Budi dio naše mreže

Dvodnevna humanitarna biciklistička vožnja ili brevet Ogulin-Međugorje, koji je za cilj imao prikupiti sredstva za međunarodnu humanitarnu udrugu Marijine obroke, završen je u subotu u dopodnevnim satima. U organizaciji Randonneurs Croatie, ovo je druga godina da je ova humanitarna vožnja održana na relaciji Ogulin-Međugorje, u dužini od 410 km i uz 4000 metara uspona.

/ hjb

Kako doznajemo od organizatora Petra Zečevića, nakon što su iz Ogulina krenuli u petak u 21 sat, prvi biciklisti stigli su do crkve sv. Jakova u Međugorju u subotu oko 11:30, nakon zaustavljanja na kontrolnim točkama u Gospiću, Sinju i Tihaljini, s tim da su najbrži sudionici stigli znatno ranije nego prošle godine.

Ono što je najvažnije, od 50 sudionika koji su krenuli u vožnju (a nekoliko ih je odustalo zbog ozljeda koljena ili sunčanice), od kotizacije je prikupljeno 1150 eura koji su uplaćeni humanitarnoj organizaciji Marijinim obrocima (Mary’s meals) koja u Međugorju ima svoj informativni centar.

Sudionici humanitarne utrke / Foto: Zvonko Ranogajec

Time je i ovaj brevet opravdao svoje povjerenje zbog propagiranja biciklizma, druženja i pomaganja potrebitima preko Marijinih obroka. Simbolika i cilj breveta je u Međugorju, jer su prvi ljudi uključeni u projekt “Marijinih obroka” bili pojedinci kojima je posjet ovom marijanskom svetištu promijenio život.

Zato se ta humanitarna međunarodna organizacija zove po Mariji, koja je svoje dijete podigla u siromaštvu. A Marijini obroci najviše se trude oko osiguravanja toplog obroka za svako dijete, a za koje je u zemljama Trećeg svijeta potrebno samo 16 eura godišnje. Više o Marijinim obrocima saznajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja