Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zastita-nerodenih

MARIJA ŠOŠIĆ Svaki put kad znamo da žena ima zakazani pobačaj, molimo cijelu noć

Kada nas majke koje razgovaraju s nama, a žele pobaciti, pitaju: 'Hoće li moje dijete boljeti?' kažemo: 'Da, hoće, boljet će ga. Ti ćeš možda dobiti anesteziju. Njega će jako boljeti'. Dakle, dijete osjeća već sve, od samog začeća“, kaže Marija Šošić, koordinatorica inicijative 40 dana za život za Dalmaciju i voditeljica Centra za život u Splitu.

Više od stotinu djece spašene od pobačaja i križni put za nerođene

Svetkovina Navještenja Gospodinova u više se zemalja slavi kao Dan nerođenog djeteta. Tim smo povodom posjetili Centar za život u Zagrebu, jedan od šest takvih u Hrvatskoj. U prostorima Centra u Đorđićevoj 6 razgovarali smo s voditeljicom Tima za trudnice Dijanom Brozović.

S milosnom medaljom zajedno s Marijom u borbi za spašavanje nerođenih

Kleknuvši pred velikim Raspelom, fra Luka se predao žarkoj molitvi te mu je u jednom trenutku Raspeti Isus sa križa progovorio, pokazujući mu Blaženu Djevicu Mariju u jednom osobitom prikazu: Bezgrešna je raširenih ruku, oko vrata nosila medalju, na plavoj vrpci, pozivajući vjernike kao svoju ljubljenu dječicu, da dođu k Njoj, da zajedno s Njom spašavaju nerođene. Prve su medalje napravljene u Fatimi, gdje se Majka Marija ukazala pastirčićima.

Predstavljamo prvu pro-life zastavu!

Nakon višednevnog glasanja sredinom srpnja 2021., pobornici života od začeća do naravne smrti iz različitih dijelova svijeta izabrali su posredstvom interneta prvu 'pro-life' zastavu, koja će ubuduće služiti kao međunarodni simbol zaštite prava nerođenih. Znakovito je da su projekt poduprle ne samo udruge i organizacije vjerskog karaktera, nego i one koje svoje usmjerenje opisuju kao 'sekularno'.

PADRE PIO Gospa mu je povjerila brigu za nerođene

Sveti Padre Pio ima posebnu ulogu zaštitnika nerođene djece jer mu je tu povlasticu potvrdila sama Blažena Djevica Marija. Priča počinje 1905., mnogo ranije nego što je Padre Pio postao poznat po Kristovim ranama i duhovnim darovima. U to je vrijeme bio u sjemeništu i nalazio se u skromnom samostanu Sant’Elia a Pianisi u južnoj Italiji. Tada još brat Pio odmah je poslao svojem duhovniku, Padre Agostinu, pismo o neobičnom duhovnom susretu.

ZAČETA SILOVANJEM Bog me htio, a zakon mi spasio život!

Mihaela je začeta silovanjem. Mihaelina majka udala se nešto prije njenog poroda za plemenitog čovjeka s kojim je rodila još tri kćeri. Oca koji ju je prihvatio i othranio kao vlastito rođeno dijete Mihaela zove tatom, ocem. Taj čovjek je za nju tata. Pokazao je to svime kako je prema Mihaeli postupao. Ovo je životna ispovijest snažne žene koja nosi ime arkanđela, predvodnika nebeske vojske i pobjednika nad Zlim, a znači - Tko je kao Bog!?

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja