreba. Ljetni oratorij održao se od 26. lipnja do 1. srpnja 2022., pod geslom "Sve činite iz ljubavi, ništa na silu!".

U Rijeci "Ljetni oratorij" okupio petstotinjak mladih

Riječki salezijanski "Ljetni oratorij", nakon stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, ove godine okupio je petstotinjak djece za koje su riječki salezijanci i animatori pripremili bogat i raznovrstan program u razdoblju od 26. lipnja do 5. srpnja.

Održan Ljetni oratorij u zagrebačkom Stenjevcu koji je okupio djecu u igri i radosti

Posljednjeg tjedna ljetnih praznika u zagrebačkoj župi Uznesenja bl. Djevice Marije u Stenjevcu održan je Ljetni oratorij – šestodnevni vjeronaučni susret koji je okupio više od 60 sudionika te svakog dana našu zajednicu punio radošću i mirom. A gdje je oratorij tamo su i djeca. Tema oratorija bila je lik i djelo svetog Josipa. Slijedeći primjer Njegove pravednosti, pobožnosti, strpljivosti, čistoće, rada i poniznosti sudionici su narasli u svojoj malenosti te produbili težnje ka nasljedovanju ovog sveca.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja