Budi dio naše mreže

Ključna riječ: potres

Marijini obroci koordiniraju hitnu pomoć djeci u Alepu

Dva vrlo snažna potresa pogodila su Tursku i Siriju 6. veljače, uzrokujući tragično velik broj poginulih i razornu strukturnu štetu. Marijini obroci osiguravaju obroke djeci u gradu Alepu (Sirija) od 2017. godine, radeći u suradnji sa svojim iskusnim i pouzdanim partnerom Dorcasom. Budući da se mnoge škole sada koriste kao skloništa za one koji su izgubili svoje domove, djeca su sada izvan nastave i ranjivija su nego ikad. Od velike je važnosti da Marijini obroci nastave dolaziti do djece s dnevnim obrokom kako bi im pružili osjećaj sigurnosti, kao i prijeko potrebnu prehranu. "Donirajte koliko možete već danas", poručuju iz Marijinih obroka.

Biskup Glasnović pozvao vjernike da pomognu stradalnicima potresa putem HC-a

Izražavajući duboku sućut i žaljenje za žrtvama tragičnog potresa magnitude 7,8 po Richteru koji je u ponedjeljak, 6. veljače pogodio Tursku i Siriju dubrovački biskup Roko Glasnović poziva vjernike Dubrovačke biskupije da se uključe u pomoć stradalnicima putem poziva na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 060 90 10 (0,83 eura po pozivu, PDV uključen) ili uplatom na račun Hrvatskog Caritasa (IBAN račun HR0723400091511220139 za uplate iz inozemstva SWIFT(BIC) PBZGHR2X).

Europa ujedinjena u molitvi za žrtve potresa u Turskoj i Siriji

Iz Praga, gdje se održava Europska kontinentalna skupština Sinode, sudionici skupštine su u zajedničkoj Izjavi, koju je 7. veljače objavio glasnogovornik Vijeća europskih biskupskih konferencija don Antonio Ammirati, izrazili svoju blizinu stanovnicima Turske i Sirije pogođenima razornim potresima.

Mjesni biskupi o stanju nakon snažnoga potresa u Turskoj i Siriji

Kaldejski biskup Alepa Antoine Audo i apostolski vikar Anatolije biskup Paolo Bizzeti su u razgovoru za Vatican News rekli kako je aktualno stanje na potresom pogođenom području „apokaliptično”. Potrebna su vozila hitne pomoći i električna energija, preciziraju.

TUŽNA OBLJETNICA Razoran potres otkrio namisli mnogih srdaca

Prije točno dvije godine, 28. prosinca 2020., u 6:28 stanovnike Banovine, posebno Petrinje, probudio je snažan potres, magnitude 5.0 po Richteru. Izazvao je velika razaranja, strah i paniku kod svih stanovnika Banovine, a osjetio se i u većem dijelu Hrvatske.

Karmelićani kroz obnovu otkrivaju povijesne zanimljivosti za koje nisu znali

U marijanskom srcu Zagreba, u svetištu Majke Božje Remetske, iz dana u dan intenziviraju se radovi oko obnove župne crkve, a u što se svaki namjernik i hodočasnik već izvana može lako uvjeriti. Uz to, građevina karmelićanskog samostana ima brojne povijesne zanimljivosti, a neke su upravo otkrili, obznanio je za HKM remetski župnik o. Antonio-Mario Čirko. Najavio je i zatvaranje ceste oko crkve na jedan dan jer će sa zvonika skidati kupolu.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja