Budi dio naše mreže

Ključna riječ: marija-bistrica

Biskup Šaško predvodio službu svjetla na zagrebačkom hodočašću u Mariju Bistricu

Službu svjetla na 290. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba i hodočašću mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu u subotu 18. rujna predvodio je zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, u zajedništvu s pomoćnim biskupom mons. Mijom Gorskim, okupljenim svećenicima i hodočasnicima, stoji na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

BISKUP KOŠIĆ Naša riječ treba izgrađivati, buditi optimizam i nadu, davati jakost i biti potpora

Dvanaesto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održano je u subotu 21. kolovoza. Središnji dio hodočašća bilo je svečano misno slavlje, koje je predvodio biskup Vlado Košić u zajedništvu s pedesetak svećenika pristiglih iz svih župa biskupije zajedno sa svojim vjernicima, a koji su u potpunosti ispunili svetište.

Dan kada je hrvatski narod pokazao snagu svoje duše

Iz opširnog članka o veličanstvenom završetku marijanskog i mariološkog kongresa 14. i 15. kolovoza 1971. godine, objavljenog na portalu i u novom broju Glasa Koncila, izdvajamo najzanimljivije dijelove:

101-godišnja Štefanija Januš: "Obitelj, vjera i ljubav temelj su za sretan život pojedinca i društva"

U svojih 101 godinu života baka Štefanija pamti tisuće i tisuće hodočasnika Majci Božjoj Bistričkoj "koja joj je sve". Pamti i hodočašća bl. Alojzija Stepinca na Mariju Bistricu, a posebno se radovala dolasku svetog pape Ivana Pavla II. Za blaženog Stepinca kaže da je bio "pravi pastir čvrstog i jasnog stava" i posebno ga cijeni po tome "što se nije dao odvojiti od svojeg naroda".

Bogatstvo duha i kulture na bistričkoj Kalvariji

Blagdan je Gospe Bistričke. Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke prepuno je tragova duhovnog, ali i kulturnog bogatstva. Milijuni uslišanih molitava, stotine tisuća hodočasnika, deseci tisuća obilazaka oko Gospinog oltara na koljenima, tisuće svetih misa, stotine svećenika i biskupa te deseci potvrđenih čuda Gospinim zagovorom zapravo se nikada ne mogu točno izbrojati i nikako nisu mjerljivi. Ali ima u tom svetištu i toliko toga što je i oku vidljivo i duši korisno.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja