Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatska-katolicka-mreza

DOBITNICI POVELJE RH Zbog njih slušate Hrvatski katolički radio

Hrvatskom katoličkom radiju, neprofitnom radiju s nacionalnom koncesijom, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uručila je na Pantovčaku 27. lipnja u povodu Dana državnosti Povelju Republike Hrvatske "za izniman doprinos razvoju visokih standarda novinarske struke, kršćanskih načela, otvorenosti suradnji i dijalogu u društvu te promicanju općega dobra u zajednici".

PRISTIŽU VAŠE ČESTITKE Slavimo 22. rođendan HKR-a!

“Danas, uoči svetkovine dolaska Duha Svetoga, u godini posvećenoj Isusu Kristu, Sinu Božjemu i Otkupitelju čovjeka, na čast Presvetoga Trojstva, u ime Hrvatske biskupske konferencije otvaram Hrvatski katolički radio da bude u službi istine, pravednosti, ljubavi i mira. Hrvatski katolički radio bit će glas Crkve i time uključen u poslanje koje je Isus Krist naložio svojim apostolima”, izjavio je zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić u svečanom programu na prvi dan emitiranja Hrvatskoga katoličkog radija, prije 22 godine.

Korizma i Uskrs na HKR-u: "Lirika križa" i "Hrvatska glagoljica"

U suradnji s bivšim predsjednikom Matice hrvatske, akademikom Stjepanom Damjanovićem, Hrvatski katolički radio na Pepelnicu, u srijedu 6. ožujka, počinje s emitiranjem radijskog serijala o hrvatskom glagoljaštvu „Gdo knjige počtuje da je knjigami počtovan“. Najbolji poznavatelj glagoljaške kulture akademik Damjanović u 28 nastavaka govori o hrvatskoj kulturi ostvarenoj glagoljičkim pismom. Emisije će se emitirati svaki dan u 14.15 sati, a moći će se pročitati i u obliku feljtona na portalu Hrvatske katoličke mreže.

VIDEO Upoznajte redakciju Hrvatske katoličke mreže

Hrvatska katolička mreža, koju čine Hrvatski katolički radio, mrežne stranice HKM-a i Informativna katolička agencija, u novouređene prostore u zgradi Hrvatske biskupske konferencije preselila je u srpnju prošle godine. Kako naša redakcija funkcionira, htjeli su doznati djelatnici Splitsko-makarske nadbiskupije te su pritom i snimili prilog o nama.

Svjetski dan radija: Slavi ga i Dobar radio za dobre ljude!

Obilježava se Svjetski dan radija. Spomen je to na početak emitiranja UN-ova radija, koji je porukom: "Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta" započeo emitiranje 13. veljače 1946. godine. Obilježavanju Svjetskog dana radija pridružio se i Hrvatski katolički radio.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja