Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mons-fabijan-svalina

Doživotni zavjeti Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu

"Svaki dan idite za Kristom. Hodajte za njim, a kad jasno ne vidite kamo i kako dalje, kleknite! U našem hodu za Kristom danas više služe koljena, nego stopala. Tražite ga u molitvi i u ljepoti, bjelini i jasnoći hostije u Presvetom Sakramentu, tom Kruhu života i čudesnom znaku trajne njegove nazočnosti među nama", kazao je u propovijedi, obraćajući se Milosrdnim sestrama sv. Križa, mons. Fabijan Svalina, srijemski biskup koadjutor.

Nadbiskup Puljić uputio pozdravnu riječ novozaređenom biskupu Fabijanu Svalini

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić izrekao je pozdravnu riječ na kraju euharistije s obredom biskupskog ređenja mons. Fabijana Svaline, na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja, u nedjelju 21. studenoga 2021., u katedrali sv. Dimitrija u Srijemskoj Mitrovici koju prenosimo u cijelosti.

Hrvatski Caritas osigurao još 100 stambenih modula žrtvama potresa na Banovini

Ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina, u prisutnosti predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinskog biskupa Bože Radoša, potpisao je u petak, 5. veljače, u Donjem Kraljevcu s direktorom i vlasnikom tvrtke Tehnix Đurom Horvatom ugovor o kupnji dodatnih 100 stambenih modula kojima će Hrvatski Caritas stambeno zbrinuti još 100 obitelji s područja Banovine koji su u potresima ostali bez mogućnosti povratka u svoje domove.

FOTO Posjetili smo potresom najteže stradala područja: "U velikom smo strahu, ali moramo nastaviti živjeti dalje"

Novinarska ekipa Hrvatske katoličke mreže, zajedno s ravnateljem Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijanom Svalinom, uputila se prema potresom najpogođenijim područjima samo dan nakon što je razorni potres magnitude 6,2 po Richteru pogodio Sisačko-moslavačku županiju. Donosimo vam potresne priče s terena, ali i one ohrabrujuće koje bude nadu u bolje sutra i ljepšu Hrvatsku.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja