Budi dio naše mreže

U trenucima kada je zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusom ograničeno kretanje vjernika i radi očuvanja zdravlja onemogućeno njihovo sudjelovanje na misnim slavljima i pobožnostima, Hrvatski katolički radio zahvaljujući suradnji s rektorom Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke i Radiom Marija Bistrica, župom i svetištem sv. Antuna Padovanskog te Dubrovačkom biskupijom i Laudato TV u utorak 24. ožujka prenosit će pobožnost Križnog puta iz Marije Bistrice, misno slavlje sa Svetog Duha te euharistijsko klanjanje iz Dubrovnika u povodu početka velike devetnice "Hrvatska moli za život".

/ Uredništvo HKM-a

MARIJA BISTRICA

18:00 Križni put – prijenos pobožnosti iz Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke

SVETI DUH

19:00 Sveta misa – prijenos pobožnosti 13 utoraka sv. Anti iz Župe i svetišta sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha

DUBROVNIK

20:00 Euharistijsko klanjanje koje će na uočnicu svetkovine Navještenja Gospodinova u dubrovačkoj katedrali predvoditi predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Prijenos euharistijskog klanjanja moći će se pratiti na mrežnim stranicama Dubrovačke biskupije kao i na osobnom Facebook profilu biskupa Mate Uzinića, prenosit će ga i Laudato televizija.

U povodu 25. obljetnice enciklike »Evanđelje života« svetoga pape Ivana Pavla II. Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj predlaže Veliku molitvenu devetnicu »Hrvatska moli za život« svakog 25. dana u mjesecu od ožujka do prosinca 2020.

Opća nakana devetnice je da hrvatski narod svjedoči evanđelje života poštujući, braneći i ljubeći svaki ljudski život i služeći mu konkretnim molitvenim i djelatnim zauzimanjem (usp. Evanđelje života, 5). Ta je nakana aktualna i u kontekstu pandemije koronavirusom koja osobito ugrožava živote starijih osoba kao i onih koji su krhka zdravlja.

Priređeni materijal za devetnicu može se preuzeti OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja