Budi dio naše mreže

Ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina i glavni urednik Siniša Kovačić ističu da ove nagrade ne bi bilo bez zauzetosti i predanog rada svih HKR-ovih djelatnika, a događaji iza kulisa - u redakciji HKR-a potvrđuju da u stvaranju programa dobrog radija za dobre ljude sudjeluju dobri zaposlenici i dobre kolege.

/ at
Saborom Hrvatske udruge radijskih nakladnika, sjednicom Nacionalne udruge televizija te dodjelom HURiN-ovih novinarskih radijskih nagrada 5. listopada su započeli 12. dani elektroničkih medija u Zadru. HURiN svake godine nagrađuje izvrsnost i dodjeljuju posebna priznanje za najistaknutije radijske djelatnike i emisije, a Hrvatski katolički radio ove godine dobio je nagradu Hrvatske udruge radijskih nakladnika za najbolju internetsku stranicu.

Glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić kako je Hrvatski katolički radio svjestan brojnih mogućnosti novih medija te je prije godinu dana započeo modernizaciju svoje internetske stranice. Ova nagrada pokazuje da je ta modernizacija i rad na njoj zaista urodio plodom. Kovačić ističe da se radio sada može slušati u cijelom svijetu, ali slušatelji također mogu poslušati i propuštene emisije klikom na rubriku arhiva emisija.

Ove nagrade ne bi bilo bez zauzetosti i predanog rada svih naših djelatnika.”

“Lako su dostupne i informacije o programu, novostima, emisijama i gostima na HKR-u. Ove nagrade, ni kvalitetnog sadržaja na internetskoj stranici HKR-a ne bi bilo bez zauzetosti i predanog rada svih naših djelatnika, pa je ova strukovna nagrada HURiNA potvrda kvalitete našeg rada, ali i obveza da budemo još bolji“, rekao je Kovačić.

Ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina istaknuo je da je prvotni cilj Hrvatskog katoličkog radija evangelizacija. “Naš cilj je evangelizacija i na tome tragu poslužili smo se svim dostupnim sadržajima i medijima koji nam na tome mogu pomoći. Poslužili smo se platformom novih medija, a ono što smo kroz proteklo razdoblje radili i činili bilo je prepoznato od struke te nam je dodijeljena nagrada. Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli uspjehu, prvenstveno zaposlenicima i svima koji su prepoznali naš rad, našu vidljivost i prepoznatljivost. Od srca čestitam svima i zahvaljujem na velikom trudu i radu“, rekao je nakon primitka nagrade mons. Svalina.

Mons. Fabijan Svalina i glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić

Kroz eter HKR-a promiče se dijalog i kršćanske vrijednosti sukladno ciljevima koje je prilikom osnivanja HKR-a istaknuo blagopokojni kardinal Franjo Kuharić koji je tom prilikom među ostalim rekao da “Crkva želi s kršćanskog polazišta tumačiti zbivanja i odnose među ljudima da budu pravedni i utemeljeni na istini i poštovanju života i svake ljudske osobe. Neprolaznim moralnim načelima Crkva želi svojim radijem pomoći mladima da znaju uočavati opasnosti kojima su izloženi i da znaju birati ono što je dobro, plemenito i istinito. Poslanje je Crkve da naviještanjem Isusa Krista odgaja ljude za kulturu života i civilizaciju ljubavi!”

Hrvatski katolički radio ne bi mogao emitirati program već pune 22 godine bez brojnih slušatelja i podupiratelja HKR-a te bez vrijednih zaposlenika cijele Hrvatske katoličke mreže, kako su istaknuli ravnatelj i glavni urednik prilikom primitka nagrade.

Svaki dan slušatelje kroz program vode Sonja Kuzmić, Tanja Maleš, Tihana Semijalac, Diana Tikvić,  Filip Ećimović, Zvonko Franc, Branimir Gubić te Domagoj Pejić koji je u eteru HKR-a od njegovih početaka, a za dobar glazbeni program zaduženi su glazbeni urednici Ana Šoštarić, Adrian Vinković Rangel, Martin Justin, Josip Hrastić na čelu s urednikom glazbenog programa Slavkom Nedićem.

Voditelji i urednici HKR-ovih Argumenata

Za realizaciju cijelog programa odgovoran je Mihael Varenica kojem u tehničkoj realizaciji i montaži emisija pomažu Eva Leš, Kristina Levak, Valentina Matanović, Martin Justin, Adrian Vinković Rangel i Marko Vrljić.

HKR režija

Slušatelje svakih sat vremena o najnovijim događajima u zemlji i inozemstvu informiraju Lana Popovčić, Ivica Blažević, Vlatko Ojvan, Ante Peran uz pomoć suradnica Kristine Levak i Andree Tomurad.

Informativna redakcija HKR-a

O “Vijestima iz života Crkve” u 16 sati izvještavaju autori brojnih vjersko-duhovnih emisija: Svjetlana Đuran , Hrvoje Josip Bišćan, Ante Novak te urednica vjerskog programa Tanja Maleš. Redakcija programa kulture koju čine urednica redakcije Katarina Varenica te novinarke Vesna Bihar, Mislava Bišćan i Vesna Živko uz uređivanje i vođenje “Vijesti iz kulture” sudjeluju u stvaranju brojnih drugih emisija i projekata HKR-a, primjerice emisije “Kulturogram”, “Gdo knjige počtuje da je knjigami počtovan”, “Kulturni biseri Hrvatske”, “Lirika Križa” i “Božić u stihu”. Novu emisiju, kojom HKR promiče medijsku pismenost među svojim dragim slušateljima, “Medijski putokaz” uređuje i vodi urednica Marija Pandžić koja je doktorirala na temi interaktivnosti Katoličke Crkve u Republici Hrvatskoj na župnim mrežnim stranicama.

U programu HKR-a posebno mjesto ima emisija “Pametna pitanja za pametne glave” i “Na valovima dobrote” koje vodi urednica dječjeg programa Snježana Kirinić Grubić čija proslava rođendana na radiju s kolegama pokazuje da u stvaranju programa dobrog radija za dobre ljude sudjeluju dobri zaposlenici i dobre kolege.

U stvaranju programa dobrog radija za dobre ljude sudjeluju dobri zaposlenici i dobre kolege.

Urednica je podijelila sa slušateljima dobrotu svojih kolega hakaerovaca kada su joj za okrugli polustoljetni rođendan pripremili iznenađenje koje ju je, priznaje Snježana, ganulo do suza. Isplanirala je na taj dan sve kolege pozvati u podne u kuhinju na tortu. “Na kraju redovitog jutarnjeg sastanka urednik Siniša najavio je da ćemo danas razgovarati o ljetnoj programskoj shemi. Razgovor s našim glazbenim urednikom Slavkom obavit će u petnaest do 12, a ja sam trebala doći kod njega u 12 sati. Rekla sam da sam sve kolege, naravno i njega, planirala u podne pozvati na tortu u kuhinju, na što mi je odgovorio da sve ovisi o meni, ako budem brzo zapisala sve izmjene bit ćemo brzo gotovi.”

“Pomalo zbunjena i razočarana nastavila sam pripremati emisiju. Vrijeme je prolazilo i podne se približilo. Razgovor sa Slavkom o ljetnoj shemi jako je brzo završio što mi je, moram priznati, izgledalo prilično čudno. Odmah nakon što je završio razgovor sa Slavkom urednik me pozvao u svoj ured. ‘Ne budi zabrinuta, sve će biti dobro’ čula sam u prolazu riječi ohrabrenja drage kolegice Marije još uvijek ništa ne sluteći. Krajem tog tjedna trebala sam ići na godišnji odmor pa je za početak urednik želio čuti što ćemo s emisijama koje uređujem. Predložila sam kolege koji bi te emisije mogli odraditi i, moram priznati da urednik ima glumačkog dara. Prvo je negodovao nad mojim prijedlogom, no nakon što sam dva puta ponudila rješenje i već je prošlo nešto vremena složio se da bismo mogli to tako riješiti. Zatim se začulo kucanje na vratima. Kako sam im bila okrenuta leđima začula sam glas kolege Ante koji je pozivao urednika da dođe u redakciju jer ga hitno trebaju. Dodao je onako usput: ‘Snješka dođi i ti.’ Izišla sam ništa ne sluteći i ispred sebe ugledala okupljene kolege koji su mi uglas zapjevali  ‘Sretan rođendan!’ na znak glazbenog urednika Slavka. Ne moram vam ni reći koliko su me iznenadili i obradovali. Suze su same krenule”, prisjetila se Snježana.

Proslava rođendana kolegice Snježane Kirinić Grubić

Upravo kao što je kardinal Kuharić naglasio da je poslanje Crkve da naviještanjem Isusa Krista odgaja ljude za kulturu života i civilizaciju ljubavi, tako hakaerovci s tom mišlju njeguju odnose jedni prema drugima kako bi svaki dan zaista mogli poruku Evanđelja dijeliti i sa svojim slušateljima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja