Budi dio naše mreže

Ključna riječ: marija-bistrica

Udruga "Savao" poziva: Hodočastimo zajedno, vodim te k Mami!

"Provedimo dan u zajedništvu, kroz molitvu i zahvaljivanje za dar prijateljstva kroz dobrotu kojom darujemo jedni druge", poručuju iz humanitarne udruge "Savao" te pozivaju ljude dobre volje da novčano pomognu u organizaciji hodočašća Majci Božjoj Bistričkoj za njihove korisnike.

FOTOREPORTAŽA Zaređeno devet novih đakona u Mariji Bistrici

Ovogodišnje redovito đakonsko ređenje u Zagrebačkoj nadbiskupiji održano je 3. listopada u Mariji Bistrici, a slavlje ređenja predvodio je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić zaredivši devetoricu đakona. Ovogodišnji ređenici zaređeni su o 22. obljetnici pohoda sv. pape Ivana Pavla II. našoj domovini, kada je u Mariji Bistrici, u Crkvi na otvorenom 3. listopada 1998. godine, proglasio blaženim kardinala Alojzija Stepinca, a u koncelebraciji su bili pomoćni biskupi zagrebački mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu preč. Željko Faltak, župnici župa ređenika, redovnički poglavari te svećenici hodočasnici.

"72 sata bez kompromisa" u Mariji Bistrici - Što, gdje, kako i zašto!

Dolazite u Mariju Bistricu? Želite li naučiti više o volontiranju? Znate li kakav je osjećaj nesebično se darivati? Odlično! Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete pronaći kod mladih volontera udruge "72 sata bez kompromisa" koji su u Bistrici zbog vas. Informirajte se, prijavite i učinite nešto lijepo za mlade, starije i našu Domovinu.

Kardinal Bozanić zaredio dvadesetoricu svećenika - Od danas ne žive više za sebe nego za one kojima ih Bog šalje

"Crkveni su se naučitelji, suočeni s veličinom milosti svećeničkog poziva i službe, osjećali dužnima neprestano pozivati svećenike na obraćenje da bi njihov život i služba odgovarali onome što od njih traži sakrament svetog reda koji su primili", naveo je kardinal Bozanić predvodeći svečano euharistijsko slavlje svećeničkoga ređenja u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja