Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dubrovnik

Biciklom od Zagreba do Dubrovnika u povodu 30. obljetnice deblokade Dubrovnika

U povodu 30. obljetnice deblokade grada Dubrovnika u današnjim Novim valovima dobrote, u subotu 4. lipnja razgovaralo se o biciklističkom putovanju od Zagreba do Dubrovnika u znak sjećanja na poginule branitelje koje su prošli Vinko Paulić i Zlatko Adžijević, veterani 1. gardijske brigade "Tigrovi". Urednik i voditelj emisije je Borna Marinić.

Dubrovačko - primorski ples linđo

Linđo ima status nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske od 2011. godine. Folklorni ples Linđo jedan je od sinonima za Dubrovnik. Omiljeni je to i najpoznatiji narodni ples Dubrovačkog primorja, Župe i Konavala.

NOVA PJESMA „Zahvalni Bogu i ljudima koji su nas ohrabrivali...”

„Zahvalni Bogu i ljudima koji su nas ohrabrivali, s velikom radošću predstavljamo vam obradu pjesme 'Ljubav Božja'.” Tim je riječima dubrovački 'Trio Lirio' najnovije predstavio svoju obradu pjesme 'How Deep The Father's Love For Us'. Objavili su je na vlastitome YouTube kanalu putem kojeg otkrivaju da jesu možda jedan od novijih sastava na duhovnoj sceni, ali ova njihova pjesma daje naslutiti da 'Trio Lirio' želi ostati dugo tu jer imaju što dati javnosti i hrvatskoj glazbenoj sceni.

Zašto se dubrovačka književnost proglašava srpskom?

U Republici Srbiji usvojen je tzv. Zakon o kulturnom nasljeđu kojim se od strane Srbije prisvajaju stari dubrovački pisci. Ovaj je akt izazvao osudu Ministarstva kulture i medije RH, ali i svih relevantnih kulturnih i znanstvenih institucija. O korijenima srbijanske agresije na hrvatsku kulturu, a posebno na dubrovačku književnost u emisiji Argumenti HKR-a govorili su jezikoslovac prof. dr. Mario Grčević, povjesničar prof. dr. Stjepan Ćosić te novinar i filozof Marito Mihovil Letica. Emisiju je uredio i vodio Davor Dijanović.

BISKUP ROKO GLASNOVIĆ: "Dotaknule su me riječi blagopokojnog šibenskog biskupa Srećka Badurine o svećeništvu"

U svom pozdravnom i zahvalnom govoru novozaređeni dubrovački biskup mons. Roko Glasnović rekao je kako se "Bog upisuje na poseban način u svaki trenutak našega života." Prisjetivši se svojih prvih koraka u Crkvi, ministriranja, bogoslovskih dana i onih svećeničkih, naglasio je da je na svakom dijelu bio prisutan netko od svećenika očinski i bratski, te da su mu bili primjer pastoralne ljubavi.

„Podijelimo radost Božića“: Počelo prikupljanje namirnica za stanovništvo Gline

Humanitarna akcija „Podijelimo radost Božića“ već 15. put u adventu okuplja na Pilama u Dubrovniku volontere i djelatnike Caritasa Dubrovačke biskupije kao i mnoge sugrađane i institucije koji donose pakete s pomoći za potrebite u nekom drugom kraju Hrvatske. Pomoć će ove godine biti upućena stanovništvu u potresom stradaloj Glini.

Stradanje Voćina

Samo nekoliko dana prije žestokog udara vojnika JNA, srpskih i crnogorskih četnika i dobrovoljaca na povijesni grad Dubrovnik, održan je 3. prosinca crnogorski prosvjed na Cetinju. Okupilo se više od 10 tisuća ljudi koji su izražavali žaljenje zbog napada na Dubrovnik.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja