Budi dio naše mreže

Emisija fra Stjepana Brčine „Duhovno-duhovita večer“ koja se jednom mjesečno utorkom emitira na Hrvatskom katoličkom radiju (HKR) od 21 sat, ujedinila je u utorak 23. siječnja, u molitvi brojne slušatelje iz cijeloga svijeta. Emisiju je uživo putem Facebook profila HKR-a slušalo i gledalo više od 1500 pratitelja, a u manje od 24 sata naknadno je preslušana više od 33 tisuće puta.

/ sk

Franjevac konventualac fra Stjepan Brčina iz zagrebačke Župe sv. Antuna Padovanskog već petu godinu na HKR-u utorkom uređuje i vodi emisiju „Duhovno-duhovita večer“ koja je nastala na tragu susreta mladih koji se održavaju četvrtkom na Svetom Duhu u Zagrebu. Za vrijeme emisije, ovoga utorka 23. siječnja, slušatelji su se javljali iz cijelog svijeta od daleke Australije, Kanade i SAD-a, Švicarske, Švedske, Nizozemske, Francuske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije, Rumunjske, Crne Gore, Kosova, Vojvodine, Bosne i Hercegovine te iz cijele Hrvatske. Duhovno-duhovita večer fra Stjepana Brčine slušala se u Baranji, Slavoniji, Istri, središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji te na hrvatskim otocima – Malom Lošinju, Hvaru, Cresu i poluotoku Pelješcu. Slušatelji su bili ujedinjeni u molitvi po osobnim nakanama, a najviše za zdravlje duše i srca.

„Vjerujem da svi znate Isusovu rečenicu Svi vi koji ste umorni, opterećeni dođite k meni ja ću vas odmoriti, ne znam gdje se nalaziš možda ovog trenutka u automobilu ili svomu domu, ali ako slušaš i ako si s nama pozivam te: Otvori svoje srce, Gospodin je onaj koji liječi, koji čini čuda, koji nas blagoslivlja, ohrabri u svakoj molitvi. I zato molimo“, kazao je na početku emisije fra Stjepan Brčina pozvavši sve da ustraju u molitvi unatoč osobnim krizama, poteškoćama i bolesti jer Gospodin čuje čežnje svakog srca.

Među nekoliko tisuća reakcija koje se mogu pročitati na Facebook profilu HKR-a, zahvalni za emisiju u kojoj su imali prilike Bogu prikazati svoje molitve, slušatelji su isticali da fra Stjepan Brčina „ svojim molitvama, nagovorom i meditacijom dotiče dušu, um i srce te kad je teško molitvom umiruje i tješi“. Slušateljica Biljana napisala je da svaka njegova riječ rasplamsa srce te je Bogu zahvalila na ovakvim svećenicima. „Daj nam Bože više ovakvih svećenika“, napisala je i slušateljica Ružica, dok je slušateljicama Kristini i Boženi drago slušati fra Brčinu jer propovijeda iz srca i liječi ranjene duše.

Zanimljiv je podatak da preko društvene mreže Facebook fra Stjepana na HKR-u sluša 79 posto žena, a 21 posto muškaraca te da ga najviše slušaju radnosposobne i aktivne osobe u dobi do 25 do 65 godina. Radioprijemnici uključeni su i u brojnim bolničkim sobama.

„Osobito mi je drago što sam kroz radijsku emisiju došao do starijih i bolesnih kojima je potreba pomoć. Nisam psiholog ni liječnik, svećenik sam, i kroz svoju službu i poslanje želim biti podrška i pomoć kroz molitvu i nagovor“, poručuje fra Stjepan Brčina čiju cijelu emisiju možete poslušati OVDJE (na Facebook stranici HKR-a pogledati OVDJE), a Duhovno-duhovitu večer možete uživo slušati na HKR-u utorkom, jednom mjesečno.

Iduće emisija je na rasporedu 20. veljače u 21 sat.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja