Budi dio naše mreže

Ključna riječ: medugorje

Lina iz Južne Koreje: Na Podbrdu molimo za mir u našoj zemlji

"Najviše mi se sviđa što pjesmom i plesom slavimo Gospodina na Mladifestu. U Južnoj Koreji sam bila tiha, povučena i depresivna, ali mi je ovdje prelijepo kada pjesmom slavimo Gospodina. Ovdje je baš posebno, a ove godine na Mladifestu sam naučila kako ljubiti roditelje i obitelj. U našoj grupi ima mnoštvo obitelji iz Južne Koreje. Svi imamo probleme, ali na ispovijedi sam osjetila Božju ljubav, i sada mogu ljubiti svoje roditelje“, kazala je Lina iz Južne Koreje, a potom se osvrnula na zavjetni kip Kraljice mira, kojeg su prije 21 godinu darovali hodočasnici iz Južne Koreje.

Biciklisti iz Austrije do Međugorja prešli više od 700 kilometara

Skupina od 14 biciklista putovala je sedam dana kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku prešavši do Međugorja više od 700 kilometara, a pred župnu crkvu sv. Jakova stigli su neposredno prije večernjeg molitvenog programa. Ovo im je 14. put da dolaze u Međugorje na ovakav način, a neki od njih podijelili su svoje dojmove.

HODAO VIŠE OD 500 KILOMETARA Iz Velike Gorice za Međugorje za obraćenje Hrvata

Hodočasnik Goran Ivančić iz Velike Gorice na dugo pješačko hodočašće krenuo je u petak, 12. kolovoza, a u Međugorje stigao u petak, 26. kolovoza nakon 14 dana hoda. Glavna nakana Goranova hodočašća jest prestanak psovke, posebice bogopsovke u Hrvata kao i prestanak svih grijeha povezanih s bludnošću kao što su pobačaj i kontracepcija.

Petnaest redovnika iz pet provincija za vječne zavjete pripremaju se i u Međugorju

Petnaest redovnika, iz pet provincija u kolovozu se na Badiji, u Međugorju i Masnoj Luci, pripremaju za vječne zavjete. Trojica franjevaca, fra Josip Jurić Šolto iz Sinja, član splitske franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, fra Hrvoje Žabić iz Brajkovića, član franjevačke provincije Bosne Srebrene i fra Vinko Baćak iz Tomislavgrada, član hercegovačke franjevačke provincije podijelili su svoja iskustva Međugorja na Radiopostaji Mir Međugorje.

GOSPO MOJA, PUŠTAM TI SVE Nesigurnog mladog zaručnika Gospa u Međugorju potaknula da zaprosi djevojku

Fra Ivan Dominik Iličić na svojim je društvenim mrežama podijelio svjedočanstvo koje mu je poslao mladi zaručnik Domagoj Aračić kojim svima želi poručiti neka se pouzdaju u Božju providnost i učine sve na što ih Gospodin potiče jer on zna kada je pravo vrijeme. "On i njegova djevojka Josipa su vezi godinu dana kroz koju su se duboko povezali, osobito kroz zajedničku molitvu i hodanje u čistoći. Spoznali su oboje da je njihova veza došla do vrhunca hodanja i da je vrijeme za korak dalje iako im je nedostajalo hrabrosti za to", piše Iličić koji nam je poslao Domagojevo svjedočanstvo koje prenosimo u cijelosti.

Fra Zvonimir Pavičić svečano uveden u službu međugorskog župnika

Fra Zvonimir Pavičić svečano je uveden u službu župnika župe Međugorje u nedjelju 14. kolovoza. Svetu misu predslavio je mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, a u koncelebraciji su bili dosadašnji međugorski župnik fra Marinko Šakota, novi međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, te drugi svećenici.

U Međugorju blagoslovljeni kapelica života i kip Kraljice Mira s djetetom Isusom u naručju

Na inicijativu apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Alde Cavallija i dosadašnjeg župnika fra Marinka Šakote, OFM, zavjetna kapelica na temeljima stare župne crkve u Međugorju preimenovana je u kapelicu života te je 12. kolovoza blagoslovljena s kipom Kraljice mira s djetetom Isusom, objavila je Radiopostaja Mir Međugorje, a prenijela Katolička tiskovna agencija.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja