Budi dio naše mreže

Dva vrlo snažna potresa pogodila su Tursku i Siriju 6. veljače, uzrokujući tragično velik broj poginulih i razornu strukturnu štetu. Marijini obroci osiguravaju obroke djeci u gradu Alepu (Sirija) od 2017. godine, radeći u suradnji sa svojim iskusnim i pouzdanim partnerom Dorcasom. Budući da se mnoge škole sada koriste kao skloništa za one koji su izgubili svoje domove, djeca su sada izvan nastave i ranjivija su nego ikad. Od velike je važnosti da Marijini obroci nastave dolaziti do djece s dnevnim obrokom kako bi im pružili osjećaj sigurnosti, kao i prijeko potrebnu prehranu. "Donirajte koliko možete već danas", poručuju iz Marijinih obroka.

/ ab

Međunarodna humanitarna organizacija Marijini obroci pokrenula je hitan apel kako bi pomogla u prehrani ranjive djece pogođene nedavnim potresima u Siriji.

Sirija je jedna od najsiromašnijih zemalja na Bliskom istoku. Opterećena građanskim ratom od 2011. godine, većina male djece nikada u životu nije upoznala mir ili stabilnost, suočava se s ogromnim izazovima u mogućnosti pohađanja škole i obrazovanja.

Marijini obroci osiguravaju obroke djeci u gradu Alepu od 2017. godine, radeći u suradnji sa svojim iskusnim i pouzdanim partnerom Dorcasom. Program školskog hranjenja obično doseže 5 024 djeteta u 18 obrazovnih ustanova.

Zbog posljedica potresa, mnoge škole sada se koriste kao skloništa za one koji su izgubili svoje domove, ostavljajući djecu izvan učionica i ranjiviju nego ikad. Od velike je važnosti da Marijini obroci nastave dolaziti do djece s dnevnim obrokom kako bi im pružili osjećaj sigurnosti, kao i prijeko potrebnu prehranu.

Graeme Little, glavni direktor programa u Marijinim obrocima kaže: “Iskusni i visokokvalificirani tim u Dorcasu već je mobiliziran i odlazi u zajednice s zalihama hrane. Odlučni smo, unatoč razaranju potresa, održati naše obećanje, pružajući djeci dnevne obroke. Naš hitni apel osigurat će nastavak našeg rada u ovim izazovnim i nestabilnim okolnostima.”

Donirajte koliko možete već danas.

Za više informacija o Marijinim obrocima posjetite www.marysmeals.hr ili nas kontaktirajte na telefon 01/5509-250

Za krizu u Siriji možete donirati na račun Marijinih obroka u Zagrebačkoj banci:
IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X, opis plaćanja: Kriza u Siriji.

Hvala vam!

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja