Budi dio naše mreže

Ključna riječ: marijini-obroci

FOTO Održane utrke Marijinih obroka

Održana je deseta humanitarna utrka “Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet” u zagrebačkom parku Bundek ove nedjelje, 9. lipnja 2024. Cilj je utrke bio osigurati obroke za školsku kuhinju “Zagreb, Hrvatska”, u kojoj se svakodnevno hrani 702 djece.

MARIJINI OBROCI Nova kampanja "Kriza u Etiopiji"

Potaknuti gorućim problemom suše, raseljavanja i brutalnih sukoba u Etiopiji, ove korizme iz Marijinih obroka tijekom kampanje „Kriza u Etiopiji” u razdoblju od 19. veljače do 31. ožujka 2024. potiču na razmišljanje o milijunima djece koja su zbog fizičkih i psihičkih ožiljaka propustila godine školovanja, te se trenutno suočavaju s kriznim razinama nesigurnosti opskrbe hranom.

Marijini obroci najavljuju pretpremijeru dokumentarnog filma „Nulta stopa gladi”

„Nulta stopa gladi” je prva epizoda u nizu šest dokumentaraca koja se bavi problemom gladi u svijetu, s posebnim naglaskom na gladnu djecu. Serija prikazuje izvanredne pojedince koji se bore kako bi poboljšali stanje u svojim zajednicama, uključujući zapanjujuće priče o ljudima iz Turkane (područje u sjevernoj Keniji zahvaćeno sušom) koji se ujedinjuju u vrlo izazovnim okolnostima s ciljem da zaustave gladovanje djece.

Završena humanitarna biciklistička vožnja Ogulin-Međugorje za Marijine obroke

Dvodnevna humanitarna biciklistička vožnja ili brevet Ogulin-Međugorje, koji je za cilj imao prikupiti sredstva za međunarodnu humanitarnu udrugu Marijine obroke, završen je u subotu u dopodnevnim satima. U organizaciji Randonneurs Croatie, ovo je druga godina da je ova humanitarna vožnja održana na relaciji Ogulin-Međugorje, u dužini od 410 km i uz 4000 metara uspona.

"Hrana je Ljubav" - darujmo nadu djeci Marijinih obroka

Potaknuti pričama djece iz Liberije, u Marijinim obrocima osmislili su novu ljetnu kampanju "Hrana je Ljubav" koju će provesti tijekom 8 tjedana od 27. lipnja do 21. kolovoza. Cilj ljetne kampanje je približavanje života korisnika i djelovanje u 8 školskih kuhinja otvorenih u Liberiji zahvaljujući velikodušnoj podršci hrvatskih podupiratelja i volontera, a ujedno obuhvatiti programom prehrane novu djecu jer statistike nam govore da 60% djece u Liberiji nema mogućnost obrazovanja. Svakoga školskog dana u tim kuhinjama se osiguravaju topli obroci za 1305 djece.

MARIJINI OBROCI Održana Humanitarna utrka za djecu

Deveta humanitarna utrka Marijinih obroka "Trčimo za Dijete 31 - Tvojih 5 za njihov svijet" održana je u nedjelju 4. lipnja u zagrebačkom Parku Bundeku, a na njoj je sudjelovalo 140 odraslih trkača i četrdesetak djece. Sudionici su pretrčanim kilometrima i donacijama osigurali obroke za školsku kuhinju "Zagreb, Hrvatska" u kojoj 702 djeteta svakodnevno prima topli školski obrok.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja