Budi dio naše mreže

Ključna riječ: subotica

Oproštaj nadbiskupa Hranića od biskupa Slavka Večerina

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić održao je u ime Hrvatske biskupske konferencije govor na sprovodu subotičkog biskupa Slavka Večerina u četvrtak 1. rujna u subotičkoj katedrali koji prenosimo u cijelosti.

Nadbiskup Hočevar: Smrt je nova prilika da dublje i iskustveno otkrijemo kome pripadamo

Beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar održao je propovijed u četvrtak, 1. rujna na sprovodu biskupa Slavka Večerina u subotičkoj katedrali sv. Terezije poručivši da je smrt tek nova prilika da dublje i iskustveno otkrijemo kome pripadamo, odnosno da pripadamo Gospodinu. U nastavku prenosimo cjelovitu propovijed.

Povijest župe Pesvetog Trojstva u Somboru predstavljena u monografiji

O 250. obljetnici gradnje crkve, trostoljetnoj obljetnici ponovne uspostave župe i trostoljetnoj obljetnici početka vođenja matičnih kniga, objavljena je knjiga “Spomenica župe Presvetoga Trojstva u Somboru” čiji su autori svećenici podrijetlom ili na službi u ovoj župi: Stjepan Beretić, Gábor Drobina i Josip Pekanović.

Hrvatska katolička mreža dobila zahvalnicu Katoličkog lista Zvonik iz Subotice

Svetom misom u župi sv. Roka u Subotici u nedjelju, 17. studenog proslavljena je 25. obljetnica izlaženja Katoličkog lista Zvonik. Tom je prigodom Hrvatskoj katoličkoj mreži uručena zahvalnica ''za uspješnu suradnju, potporu, plodonosni rad na njegovanju pisane riječi, očuvanje vjerskog, kulturnog i nacionalnog identiteta, vjerodostojnost i istinitost te širenje Radosne vijesti.''

Dirljiv govor dopisnika katoličkog lista Subotičke biskupije: Kome, kako i gdje su zvonila zvona 'Zvonika'

Proslava 25. obljetnice od osnutka katoličkog lista 'Zvonik' u nedjelju je održana u župi sv. Roka u Subotici. Tim povodom slavljena je misa zahvalnica u Crkvi sv. Roka koju je predvodio subotički biskup Ivan Penzeš, a propovijedao je urednik 'Zvonika' i župnik u Vajskoj i Bođanima Vinko Cvijin. Proslavu 25. obljetnice 'Zvonika' uveličao je dopisnik časopisa Marko Tucakov dirljivim govorom na temu 'Kome, kako i gdje su zvonila zvona 'Zvonika' koji, uz dozvolu autora, prenosimo u cijelosti.

200 godina crkve Svih svetih u Čonoplji

Čonoplja je od utemeljenja bila velika župa u kojoj je uspostavljeno upravljanje Mađarske dvorske komore, a 1747. doselio se dio graničarskih somborskih obitelji Hrvata Bunjevaca (...) Sve do kraja II. svjetskog rata bila je gotovo stopostotno naseljena katoličkim vjernicima, a župnici i upravitelji većinom su bili podrijetlom Hrvati.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja