Budi dio naše mreže

Ključna riječ: potres

FOTO Zagrebačka katedrala nakon potresa

Pogledajte koja su sve oštećenja na katedrali te unutar katedrale Uznesenje Blažene Djevice Marije i sv. Stjepana i Ladislava, nastala kao posljedica potresa koji je u nedjeljno jutro 22. ožujka zadesio Zagreb.

Kao povijesna istina ostat će zabilježeno da je dana 22. ožujka Godine Gospodnje 2020. grad Zagreb pogodio niz potresa

Usred svjetske epidemije koju mnogi od nas još uvijek s nevjericom promatraju, istodobno Zagreb biva pogođen potresom i to na početku kalendarskoga proljeća kada odjednom zasniježi i naglo zahladi, a nekoliko dana nakon potresa lebdeće čestice iz Azije učine Zagreb jednim od najonečišćenijih gradova na svijetu. “Dogodilo se da smo prisiljeni proživjeti i pozvani preživjeti ono u što bi se na filmu zbog neuvjerljivosti bilo doista teško uživjeti (…) A kao povijesna istina ostat će zabilježeno da je dana 22. ožujka Godine Gospodnje 2020. grad Zagreb i njegovu okolicu pogodio niz potresa”, piše Marito Mihovil Letica za Vatican News. Pročitajte ostatak osvrta na potrese koji su 2020. i 1880. pogodili Zagreb.

Gotovo svi zagrebački muzeji i galerije stradali u potresu

Gotovo svi zagrebački muzeji i galerije pretrpjeli su znatnu štetu u potresu koji je pogodio Zagreb u nedjelju, 22. ožujka. Razmjeri uništenoga tek se zbrajaju, no već sada je jasno da je šteta neprocjenjiva. Dobre vijesti stižu iz Arheološkog muzeja – Vučedolska golubica i Solinjanka neoštećene su i na sigurnom.

Fra Ante Vučković: Potres i koronavirus nisu Božje kazne, tko tako misli nije razumio Isusa

Potres u Zagrebu i pandemija korona virusa nisu nikakva kazna Božja već prilika za obraćenje, baš ovdje gdje opažamo svoje krhkosti i granice nazire se pitanje o Bogu i životu. Neutemeljene su tvrdnje o lažnom virusu i inzistiranja na održavanju misa u ovom vremenu, ne ugrožavajte druge, rekao je splitski franjevac, poznati hrvatski teolog dr.sc. Ante Vučković u razgovoru za HKM. Progovorio je o pitanju poziva na molitvu i pokoru u ovom teškom vremenu te o pitanju izolacije - nakon niza godina mnoge su se obitelji silom prilika našle zajedno 24 sata dnevno; ovo je prilika za produbljenje ili zahlađenje odnosa, za pad u ovisnost ili za stjecanje novih znanja, kad smo izolirani tada smo vrlo osjetljivi i ranjivi, naglasio je fra Ante.

Mladi franjevac poručio: Radije ću, uz sve pogrde, ostati uz Crkvu do kraja, nego se odmaknuti od nje!

"Sotona je otac laži (Iv 8,44) i njemu zasigurno odgovara ovakav odnos prema pastirima Crkve. Njegov je cilj odvesti nas od Crkve, jer jedino je u njoj istina, a bez biskupa nema ni Crkve. Šireći ovakve poruke upravo pripomažemo takvom razvoju događaja. Ljudi koji nisu baš učvršćeni u vjeri povest će se za našim "prorocima" i nastat će nova sekta "pravovjernih" kojima ne treba Crkva jer oni znaju što Bog misli", istaknuoje fra Vinko Brković u svome promišljanju o aktualnoj pandemiji koronavirusa, snažnom potresu koji je pogodio Zagreb te svima onima koji ove događaje tumače kao posebnu Božju kaznu. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti.

FOTO/VIDEO 230 hrvatskih vojnika na nogama i pomaže Zagrebu

Hrvatska vojska u okviru pružanja pomoći građanima Zagreba, u nedjelju 22. ožujka sudjeluje u preseljenju nedonošćadi i opreme iz Petrove bolnice. Također, ispred bolnice Dr. Fran Mihaljević Hrvatska vojska podiže tri šatora, angažirana je i na raščišćavanju ruševina u centru grada Zagreba.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja