Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dubrovnik

Svečana procesija ulicama Grada na svetkovinu sv. Parca

Prizori vjernika u narodnim nošnjama iza barjaka svojih župnih zajednica ili bratovština, dok u svečanoj procesiji prolaze kamenim vizurama Grada na svetkovinu njegovoga nebeskog zaštitnika sv. Vlaha, još su jednom potvrdili kako su najljepše slike Dubrovnika u godini upravo one iznikle iz njegove tisućljetne tradicije pod zaštitom sv. Vlaha.

Svečano je otvorena 1051. Festa sv. Vlaha

"Već 1051 godinu se ništa u Dubrovniku i okolici, na kopnu i na moru, ne započinje i ne dovršava bez zaziva sv. Vlaha. Naš Parac svoj Grad drži pored srca, pomno nas motri, čuva i blagoslivlja s tvrđava i bastiona, barjaka i slika u crkvama i kućama”, riječi su proglasa Feste sv. Vlaha koju je svečano otvorio biskup Roko Glasnović na Svijećnicu 2. veljače 2023.

Stradanje Voćina

Samo nekoliko dana prije žestokog udara vojnika JNA, srpskih i crnogorskih četnika i dobrovoljaca na povijesni grad Dubrovnik, održan je 3. prosinca crnogorski prosvjed na Cetinju. Okupilo se više od 10 tisuća ljudi koji su izražavali žaljenje zbog napada na Dubrovnik.

Poziv muškarcima na molitvu krunice

"Velika je radost kako ćemo ovu subotu, 1. listopada, u 14:00h moliti Krunicu zajedno s inicijativom iz Poljske" napisao je na svojim društvenim mrežama dubrovački tenor koji je pokrenuo molitvu krunice među muškarcima na ulicama Dubrovnika Stijepo Gleđ Markos. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Završen Marijanski zavjet za Domovinu - dvojica hodočasnika prehodala cijelu rutu od 1700 km

Zahvalnim euharistijskim slavljem u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku u četvrtak, 24. kolovoza, završilo je osmo hodočašće mladih i branitelja „Marijanski zavjet za Domovinu“ koje je krenulo iz Osijeka prije dva i pol mjeseca. Cijelu rutu od oko 1700 km prešla su ove godine dvojica hodočasnika Željko Marijanović i Ivan Šedevi, kojima je na kraju mise katedralni župnik don Marin Lučić darovao monografiju o dubrovačkoj katedrali.

Ljetna škole teologije u Dubrovniku promijenila naziv i sadržaj programa

Na sjevernom Jadranu ponavlja se iskustvo Ljetne škole teologije u Dubrovniku koju je biskup Mate Uzinić promovirao 2019. i 2021. godine, a koja se sada održava u prijestolnici Kvarnera gdje je sada mons. Uzinić nadbiskup koadjutor. Četrdeset studenata i pet katoličkih, pravoslavnih i protestantskih teologa s Balkana, Europe i SAD-a od 10. do 16. srpnja raspravljat će na temu "Sloboda i odgovornost za izgovorenu riječ".

Biciklom od Zagreba do Dubrovnika u povodu 30. obljetnice deblokade Dubrovnika

U povodu 30. obljetnice deblokade grada Dubrovnika u današnjim Novim valovima dobrote, u subotu 4. lipnja razgovaralo se o biciklističkom putovanju od Zagreba do Dubrovnika u znak sjećanja na poginule branitelje koje su prošli Vinko Paulić i Zlatko Adžijević, veterani 1. gardijske brigade "Tigrovi". Urednik i voditelj emisije je Borna Marinić.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja