Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-ante

Poticajne misli i molitva sv. Anti u svakoj potrebi

U povodu blagdana svetog Antuna Padovanskog donosimo nekoliko njegovih poticajnih citata, molitvu za svaku potrebu koja nikad dosad nije ostala neuslišana te molitvu zahvale sv. Anti za primljene milosti.

SVJEDOČANSTVO Sveti Ante zaštitnik cijelog i mog svijeta

U povodu blagdana sveca kojeg uobičajeno zovemo svecem i zaštitnikom cijelog svijeta prenosimo svjedočanstvo uslišanja molitve po zagovoru svetog Ante. "I nakon vremena „suše“, evo baš na utorak koji mi je posebno u srcu posvećenom sv. Anti i kada smo se svi više počeli njemu molit, ja sam jedan ispit položila s pet, mamu su zvali u sezonski posao, a brat i ja smo dobili stipendije s tim da je mama dobila i povrat poreza. I sve u jednom danu", posvjedočila je Veronika.

Jeste li znali kako je nastala najpoznatija pjesma u čast sv. Antunu?

Malo je pjesama koje su imale tako buran i lepršav život kao što je pjesma "Ak’ od Ante tražiš čudo", spjevana u čast sv. Antuna Padovanskoga. Kroz više od sedam stoljeća doživjela je neizmjerno izdanje, puno puta je uglazbljena te je prevođena na mnoge europske i izvaneuropske jezike.

Sveti Antun Padovanski - najbolji primjer u potrazi za Božjom voljom

"U čast Svecu" bila je tema "Duhovno duhovite večeri" u utorak, 24. svibnja koju je fra Vladimir Vidović posvetio sv. Antunu Padovanskom i njegovom životnom putu o kojem možete više doznati u nastavku. U drugom dijelu emisije telefonski se uključio fra Josip Ivanović koji se nalazi na službi u Bazilici Sv. Antuna Padovanskog pri istoimenome samostanu. Urednik i voditelj emisije je fra Vladimir Vidović.

Brodolom života imao je i sv. Ante

Sveti Ante Padovanski nije oduvijek samo lijepi kip na našim oltarima koji dodirujemo i molimo zagovor za naše potrebe. Poznajete li ga dovoljno? Jeste li znali da je jedva preživio brodolom? Evo ponešto o njemu i o tom događaju", stoji na Facebook stranici Sveti Frane Šibenik.

Antunovo na Humcu

Pogledajte program proslave sv. Ante Padovanskog koji će biti održan od 4. do 13. lipnja, a koji nam je poslao fra Dario Dodig, gvardijan franjevačkog samostana i župe na Humcu.

TRI PRIJENOSA Večeras na HKR-u: Križni put, pobožnost sv. Anti i početak velike devetnice "Hrvatska moli za život"

U trenucima kada je zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusom ograničeno kretanje vjernika i radi očuvanja zdravlja onemogućeno njihovo sudjelovanje na misnim slavljima i pobožnostima, Hrvatski katolički radio zahvaljujući suradnji s rektorom Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke i Radiom Marija Bistrica, župom i svetištem sv. Antuna Padovanskog te Dubrovačkom biskupijom i Laudato TV u utorak 24. ožujka prenosit će pobožnost Križnog puta iz Marije Bistrice, misno slavlje sa Svetog Duha te euharistijsko klanjanje iz Dubrovnika u povodu početka velike devetnice "Hrvatska moli za život".

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja