Budi dio naše mreže

Ključna riječ: medugorje

Nesvakidašnja proslava osmog rođendana - djevojčice hodočastile u Međugorje!

Proslaviti dječji rođendan nikad nije bilo lakše. Brojne igraonice, restorani, trgovački centri nude proslave dječjih rođendana i roditelji se nerijetko odlučuju svome djetetu priuštiti upravo takav rođendan. No, osmogodišnja Ana Budimir za svoj se rođendan s prijateljicama uputila na hodočašće u Međugorje.

Zašto govor o Međugorju dijeli ljude?

Završio je jubilarni 30. Festival mladih u Međugorju, 50-tak tisuća mladih i stotine svećenika slavili su Boga misom, sakramentima, pjesmom i molitvom. U hrvatskim medijima događaj je gotovo ignoriran. Ali se zato piše o nevjerodostojnosti vidjelaca, ismijavaju se moguća ukazanja, a na društvenim mrežama vode se "ratovi" - za ili protiv Međugorja. I, često se ne biraju riječi.

Tandem biciklom do Međugorja: "Ne silom niti snagom, već Duhom Njegovim"

Dario i Antonio u srijedu tandem biciklom kreću na put dug gotovo 1 100 km od Osijeka do Međugorja. Antonio će na biciklu biti onaj koji vidi, a Dario onaj koji vjeruje. Kako je Dario potpuno slijep, vozit će tandem bicikl s duplom ramom namijenjen slijepim osobama. Idu s minimalno novaca i bez dogovorenih prenoćišta što njihovu avanturu čini još neobičnijom.

FOTO Fra Marinko Šakota: "Došli smo vidjeti koliko zaostajemo za Isusom"

Ovaj se tjedan u Međugorju održava 24. međunarodna duhovna obnova za svećenike koja će završiti u subotu 13. srpnja misom u 11 sati. Prije završetka, sudionici će iznijeti svoja iskustva i svjedočanstva, a posljednji dan duhovne obnove, više od 350 svećenika pristiglih iz 32 zemlje, započet će molitvom na grobu fra Slavka Barbarića, pokretača međunarodne duhovne obnove za svećenike.

Bračni par kojeg spaja međugorski i hrvatski Mladifest

Svaka obitelj nosi svoj križ, a obiteljski život ima raznih poteškoća. Svoje svjedočanstvo za Hrvatski katolički radio na 1. hrvatskom Mladifestu u Gornjem Viduševcu dali su bračni par Ana i Miroslav Glavaš. Bolest djece, financijske poteškoće, samo su neki od križeva ove obitelji. No, unatoč tome svjedoče radost i ljubav u svojoj obitelji.

Fra Miljenko Šteko u Međugorju: Nikakva sila nije mogla spriječiti čovjeka na putu k njegovoj Majci

Župljani Međugorja, zajedno s hodočasnicima sa svih strana svijeta u molitvenom ozračju proslavili su u utorak 38. godišnjicu Gospinih ukazanja. Danima hodočasnici pristižu u Međugorje, neki od i nakon višednevnog pješačenja. Osim crkve sv. Jakova mjesta hodočašća su ovih dana i međugorska brda, brdo Ukazanja i Križevac. Kao jedan od većih plodova Međugorja mnogi ističu sakrament ispovijedi, a upravo na godišnjicu ukazanja mnoštvo svećenika na desecima jezika ispovijedalo je cijeli dan na tisuće pristiglih hodočasnika.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja