Budi dio naše mreže

Kroz svibanj i lipanj 11 hrvatskih gradova kroz svoje ulice i trgove organizira "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" pod zajedničkim geslom: "Život je zakon". Ove subote, 11. lipnja u taj miroljubivi hod i međunarodnu prolife inicijativu pozvani su Siščani i Osječani.

/ md

U Sisku Hod za život, obitelj i domovinu počinje u 10 i 30, a ići će od Sisačkog robnog centra (popularnog “Srca”) do Velikog Kaptola, a u Osijeku počinje pola sata kasnije i hoda se od Parka kralja Držislava do Trga Ante Starčevića. Za HKR se iz Siska javio Boris Prpić, glavni koordinator Hoda. Pozvao je sve građanke i građane iz njegovog ‘Grada prijatelja djece’ da se pridruže Hodu.

“Pozivam sve žitelje Banovine i Moslavine koji dijele zajedničke vrijednosti života na ovogodišnji Hod za život koji će se održati u subotu, 11. lipnja i to okupljanjem kod sisačkog Srca u 10 i 30 te svečanim hodom šetnicom Slave Striegla uz rijeku Kupu. Želim naglasiti i dva naša glavna cilja ove godine. Prvi je podrška i potpora svim liječnicima, medicinskim sestrama i farmaceutima koji koriste priziv savjesti kako bi u ovom slučaju zaštitili oba pacijenta o kojima su se dužni brinuti – majku i nerođeno dijete. I kao drugi cilj – jasnu podršku promjeni zakona o pobačaju jer je potrebno postaviti novi zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji i kulturi smrti. Znanost kaže ‘Život počinje začećem’ te upravo iz ovih ciljeva proizlazi i naše ovogodišnje geslo koje kaže ‘Život je zakon'”, pozvao je glavni koordinator Hoda u Sisku, Boris Prpić.

Prošlogodišnji Hod za život u Osijeku. Kolona se kretala od osječke Tvrđe do centra grada / Foto: Davor Javorović / PIXSELL

Koordinatorica Hoda za život u Osijeku Osječanka Lidija Blagojević najavila je treći po redu osječki Hod za život koji će se hodati za zakonsku i svaku drugu zaštitu – nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji. “Osječani će hodati od Parka kralja Držislava, ulicom Europske avenije prema Kapucinskoj ulici do Trga Ante Starčevića gdje će se održati prigodni program onako kako to Slavonci znaju – uz tambure, pjesmu i veselje ove će se subote u Osijeku slaviti život. Dođite Slavonci i Baranjci – iziđite na ulice našeg lijepog Osijeka da zajedno proslavimo život”, uputila je poziv Osječanima i Baranjcima koordinatorica osječkog Hoda za život

Prvi nacionalni Hod za život u Osijeku / Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Ovaj – rekli bi smo – “veliki hrvatski prolife maraton” završit će zadnje subote u mjesecu u Rijeci, 25. lipnja. I baš su nas – uči zaključenja ovog priloga – kontaktirali organizatori koji upućuju poziv volonterima i mladima da im se pridruže jer im je potrebna svaka pomoć u organizaciji još jednog riječkog “Hoda za život, obitelj i Hrvatsku”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja