Budi dio naše mreže

Ključna riječ: humanitarna-pomoc

Ovogodišnji Svjetski dan humanitarne pomoći posebno posvećen ženama koje su dale svoj život za druge

Međunarodna zajednica 19. kolovoza obilježava Svjetski humanitarni dan posvećen humanitarnim radnicima koji spašavaju žrtve ratova i prirodnih katastrofa. UN je zabilježio da nikada nije bilo više nasilja nad humanitarnim djelatnicima nego prošle godine, a napadi se nastavljaju i u 2020. U samo posljednjih par tjedana ubijeni su humanitarci u Nigeru i Kamerunu, a od početka pandemije u cijelom svijetu su napadani brojni zdravstveni djelatnici.

Pomozimo misionarima da bi oni mogli pomagati drugima

Sestra Jeronima Juroš koja djeluje u Albaniji s ostalim članicama družbe Kćeri Božje Ljubavi piše o životu u zajednici i stanju u zemlji te o nekim poteškoćama s kojima se susreću misionari u Albaniji.

Humanitarna akcija učenika zagrebačke Osnovne škole Miroslava Krleže za Vukovar

"Raduje me što mi je Gospodin dao tu milost da upoznam istinske heroje čiji su muževi, sinovi i djeca bili ti koji su sada negdje u masovnim grobnicama, za čije se grobove ne zna ili su ipak njihove kosti skupljene i položene u zemlju, čekaju uskrsnuće i obvezuju nas da ne zaboravimo onaj glas Siniše Glavaševića koji kaže u svojoj pjesmi 'Grad to ste vi', malo ću parafrazirati, obnovit ćemo i te parkove i te zgrade ali ako svi mi odemo nemamo više Vukovara, nemamo Hrvatske ako je napustimo zbog nekakvog boljeg života u inozemstvu. Dakle, tko će ostati ako mi odemo?" fra Siniša Pucić, vjeroučitelj OŠ Miroslava Krleže iz Zagreba

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja